Знаймо

Додати знання

приховати рекламу

Цей текст може містити помилки.

Іствуд, Клінт



План:


Введення

Клінт Іствуд у 1981 році
Іствуд зі своєю нинішньою дружиною Діною, 2007 рік

Клінтон "Клінт" Іствуд-молодший ( англ. Clinton "Clint" Eastwood, Jr. , Рід. 31 травня 1930 ( 19300531 ) , Сан-Франциско, США) - американський кіноактор і кінорежисер. Володар чотирьох премій "Оскар" в номінаціях " Кращий режисер "і" Кращий фільм року ", а також" Нагороди імені Ірвінга Тальберга "за продюсерський внесок у кіномистецтво.


1. Біографія

Клінт Іствуд народився 31 травня 1930 в Сан-Франциско.

Потрапивши в кіно, Клінт виявився затребуваний в якості позитивного героя вестернів. Проте справжню популярність йому принесло співробітництво з Серджо Леоне.

У період від 1960-х до 1980-х Клінт Іствуд був в числі найбільш великих зірок Голлівуду, створюючи образ небагатослівного героя бойовиків і вестернів. В даний час Клінт Іствуд є авторитетним режисером і володіє двома Оскарами за кращу режисуру в 1992 і 2004 роках. З 1993 року Іствуд знімається виключно в тих фільмах, які сам і режисирує.

У 2012 році відбувся вихід фільму " Кручений м'яч "режисера Роберта Лоренца, в якому Іствуд зіграв головну роль (Лоренц неодноразово продюсував фільми Іствуда в останні роки, а також допомагав Клінту в якості асистента режисера).


2. Фільмографія

Рік Російською Мовою оригіналу Роль
2012 Кручений м'яч Trouble with the Curve актор і продюсер
2011 Дж. Едгар J. Edgar режисер, продюсер і композитор
2010 Потойбічне Hereafter режисер і композитор
2009 Нескорений Invictus режисер
2008 Гран Торіно Gran Torino Уолтер Ковальський, режисер, продюсер
Підміна Changeling Режисер, продюсер і композитор
2006 Листи з Іводзіми Letters from Iwo Jima Режисер
Прапори наших батьків Flags of Our Fathers Режисер
2004 Крихітка на мільйон Million Dollar Baby Френкі Данн і режисер, продюсер, композитор
2003 Таємнича річка Mystic River Режисер, композитор
2002 Кривава робота Blood Work Террі МакКалеб і режисер
2000 Космічні ковбої Space Cowboys Френк Корвін і режисер
1999 Справжній злочин True Crime Стів Еверетт і режисер
1997 Абсолютна влада Absolute Power Лютер Уїтні і режисер
Північ у саду добра і зла Midnight in the Garden of Good and Evil Режисер
1995 Мости округу Медісон The Bridges of Madison County Роберт Кінкейд і режисер
1995 Сто і одна ніч Симона Синема Cent et une nuit de Simon Cinema Клінт Іствуд (грає самого себе)
1993 Ідеальний світ A Perfect World Ред Гарнетт і режисер
На лінії вогню In the Line of Fire Агент Френк Хорріган
1992 Непрощений Unforgiven Білл Мунні і режисер
1990 Новачок The Rookie Нік пуловском і режисер
Білий мисливець, чорне серце White Hunter Black Heart Джон Уілсон і режисер
1989 Рожевий кадилак Pink Cadillac Томмі Новак
1988 Птах Bird Режисер
Смертельний список The Dead Pool "Брудний" Гаррі Каллахан
1986 Перевал розбитих сердець Heartbreak Ridge Тому Хайвей і режисер
1985 Блідий вершник Pale Rider Проповідник і режисер
1984 Заваруха в місті City Heat Лейтенант Спір
Петля Tightrope Уес Блок
1983 Раптовий удар Sudden Impact "Брудний" Гаррі Каллахан і режисер
1982 Людина з притону Honkytonk Man Ред Стовалл і режисер
Вогняний лис Firefox Мітчелл Гант і режисер
1980 Як тільки зможеш Any Which Way You Can Philo Beddoe
Бронко Біллі Bronco Billy Бронко Біллі Маккой і режисер
1979 Втеча з Алькатраса Escape from Alcatraz Френк Морріс
1978 Перемогти за всяку ціну Every Which Way But Loose Philo Beddoe
1977 Крізь стрій The Gauntlet Бен Шоклі і режисер
1976 Охоронець закону The Enforcer "Брудний" Гаррі Каллахан
Джосі Вейлз - людина поза законом The Outlaw Josey Wales Джосі Вейлз і режисер
1975 Санкція Ейгера The Eiger Sanction Джонатан Хемлок і режисер
1974 Громобій і Бистроножка Thunderbolt and Lightfoot Громила
1973 Бродяга високогірних рівнин High Plains Drifter Незнайомець і режисер
Сила пістолета "Магнум" Magnum Force "Брудний" Гаррі Каллахан
Брізі Breezy Режисер
1972 Джо Кідд Joe Kidd Джо Кідд
1971 Брудний Гаррі Dirty Harry "Брудний" Гаррі Каллахан
Постав мені "Misty" Play Misty for Me Дейв Гарвер і режисер
Потрапив у пастку The Beguiled Джон МакБерні
1970 Герої Келлі Kelly's Heroes Рядовий Келлі
Два мула для сестри Сари Two Mules for Sister Sara Хоган
1969 Золото Каліфорнії Paint Your Wagon Сильвестр Ньюел
1968 Куди не долітають і орли Where Eagles Dare Морріс Шаффер
Блеф Куган Coogan's Bluff Шериф Уолт Куган
Вздерні їх вище Hang 'Em High Маршал Джед Купер
1967 Відьми The Witches Чарлі
1966 Хороший, поганий, злий The Good, the Bad and the Ugly Блондинчик (Людина без імені) - Хороший
1965 На кілька доларів більше For A Few Dollars More Менке (Людина без імені)
1964 За жменю доларів A Fistful Of Dollars Джо (Людина без імені)
1959 Сирицева шкіра Rawhide Роуді Єйтс (1959-1966)
1958 Засідка в каньйоні Кімаррон Ambush at Cimarron Pass Кейт Вільямс
Ескадрилья Лафайета Lafayette Escadrille Джордж Мозлі
1957 Японська авантюра Escapade in Japan
1956 Перша жінка-комівояжер The First Traveling Saleslady Джек Райс
Далеко від усіх кораблів Away All Boats Медик
Зірка в пилу Star in the Dust Тому
Ніколи не прощайся Never Say Goodbye Уїлл
1955 Тарантул Tarantula Пілот військового винищувача (епізодична роль)
Леді Годіва з Ковентрі Lady Godiva of Coventry
Френсіс на флоті Francis in the Navy Джоунс
Помста тварі Revenge of the Creature Технік лабораторії

