Амаяк Арутюнович Акопян (народився 1 грудня 1956, Москва, СРСР) - радянський і російський актор, артист цирку. Заслужений артист Росії. Син циркового ілюзіоніста Арутюна Акопяна, сам ілюзіоніст. У кінофільмах спочатку грав фокусників, потім перейшов на характерні ролі.


1. Біографія

Амаяк Арутюнович Акопян народився 1 грудня 1956 в Москві. У дитинстві жив на Трубної площі, будинок 20. [1] У шостому класі вступив до Суріковского художню школу, але не закінчив. Навчався в естрадно-цирковому училищі, але впав і отримав тріщину в хребті, тому пішов у ГІТІС.

Один час займався спортом, був у найсильнішій трійці борців Москви.

У 80-ті роки був провідним і співведучим музичної телепередачі "Ранкова пошта". В 1996 - 2001 роках був ведучим передачі " На добраніч, малюки! "(образи - Рахат Лукумич і Тахар).


2. Сім'я

  • Син Філіп Акопян (бл. 1990), живе з матір'ю в США, вчиться на програміста, його мати балерина Великого театру [1] [2]
  • Старший брат по батькові Артур Акопян живе в Ізраїлі [1] [3]
  • Старша сестра по батькові живе в Ізраїлі [1]
  • Мати Лія Іванівна Акопян - була асистентом Арутюна Акопяна, потім стала оперною співачкою. [3]

3. Фільмографія

  1. 1974 - Великий атракціон
  2. 1978 - Красень-чоловік - фокусник
  3. 1978 - Тиха застава - фокусник
  4. 1979 - Сонце в сіточці
  5. 1979 - Пригоди Електроніка - гангстер
  6. 1980 - Автомобіль на даху
  7. 1980 - Тегеран-43
  8. 1980 - Фантазія на тему любові
  9. 1981 - Бідна Маша - Яків, один Кістки
  10. 1981 - Східний дантист - Левон
  11. 1984 - Великий самоїдом - грузинський князь
  12. 1985 - Повернення Будулая - Маре, циган
  13. 1985 - Улюбленець публіки - Ніно
  14. 1986 - Мікко з Тампере просить ради
  15. 1986 - Мій ніжно улюблений детектив
  16. 1987 - Де б не працювати - Вано
  17. 1988 - Злодії в законі - "Кукольник"
  18. 1989 - Не зійшлися характерами - клоун Шурик Кочерян
  19. 1989 - Це було біля моря
  20. 1990 - Автобус, що сказився - терорист Жила
  21. 1990 - Захочу - полюблю
  22. 1994 - Майстер і Маргарита - Жорж Бенгальський
  23. 1994 - Злодійка - вірменин
  24. 2002 - Медики (серіал)
  25. 2008 - Щасливі разом - екстрасенс

Примітки

  1. 1 2 3 4 Веб-сайт "Магія винаходи" - www.magicinvention.ru/artickls/art0070.htm
  2. Амаяк Акопян - shkolazhizni.ru/archive/0/n-17242 /
  3. 1 2 Хронограф' - невідомі сторінки історії - hronograf.narod.ru/11/korol.htm