Знаймо

Додати знання

приховати рекламу

Цей текст може містити помилки.

Александров, Олександр Леонардович


Фото

План:


Введення

Олександр Леонардович Александров ( 26 червня 1947, Москва - 9 лютого 2009, Москва) - російський актор, сценарист і кінорежисер. Лауреат премії Ленінського комсомолу (1976), Державної премії СРСР (1977, за фільм "Сто днів після дитинства").


1. Біографія

У 1971 році закінчив режисерський факультет Московського інституту культури, а в 1975 році - сценарне відділення Вищих курсів сценаристів і режисерів (майстерня Михайла Львівського та Л. В. Голубкіної - по чоловікові Передерій, дочки поета Вл.Луговського, редактора " Мосфільмустудії ім.Горького, потім сценарного студії).

Як сценарист дебютував фільмом " Сто днів після дитинства "(премія Ленінського комсомолу і Державна премія СРСР). Автор сценарію фільмів" Село Качка "," Серафим Полубес та інші жителі Землі "," І на камінні ростуть дерева "," Вежа "," Юкка "та інших. Режисер фільмів" Утамуй моя печалі "(разом з Віктором Прохоровим) і " Номер "люкс" для генерала з дівчинкою ".


2. Фільмографія

2.1. Режисерські роботи

  1. 1989 - Утамуй моя печалі
  2. 1991 - Номер "люкс" для генерала з дівчинкою (лірична комедія)
  3. 1994 - Любов французька і російська (мелодрама)
  4. 1995 - Притулок комедіантів (лірична комедія)

2.2. Автор сценаріїв

  1. 1975 - Село Качка (казка)
  2. 1975 - Сто днів після дитинства (кіноповість)
  3. 1976 - Блакитний портрет (кіноповість)
  4. 1979 - Прилітав марсіанин в осінню ніч (пригоди)
  5. 1980 - Три роки
  6. 1983 - Серафим Полубес та інші жителі Землі (мелодрама)
  7. 1984 - Прости нас, перша любов (мелодрама)
  8. 1985 - І на камінні ростуть дерева (пригоди)
  9. 1987 - Вежа (трилер)
  10. 1987 - Незвичайні пригоди Карика і Валі (фантастика / фентезі)
  11. 1987 - Стара абетка (кіноповість)
  12. 1989 - Утамуй моя печалі (драма)
  13. 1990 - Золота шпага (мультфільм / казка)
  14. 1991 - Номер "люкс" для генерала з дівчинкою (лірична комедія)
  15. 1994 - Любов французька і російська (мелодрама)
  16. 1998 - Юкка

3. Бібліографія


Цей текст може містити помилки.

Схожі роботи | скачати

Схожі роботи:
Александров, Олександр
Александров, Олександр Панайотов
Александров, Олександр Васильович
Александров, Олександр Павлович (політик)
Александров, Олександр Павлович (космонавт)
Васильєв, Георгій Леонардович
Матецький, Володимир Леонардович
Александров
Александров (місто)
© Усі права захищені
написати до нас
Рейтинг@Mail.ru