3. Нагороди

Попередник:
Джонатан Деммі
за " Мовчання ягнят "
Премія "Оскар" за кращу режисуру
" Непрощений "
1992
Наступник:
Стівен Спілберг
за " Список Шиндлера "
Попередник:
Пітер Джексон
за " Володар кілець: Повернення короля "
Премія "Оскар" за кращу режисуру
" Крихітка на мільйон "
2004
Наступник:
Енг Лі
за " Горбата гора "
Попередник:
Девід Фінчер
за " Загадкова історія Бенджаміна Баттона "
Премія Національної ради кінокритиків США за кращу режисуру
" Нескорений "
2009
Наступник:
Девід Фінчер
за " Соціальна мережа "

4. Цікаві факти

  • Під другої частини трилогії " Назад у майбутнє "герой картини Марті Макфлай бачить, як Біфф у своєму хмарочосі в товаристві двох дівчат дивиться фільм " За жменю доларів "з Клінтом Іствудом, який підкладає під одяг металеву пластину, яка виконала роль бронежилета. В третій частині Марті потрапляє на Дикий Захід зразка 1885, де називається Клінтом Іствудом. Він повторює трюк Іствуда з бронежилетом, який бачив у кіно у другій частині. Після того, як Марті відправився в майбутнє, а паровоз, яким розганяли де Лореан, звалився в ущелину (і "Клінта Іствуда" вважали загиблим в цій ущелині), це ущелина назвали "Ущелина Іствуд".
  • У 2001 році музичний проект Gorillaz випустив дебютний альбом з синглом " Clint Eastwood ", який і донині вважається найуспішнішим синглом групи.
  • 13 листопада 2009 Клінт Іствуд став командором ордена Почесного легіону третього ступеня. Вищу державну нагороду Франції американському актору вручив Президент країни Ніколя Саркозі [1].
  • Клінт Іствуд дотримується Лібертаріанська поглядів.
  • У мультфільмі " Ранго "Клінт Іствуд показаний Духом Заходу, якого охороняють п'ять золотих стражників - п'ять" Оскарів "(Клінт Іствуд на даний момент є володарем п'яти" Оскарів ").
  • Клінт Іствуд вже майже 40 років практикує трансцендентальну медитацію [2] [3].

Примітки

  1. Клінт Іствуд став командором ордена Почесного легіону - sd.net.ua/2009/11/14/klint_istvud_stal_komandorom_ordena_pochetnogo_legiona.html
  2. Clint Eastwood on the benefits the Transcendental Meditation technique has had on his life - www.youtube.com/watch?v=utmo3k-mMm8&feature=relmfu (Англ.) .
  3. Icon: Clint Eastwood - (Англ.) . GQ.COM. Читальний - www.webcitation.org/687gRUL7Q з першоджерела 2 червня 2012.

Цей текст може містити помилки.

Схожі роботи | скачати

Схожі роботи:
Менселл, Клінт
© Усі права захищені
написати до нас
Рейтинг@Mail.ru