Знаймо

Додати знання

приховати рекламу

Цей текст може містити помилки.

Абашидзе, Давид Іванович


Фото

План:


Введення

Давид Іванович Абашидзе ( вантаж. დავით აბაშიძე ) ( 1 травня 1924 ( 19240501 ) - 26 січня 1990) - радянський актор театру і кіно, кінорежисер.


1. Біографія

Давид Абашидзе народився 1 травня 1924 в Тифлісі (нині Тбілісі).

В 1949 закінчив Тбіліський театральний інститут і почав творчу кар'єру в Театрі імені Шота Руставелі, - але через те, що багато знімався в кіно, був змушений залишити сцену ( 1956). З 1953 - актор кіностудії " Грузія-фільм "; активно знімався у фільмах різних жанрів, проявивши талант характерного актора.


2. Визнання і нагороди


3. Фільмографія

3.1. Акторські роботи

  1. 1954 - " Бабка "- Бічіко
  2. 1955 - " Лурджа Магдала "- Габо
  3. 1957 - " Баші-Ачук "- Абдушахіл
  4. 1957 - "Пісня Етері" - Вепхія
  5. 1957 - "Я скажу правду" - Ушангі
  6. 1958 - "Дві сім'ї" - Гогі
  7. 1961 - " Відрядження "- директор заводу
  8. 1961 - "Багаття горять" - Бичі
  9. 1961 - "Наречений без диплома" - Додо
  10. 1962 - "М'яч і поле" - Гедевон
  11. 1962 - "Морська стежка"
  12. 1963 - "Маленькі лицарі" - Аслан
  13. 1964 - " Білий караван "- Ягвіра
  14. 1965 - "Діти моря" - Гоча
  15. 1965 - "Вибачте, вас очікує смерть" - Афрасіон
  16. 1965 - " П'єр - співробітник міліції "- Тенгіз
  17. 1966 - " Листопад "- Резо
  18. 1966 - " Гра без нічиєї "- помічник капітана
  19. 1966 - " Хевсурської балада "- Алуда
  20. 1966 - " Він вбивати не хотів "- Отар Марганія
  21. 1968 - " Незвичайна виставка "
  22. 1968 - " Скоро прийде весна "- Шота
  23. 1968 - " Велика Зелена долина "- смоктати
  24. 1968 - " Таріел Голу "
  25. 1969 - " Десниця великого майстра "- Мамамзе Еріставі
  26. 1969 - "Світло в наших вікнах"
  27. 1969 - " Піросмані "- один
  28. 1969 - " Не горюй! "- князь Вахварі
  29. 1971 - "Сусіди" (новела в кіноальманаху "Давним-давно") - коваль
  30. 1972 - "Морський вовк" (новела в кіноальманаху " Білі камені ") - кінорежисер
  31. 1972 - " Коли зацвів мигдаль "- Нікі
  32. 1973 - " Веселий роман "- голова колгоспу
  33. 1973 - " Мелодії Верійського кварталу "- Амагладзе
  34. 1974 - " Сибірський дід "- Нестор Каландарішвілі
  35. 1974 - "Наші сусіди" - Отар
  36. 1975 - "Не вір, що мене вже немає"
  37. 1975 - " Перша ластівка "- Ясон
  38. 1975 - "Пісня, або як великий Луарсабов хор організував" (новела в кіноальманаху "Ау-у!")
  39. 1976 - "Вершина"
  40. 1976 - " Городок Анара "
  41. 1977 - " Справжній тбілісец та інші "- Шалва Хутоевіч
  42. 1977 - " Береги "- Сетурі
  43. 1977 - " Древо бажання "
  44. 1977 - "Рача, любов моя"
  45. 1978 - " Кваркваре "- Кваркваре
  46. 1978 - "Федя" (новела в кіноальманаху "Ціна життя") - Шаліко
  47. 1981 - "Викрадення століття"
  48. 1982 - " Клятвено запис "
  49. 1983 - " У холодильнику хтось сидів "- батько Лії
  50. 1984 - " Легенда про Сурамську фортецю "- Осман-ага, волинщик
  51. 1987 - " Коріння "
  52. 1988 - " Ашик-керіб "

3.2. Режисерські роботи

  1. 1984 - " Легенда про Сурамську фортецю "
  2. 1988 - " Ашик-керіб "

Примітки

Література

  • Лордкіпанідзе Н. Давид Абашидзе / / Актори радянського кіно. Вип. 9. / Ред-сост. А. М. Сандлер. М.: Мистецтво, 1973. С.4-19.

Цей текст може містити помилки.

Схожі роботи | скачати

Схожі роботи:
Грімм, Давид Іванович
Аслан Абашидзе
Абашидзе, Василь Олексійович
Абашидзе, Грігол Григорович
Абашидзе, Лейла Михайлівна
Грузинський театр музичної комедії ім. В. Абашидзе
Давид (ім'я)
Давид I
Каждан, Давид
© Усі права захищені
написати до нас
Рейтинг@Mail.ru