Знаймо

Додати знання

приховати рекламу

Цей текст може містити помилки.

Євстигнєєв, Денис Євгенович


Державна премія СРСР - 1991

План:


Введення

Денис Євгенович Євстигнєєв (29 листопада 1961) - оператор, кінорежисер, продюсер, Лауреат Державної премії СРСР.


1. Біографія

Денис Євстигнєєв відбувається з відомої театрально-кінематографічної родини: батько - актор Євген Євстигнєєв, мати - актриса і режисер Галина Волчек, дід - кінооператор і педагог, професор Борис Волчек.

Закінчив операторський факультет ВДІКу (1983, майстерня В. Юсова та А. Темеріна). Як оператор відомий роботою над фільмами "Осінь, Чертаново" (1988), "Слуга" (1988), " Таксі-блюз "(1990), "Армавір" (1991), "Луна-парк" (1992).

У 1994 дебютував в якості режисера, випустивши фільм "Ліміта", де створив груповий портрет свого покоління. У 1995 працював у галузі соціальної телереклами ( Російський проект).

У 1999 поставив фільм "Мама".

Лауреат Державної премії СРСР (1991, за операторську роботу у фільмі " Слуга ").


2. Особисте життя

  • Перша дружина - Тетяна Циплакова [1].
  • Друга дружина - Катерина Зіновіївна Гердт, прийомна дочка Зіновія Гердта [2].
  • Пасинок, син його дружини і Валерія Фокіна - Орест Фокін (нар. 1978) - закінчив юридичний факультет МДУ, працював у міліції, потім юристом у великій компанії [2].
  • Внучки: Тетяна (нар. 2003), Марія (нар. 2005) [2].

3. Фільмографія

3.1. Операторські роботи

  1. 1984 - Казки старого чарівника
  2. 1986 - Попутник
  3. 1988 - Слуга
  4. 1988 - Осінь, Чертаново
  5. 1990 - Таксі-блюз
  6. 1990 - Бурса
  7. 1991 - Армавір
  8. 1991 - Подорож товариша Сталіна в Африку
  9. 1992 - Луна-парк

3.2. Режисерські роботи

  1. 1994 - Ліміту
  2. 1999 - Мама
  3. 2001 - Займемося любов'ю

3.3. Продюсував фільми

  1. 1999 - Мама
  2. 2001 - Займемося любов'ю
  3. 2004 - Москва. Центральний округ 2 (серіал)
  4. 2004 - Місце під сонцем (серіал)
  5. 2005 - Повний вперед! (Серіал)
  6. 2005 - Вокальні паралелі
  7. 2012 - Мосгаз (серіал)

Примітки


Цей текст може містити помилки.

Схожі роботи | скачати

Схожі роботи:
Євстигнєєв, Євген Олександрович
Денис
Клявер, Денис Ілліч
Меньшов, Денис Миколайович
Архипов, Денис Михайлович
Агашін, Денис Володимирович
Абдуллін, Денис Маратович
Давидов, Денис Васильович
Зубко, Денис Іванович
© Усі права захищені
написати до нас
Рейтинг@Mail.ru