Альтов, Семен

Семен Альтов (справжнє ім'я Семен Теодорович Альтшулер; 17 січня 1945, Свердловськ) - радянський і російський письменник-сатирик.


1. Біографія

Закінчив Ленінградський технологічний інститут імені Ленсовета.

Твори Альтова виконували Г. Хазанов, К. Новикова, Е. Шифрін, крім того, свої твори виконує і автор. Альтов виділяється серед інших виступаючих письменників-гумористів своєрідною виконавською манерою. Альтов читає свої монологи з непроникним і навіть похмурим виразом обличчя, одноманітним низьким голосом зі своєрідним акцентом. Манера вимови Альтова пародіюється багатьма естрадними артистами (бр. Пономаренко, Христенко і т. д.).

Семен Альтов - автор останнього спектаклю Аркадія Райкіна "Мир дому твоєму".

Альтов брав участь у створенні комедійного серіалу "Недотепи".

Писати Семен Альтов почав у 26 років.


1.1. Сім'я

Одружений. Дружина Лариса, син Павло.

1.2. Участь у телепередачах

1 грудня 1995 Альтов брав участь в капітал-шоу " Поле чудес ", присвяченому 50-річному ювілею Геннадія Хазанова.

2 квітня 1996 Альтов був в гостях у Андрія Разбаш в телепередачі " Годину пік ".

Також Альтов брав участь у телепередачах " Кімната сміху "," Криве дзеркало "," Без антракту "," Ізмайловський парк "," Джентльмен-шоу "," Юрмала "," Вечірній Квартал "і ін


2. Нагороди


3. Бібліографія

  • "Шанс",
  • "Собачі радощі",
  • "Набрати висоту",
  • "224 обрані сторінки"

4. Фільмографія

  • 1984 - Періколи - автор діалогів
  • 1986 - БДТ тридцять років потому (телеспектакль) (участь)
  • 1987 - Мир дому твоєму (телеспектакль) - автор реприз і інтермедій
  • 1992 - Удачі Вам, панове
  • 1992 - Хто там? (Короткометражний) (участь)
  • 1993 - Шанс (Україна, короткометражний) (сценарист)
  • 1994 - Альтшоуси (Режисер і сценарист)
  • 1996 - Недотепи (короткометражний) (сценарист)
  • 1997 - Не валяй дурака - член експедиції

Примітки