Знаймо

Додати знання

приховати рекламу

Цей текст може містити помилки.

Ів Арден


Фото

План:


Введення

Ів Арден ( англ. Eve Arden , 30 квітня 1908 ( 19080430 ) - 12 листопада 1990) - американська акторка, володарка премії " Еммі ", а також номінантка на" Оскар "в 1946 році.


1. Біографія

1.1. Кар'єра

Юніс М. Кеденс, що стала відомою як Ів Арден, народилася 30 квітня 1908 року в невеликому місті Мілл-Валлі в Каліфорнії в сім'ї Люсіль і Чарльза Пітера Кеденса, які розвелися коли вона була ще дитиною. У 16 років Юніс кинула школу і вступілу в одну з театральних труп. У 1929 році вона дебютувала в кіно в невеликій ролі у фільмі "Музика любові", який став одним із перших успішних, знятих компанією " Columbia ". Її дебют на Бродвеї відбувся в 1934 році в одній з постановок " Шаленості Зігфелда ".

Її активна кар'єра в кіно почалася в 1937 році, після ролі Ів Арден у фільмі "Двері на сцену". Ця роль стала досить успішною, після якої їй стали пропонувати нові ролі в кіно. У наступні роки вона знялася в таких популярних фільмах, як "Дівчата Зігфелда" (1941) і " Дівчина з обкладинки "(1941), з Ритою Хейворт в головній ролі. У 1945 році Арден зіграла одну з самих своїх знаменитих ролей - Іду Корвін у фільмі " Мілдред Пірс ", за яку вона була номінована на" Оскар "за Кращу жіночу роль другого плану.

У актриси також була успішна кар'єра на радіо, де вона була виконавицею ролі шкільної вчительки Конні Брукс в радіопостановці "Наша міс Брукс" з 1948 по 1957 рік. Потім, з 1952 по 1956 рік, вона виконувала ту саму роль в телевізійному серіалі, за яку отримала премію " Еммі ", і в кіноверсії у 1956 році. Цей її персонаж був настільки популярним, що в 1952 році Арден стала почесним членом Американської асоціації освіти.

Арден багато знімалася і на телебаченні. У неї були ролі в телесеріалах "Чаклунка", "Великі вистави", "Еліс" і "Човен любові". У той же час вона продовжувала грати і на театральній сцені, виконавши головні ролі в постановках "Хелло, Доллі!" і "Тітонька Маме", а в 1967 році була удостоєна премії Сари Сіддонс за роботу в театрах Чикаго.

У 1985 році актриса опублікувала свою автобіографію - "Три фази Верб". Її внесок у кіно був відзначений зіркою на Голлівудській алеї слави по Голлівуд-бульвар 6714, а за внесок у радіо вона введена в Радіо хол слави.


1.2. Особисте життя

З 1949 по 1957 рік Ів Арден була одружена з Недом Бергеном. У 1952 році вона вийшла заміж за Брукса Уеста, який помер в 1984 рік]. Акторка народила від Брукса чотирьох дітей.

Ів Арден померла від раку в своєму будинку в Лос-Анджелесі 12 листопада 1990 у віці 82 років.

2. Вибрана фільмографія

Рік Російська назва Оригінальна назва Роль
1937 ф Двері на сцену Верб
1940 ф Товариш Ікс Джейн Уїлсон
1941 ф Дівчата Зігфілд Петсі Діксон
1944 ф Дівчина з обкладинки Корнелія Джексон
1945 ф Мілдред Пірс Іда Корвін
1946 ф Ніч і день Габріелла
1948 ф Один дотик Венери Моллі Стюарт
1949 ф Мрію про тебе My Dream Is Yours Вівіан Мартін
1950 ф Чай для двох Полін Хастінгс
1956 ф Наша міс Брукс Конні Брукс
1959 ф Анатомія вбивства Мейден Рутледж
1960 ф Темрява нагорі сходів Лотті Лейсі
1960 ф Баттерфілд, 8 Продавець в ювелірному магазині (в титрах не вказана)
1978 ф Бріолін Директриса МакГі
1981 ф Під веселкою Княгиня
1982 ф Бріолін 2 Директриса МакГі

3. Нагороди

  • " Еммі "1953 -" Краща актриса в комедійному серіалі "(" Наша міс Брукс ")

Цей текст може містити помилки.

Схожі роботи | скачати
© Усі права захищені
написати до нас
Рейтинг@Mail.ru