Знаймо

Додати знання

приховати рекламу

Цей текст може містити помилки.

Алтайська, Віра Володимирівна



Віра Володимирівна Алтайська
Фото
Віра Алтайська у фільмі "Морозко" (1964)
Дата народження:

21 травня 1919 ( 1919-05-21 )

Місце народження:

Петроград, РРФСР

Дата смерті:

28 грудня 1978 ( 1978-12-28 ) (59 років)

Місце смерті:

Москва, СРСР

Професія:

актриса

Кар'єра:

1939-1976

IMDb :

ID 0022640

Віра Володимирівна Алтайська ( 21 травня 1919 ( 19190521 ) - 28 грудня 1978) - радянська актриса, що стала популярною завдяки своїм чудовим гострохарактерні ролям у дитячих казках і комедіях.


Біографія

Віра Володимирівна Алтайська народилася в Петрограді. Її прийомним батьком був письменник Костянтин Миколайович Алтайський-Корольов. В кінці 1930 -х років переїхала в Москву, де в 1940 закінчила акторську школу при кіностудії " Мосфільм ", після чого працювала в Театрі-студії кіноактора. На кіноекранах дебютувала в 1939, а першу велику роль виконала у фільмі "Машенька" в 1942.

Віра Алтайська була заміжня за актором Олексієм Консовський, від якого в 1941 народила дочку Світлану. Разом з чоловіком вона з'явилася в декількох картинах 1940 -х років.

Алтайська нагороджена медаллю " За доблесну працю у Великій Вітчизняній війні ".

Популярність актрисі принесли негативні ролі в дитячих казках і комедіях - Ніна Павлівна (" Наречений з того світу ", 1958), Тітонька-непогодушка (" Марья-майстриня ", 1959), Шкіпідар (" Євдокія ", 1961), Асирк (" Королівство кривих дзеркал ", 1963), Мачуха (" Морозко ", 1964), Старенька-веселушка (" Варвара-краса, довга коса ", 1969)," Золоті роги "(1972) - Кухарочка; та ін

Крім цього актриса з'явилася у фільмах "Це було в Донбасі" (1945) - Маруся; "Земля і люди" (1955) - Матільда; " Вогонь, вода і ... мідні труби "(1967) - дочка Баби Яги; та багатьох інших.

Віра Алтайська померла в грудні 1978 і була похована на Ваганьковському кладовищі поруч з батьками.


Фільмографія

Рік Фільм Роль
1938 Великий рахунок Перепісчіца
1939 Особиста справа Піонервожата
1940 Світлий шлях Клава
1941 Дочка моряка
1941 Мрія Покупниця в крамниці
1941 Кольорові кіноновели (новела "Свинопас") Принцеса
1942 Машенька Віра
1942 Син Таджикистану Лена
1943 Лермонтов Воронцова-Дашкова
1944 Велика земля Антоніна
1944 Жила-була дівчинка Мати Каті
1945 Це було в Донбасі Маруся
1946 Звільнена Земля Танька, невістка Мулюков
1950 Кавалер Золотої Зірки Колгоспниця
1954 Ганна на шиї Молода дама
1955 Земля і люди Матильда
1955 Секрет краси
1956 Поет Друкарка
1956 Людина народилася Нянечка в пологовому будинку
1958 Жених з того світу Ніна Павлівна, наречена Петухова
1958 Наш кореспондент Дружина Сергєєва
1958 По той бік Офіціантка
1958 Йшли солдати Господиня хати
1959 У нашому місті
1959 Марья-майстриня Тітонька-Непогодушка
1959 Снігова казка Продажна душа
1959 Соната Бетховена
1960 Будинок з мезоніном Любов Іванівна
1960 Мертві душі Дама на балу
1960 Хліб і троянди Маланья
1961 Вечори на хуторі біля Диканьки Дружина кума Панаса
1961 Євдокія Ганна Шкапідар
1963 Королівство кривих дзеркал Асирк
1963 Людина, яка сумнівається Завідуюча чайної
1964 Морозко Мачуха
1965 Гадюка Провідниця
1965 Заблудший Подруга Пелагеї
1966 Анетта Анетта
1966 Сіра хвороба Медсестра
1967 Вогонь, вода і ... мідні труби Дочка Баби-Яги
1968 Чоловіча розмова Тітка Ліза
1968 Перехідний вік Тітка Поля, прибиральниця
1969 Варвара-краса, довга коса Старенька-веселушка
1969 Головний свідок Маланьін, сваха
1969 Тренер Тітка Саша
1971 Хлопчики Акомпаніатор
1972 Золоті роги Кікімора Кухарочка
1974 Шукаю мою долю Дарина
1974 Птахи над містом Вчителька
1975 Гаспароне
1976 Так починалася легенда Сільська жителька
1977 Хомут для Маркіза Жінка в коридорі

Цей текст може містити помилки.

Схожі роботи | скачати

Схожі роботи:
Вотінцева, Віра Володимирівна
Алтайська правда
Алтайська писемність
Алтайська губернія
Барнаульская і Алтайська єпархія
Алтайська вулиця (Санкт-Петербург)
Гірничо-Алтайська автономна область
Алтайська державна педагогічна академія
Віра
© Усі права захищені
написати до нас
Рейтинг@Mail.ru