Знаймо

Додати знання

приховати рекламу

Цей текст може містити помилки.

Іванов, Борис Володимирович


Фото

План:


Введення

Борис Володимирович Іванов ( 1920 - 2002) - радянський і російський актор театру і кіно. Народний артист РРФСР ( 1981).


1. Біографія

Народився 28 лютого 1920 року в Одесі. Батько - слюсар Володимир Григорович, мати - домогосподарка Євдокія Романівна. У дитинстві часто відвідував Одеський оперний театр, в 14 років він влаштувався в нього статистом. У 1937-1941 роках навчався на акторському факультеті театрального училища; перший педагог - Михайло Яремович Тількер.

7 липня 1941 покликаний в армію. Пройшов курси перепідготовки начскладу в Військової академії тилу і транспорту імені Молотова в Харкові. Як лейтенант інтендантської служби відправлений на Північно-Західний фронт. Пройшов перепідготовку в Рибінську. Як стройової командир служив у штабі Північно-Західного фронту. Був начальником штабу батальйону в 14-му гвардійському полку 7-ї гвардійської дивізії 10-ї гвардійської армії. 8 квітня 1942 в бою біля села Михайлівка в районі Личкове важко поранений і до вересня лежав у госпіталях із загрозою ампутації руки.

Після поїхав у справах до Рибінськ, але по дорозі у нього вкрали гроші і документи і був змушений залишитися там. Працював у драматичному театрі.

З 1944 року понад півстоліття грав в Театрі імені Мосради. Дружина - актриса Театру імені Мосради Наталія Сергіївна Богданова.

З 1961 року знімався в кіно.

Помер 2 грудня 2002 року. Похований на Ваганьковському кладовищі, ділянка № 19.


2. Театральні ролі

  • Доблмен ("Крадіжка", 1954)
  • Наполеон ("Катрін Лефевр", 1956)
  • Форд (" Віндзорські насмішниці ", 1957)
  • Пан ("Бунт жінок", 1962)
  • Потін ("Цезар і Клеопатра", 1964)
  • Звездіч (" Маскарад ", 1967)
  • Левицький ("Далі - тиша", 1969)
  • Порфирій Петрович ("Петербурзькі сновидіння", 1969)
  • Лепле ("Едіт Піаф", 1970)
  • Лавр Мироничем ("Остання жертва", 1973)
  • Тайні ("На півдорозі до вершини", 1976)
  • Карло Гоцці ("Царське полювання", 1977)
  • Павич (" Єгор Буличов та інші ", 1982)
  • Римлянин ("Мати Ісуса", 1988)
  • Сорін (" Чайка ", 1989)
  • Понтій Пілат (" Ісус Христос - суперзірка ", 1990)
  • Грегорі Соломон ("Ціна", 1994)
  • Харт Кестел ("Помилки однієї ночі", 1994)
  • Фон Штратт (" Біла гвардія ")
  • Бахчеев ("Фома Опискин")
  • Ларош Матьє ("Милий друг")
  • Карло Фігурелло ("Утішитель вдів")

