Знаймо

Додати знання

приховати рекламу

Цей текст може містити помилки.

Альтшулер, Борис Абрамович



План:


Введення

Борис Абрамович Альтшулер (нар. 26 травня 1904) - російський кінорежисер і сценарист. Заслужений діяч мистецтв РРФСР (1969) [1].


1. Біографія

У кінематографі з 1925. Кандидат мистецтвознавства (1955). Сценарист науково-популярного та ігрового кіно, режисер, викладач Всеросійського державного інституту кінематографії [2] [3] [4]. Автор книг і статей про кінематограф.

2. Фільмографія

2.1. Сценарист

  • 1927 - Баби рязанські (фільм) [5] [6] [7]
  • 1929 - Коли зацвітуть поля (фільм)
  • 1931 - Реванш (фільм) [8]

2.2. Режисер

  • 1931 - Людина найближчого майбутнього
  • 1939 - Конвеєр будинків
  • 1948 - Розумні машини
  • 1954 - Розповідь про радянське автомобілі
  • 1955 - Екран життя
  • 1957 - Майбутнє починається сьогодні
  • 1959 - На сторожі життя
  • 1962 - Фонетика
  • 1963 - Гліб Максімілліановіч Кржижановський

3. Бібліографія

  • Композиція сценарію науково-популярного фільму, М., 1958
  • Наше мистецтво починається з оволодіння наукою, М., 1959
  • Розвиток радянського науково-популярного фільму, М., 1961 [9]

Примітки

  1. KM.RU Енциклопедія кіно. Альтшулер Борис Абрамович - mega.km.ru / Cinema / encyclop.asp? TopicNumber = 5863
  2. Борис Альтшулер - www.world-art.ru/people.php?id=10995
  3. ЦНФ - www.cnf.ru/people/207
  4. Vida.RU - все про ТБ - www.vida.ru/tvgrid/human.asp?id=6115
  5. Енциклопедія вітчизняного кіно - www.russiancinema.ru/template.php?dept_id=3&e_dept_id=2&e_movie_id=339
  6. Баби рязанські - Сайт кінофільму "ЖИТТЯ ІНШИХ" - www.other-film.ru/alfavit/1208.html
  7. KM.RU Енциклопедія кіно. БАБИ Рязанська - mega.km.ru / Cinema / Encyclop.asp? Topic = lvn_flm_243
  8. Спільно з М. Нечаєвої

Цей текст може містити помилки.

Схожі роботи | скачати

Схожі роботи:
Гуревич, Борис Абрамович
Березовський, Борис Абрамович
Розенфельд, Борис Абрамович
Слуцький, Борис Абрамович
Гельфанд, Борис Абрамович
Альтшулер, Семен Олександрович
Альтшулер, Модест Ісаакович
Френкель, Ян Абрамович
Илизаров, Гавриїл Абрамович
© Усі права захищені
написати до нас
Рейтинг@Mail.ru