3. Фільмографія

  1. 1961 - Нічний пасажир - Жорж Прадо
  2. 1962 - Гусарська балада - Дюсьер
  3. 1964 - Аптекарка (короткометражний) - доктор
  4. 1964 - Все для вас - Пирожков
  5. 1966 - Не найвдаліший день
  6. 1970 - Кінець отамана - Іона
  7. 1971 - Вся королівська рать - Дафі
  8. 1971 - Передчасний людина
  9. 1971 - Слідство ведуть знавці.Справа № 1.Чорний маклер - Шахов
  10. 1972 - Сутичка
  11. 1972 - На розі Арбату і вулиці Бубулінас - Бося
  12. 1973 - Багато шуму з нічого
  13. 1974 - Шпак і Ліра - барон фон Лямпе
  14. 1974 - Чисто англійське вбивство - Сер Джуліус Уорбек
  15. 1974 - Агонія - Доктор Лазоверт
  16. 1974 - Вибір мети - Лео Сциллард
  17. 1975 - Мій будинок - театр
  18. 1975 - Полковник у відставці
  19. 1975 - Приголомшливий Берендеїв - Директор Папаханов
  20. 1975 - Від зорі до зорі
  21. 1976 - Скажене золото - Сер Ратленд Джильберт
  22. 1976 - Мене це не стосується - Дроздов
  23. 1976 - Життя і смерть Фердинанда Люса - Хаксман
  24. 1977 - Кільця Альманзора - інтрига
  25. 1977 - Рахунок людський
  26. 1978 - Отець Сергій
  27. 1978 - Версія полковника Зоріна - Козирец
  28. 1978 - Далі - тиша (телеспектакль)
  29. 1978 - Гравці - Глов
  30. 1978 - Особливих прикмет немає - міністр В.К.Плеве
  31. 1978 - Підозрілий
  32. 1978 - Слід на землі
  33. 1978 - Слідство ведуть Знавці. Справа N 12. "Букет" на прийомі
  34. 1979 - Повернення доктора (новела в к / а "Молодість")
  35. 1980 - Історія кавалера Де Гріє і Манон Леско (телеспектакль) - Пане банкір
  36. 1980 - Коней на переправі не міняють
  37. 1980 - Скандальна подія в Брікмілле
  38. 1980 - Таємничий старий - Сожіч
  39. 1981 - Великий самоїд
  40. 1981 - Ленін у Парижі - Житомирський
  41. 1981 - Смерть Пазухіна (телеспектакль)
  42. 1982 - Росія молода - Лекарь Лофтус
  43. 1982 - Повернення резидента - Дон
  44. 1982 - Грибний дощ
  45. 1982 - Людина, який закрив місто
  46. 1983 - Міраж - злодій джип
  47. 1983 - Вічний поклик - білогвардійський генерал
  48. 1983 - Місячна веселка
  49. 1984 - Берег його життя
  50. 1984 - Час бажань - Андрій Сергійович, епізодична роль
  51. 1984 - Шанс - Микита Савич
  52. 1984 - Букет мімози й інші квіти - Павло, акомпаніатор
  53. 1985 - Не ходіть, дівчата, заміж - Борис Олександрович, міністр
  54. 1985 - Тев'є-молочник (телеспектакль) - Лейзер-Волф
  55. 1986 - Кінець операції "Резидент" - Дон
  56. 1986 - Обличчям до обличчя
  57. 1986 - Суд над суддями (телеспектакль)
  58. 1987 - Кінець вічності
  59. 1987 - Раз на раз не доводиться - Директор комбінату
  60. 1987 - Людина з бульвару Капуцинів
  61. 1989 - Пряма трансляція
  62. 1990 - Людина з чорної "Волги" - Бігунів
  63. 1991 - Плащаниця Олександра Невського - Кирило Борисович
  64. 1992 - Жінка з квітами і шампанським
  65. 1992 - Московські красуні
  66. 1993 - Давайте без фокусів!
  67. 1993 - Бажання любові
  68. 1997 - Полуничка (серіал)
  69. 1997 - Графиня де Монсоро (телесеріал) - Де Бріссак
  70. 1998 - Ле Хаїм (короткометражний)
  71. 1999 - Послухай, чи не йде дощ
  72. 1999 - Фома Опискин (телеспектакль)

3.1. Озвучування


4. Нагороди та звання


5. Цікаві факти

У фільмі "Від зорі до зорі" виконує відому пісню В. Левашова на слова Б. Окуджави "Бери шинель, пішли додому".

Примітки

  1. Указ Президента РФ від 15 серпня 1998 р. № 974
  2. Борис Іванов - www.peoples.ru / art / theatre / actor / ivanov / history.html

Цей текст може містити помилки.

Схожі роботи | скачати

Схожі роботи:
Іванов, Георгій Володимирович
Клюєв, Борис Володимирович
Заходер, Борис Володимирович
Блінов, Борис Володимирович
Лицар, Борис Володимирович
Чухлей, Борис Володимирович
Дерягин, Борис Володимирович
Йогансон, Борис Володимирович
Савченко, Борис Володимирович
© Усі права захищені
написати до нас
Рейтинг@Mail.ru