Знаймо

Додати знання

приховати рекламу

Цей текст може містити помилки.

Анук Еме



План:


Введення

Анук Еме (справжнє ім'я Франсуаза Сорейя Дрейфус; фр. Anouk Aime, Franoise Sorya-Dreyfus , Рід. 27 квітня 1932, Париж) - французька актриса. Виховувалася в єврейській [1] родині акторів, дочка Анрі Дрейфуса і Женев'єви Сорейя. Одна з найпопулярніших французьких кіноактрис 1950-1960-х років.


1. Біографія

Акторській майстерності і танцям навчалася в драматичній школі Bauer-Therond. Знімалася в кіно з 14 років, але отримала популярність лише 12 років потому, зігравши Жанну Ебютерн - подругу Амедео Модільяні в байопіку " Монпарнас, 19 ". багатообіцяючої актриси помітив Федеріко Фелліні і запросив її зніматися в свої епохальні картини - " Солодке життя "і" Вісім з половиною ". В 1961 виконала головну роль в кінематографічному дебюті Жака Демі - музичному фільмі " Лола ".

Однак для мільйонів глядачів по всьому світу Анук Еме - в першу чергу, Жінка з фільму Клода Лелюша " Чоловік і жінка "( 1966). За цю роль вона була удостоєна цілого ряду нагород, включаючи " Золотий глобус ", і була номінована на" Оскар "за кращу жіночу роль.

В 1969 - 1975 роках в кіно не знімалася.

З 1949 по 1978 рр.. була чотири рази заміжня: Едуард Земмерманн, Нікос Папатакіс, П'єрр Барух, англійський актор Альберт Фінні. Екс-мачуха англійського фолк-музиканта Саймона Фіна.

В 1980 роль Еме в італійському фільмі "Стрибок у порожнечу" була відзначена призом Каннського фестивалю.

Журнал Empire помістив її в список "100 найсексуальніших зірок в історії кінематографа".


2. Фільмографія

  • 1946 - Будинок на море / La Maison sous la mer - Анук, реж. Е.Калеф;
  • 1947 - Під кольорі років / La Fleur de l'ge, реж. М.Карне;
  • 1949 - Веронський коханці / Les Amants de Vrone - Джульєтта, реж. А. Кайат;
  • 1949 - Золота саламандра (Англія) / The Golden Salamander, реж. Р.Нім;
  • 1951 - Холодні перемоги / Conqute du froid, реж. Дж. Відаль;
  • 1951 - Грозова ніч (Іспанія) / Noche de tormenta, реж. Jaime de Maroya і Marcel Jauniaux;
  • 1952 - Багряний завісу / Le Rideau cramoisi - Альбертіна, реж. А. Астрюк;
  • 1952 - Людина, який проводжає потяги (Англія) / The Man Who Watched the Trains Go By - Джейн, реж. Г.Френч;
  • 1953 - Адрієнн Мезюра ( Марсель Л'Ербье, телевізійний фільм за однойменним романом Жюльєна Гріна)
  • 1954 - І для мого серця (Англія) / Forever my heart, реж. B.Knolles;
  • 1955 - Я шукаю тебе / L'Amour ne meurt jamais - Франсуаза, реж. Про.-в. Фішер;
  • 1955 - Погані зустрічі / Les Mauvaises rencontres - Катрін, реж. А. Астрюк;
  • 1955 - Іспанська контрабанда (Англія) / Contraband Spain - Олена Варгас, реж. Lawrence Huntington і Jaime Salvador;
  • 1956 - Ніна (ФРН) / Nina - Ніна Іванова, реж. Р.Джагерт;
  • 1957 - Штреземаном (ФРН) / Strese-Mann - Аннет Штейн, реж. А.Браун;
  • 1957 - Всі хочуть мене вбити / Tous peuvent me tuer - Ізабель (дружина гангстера), реж. Г.Декон;
  • 1957 - Накип / Pot-Bouille - Марі, реж. Ж. Дювів'є;
  • 1957 - Монпарнас, 19 / Montparnasse 19 - Жанна Ебютерн, реж. Ж.Беккер;
  • 1958 - Подорож (США) / The Journey - Єва, реж. А.Літвак;
  • 1959 - Головою об стіну / La Tte contre les murs - Стефані, реж. Ж.Франжю;
  • 1959 - Солодке життя / La Dolce Vita - Маддалена, реж. Ф. Фелліні;
  • 1959 - Покидьки / Les Dragueurs - Джейн, реж. Жан-П'єр Моки;
  • 1960 - Веселун / Le Farceur - Хелен, реж. Ф.де Брока;
  • 1960 - Нежданий (Італія) / L'Imprevisto - Клер, реж. А.Латтуада;
  • 1961 - Лола / Lola - Лола, реж. Ж. Демі;
  • 1961 - Набережна собору богоматері / Quai Notre-Dame, реж. Ж.Бертье;
  • 1961 - Страшний суд (Італія) / Le Jugement dernier - Ірен, реж. В.де Сіка;
  • 1962 - Содом і Гоморра (Італія) / Sodoma e Gomorra, реж. Р. Олдріч;
  • 1963 - 8 1/2 / Otto e mezzo - Луїза Ансельмі, реж. Ф. Фелліні;
  • 1963 - Великі дороги / Les Grands chemins - Ганна, реж. К.Морган;
  • 1963 - Терорист (Італія) / Il terrorista - Ганна Брачі, реж. Д. де Бозіо;
  • 1963 - Успіх (Італія) / Il successo - Лаура, реж. Д.Різі;
  • 1965 - Фуга (Італія) / La fuga - Луїза, реж. П.Спінола;
  • 1966 - Чоловік і жінка / Un homme et une femme - Ганна, реж. К. Лелуш;
  • 1966 - Скандал (Італія) / Lo scandalo, реж. А.Гоббі;
  • 1966 - Пора нашої любові / Le stagioni de nostro amore, реж. Ф.Ванчіні;
  • 1967 - Жити, щоб жити / Vivre pour vivre, реж. К.Лелуш;
  • 1968 - Якось один поїзд (Бельгія) / Un soir, un train - Ганна, реж. А.Дельво;
  • 1969 - Ательє моделей / Model Shop - Лола, реж. Ж.Демі;
  • 1969 - Жюстіна (США) / Justine - Жюстіна, реж. Дж. Кьюкор;
  • 1969 - Побачення (США) / The appointment - Карла, реж. С.Люмет;
  • 1976 - Якби довелося почати все спочатку / Si c'tait refaire - Сара Гордон, реж. К.Лелуш;
  • 1978 - Моя перша любов / Mon premier amour - Джейн, реж. Е.Чуракі;
  • 1980 - Сторінка любові / Une page d'amour, реж. С.Моаті;
  • 1980 - Стрибок у порожнечу / Salto nel vuoto - Марта, реж. М.Беллоккьо;
  • 1981 - Трагедія смішної людини / Tragedia di un uomo ridicolo - Барбара, реж. Б.Бертолуччі;
  • 1982 - Очі, рот / Les Yeux, la bouche, реж. М.Беллоккьо;
  • 1982 - Від кого біжить Давид? / Qu'est-ce qui fait courir David? - Хелен, реж. Е.Чуракі;
  • 1983 - Генерал загиблої армії / Le Gnral de l'arme morte - Бетсі, реж. Л.Товолі;
  • 1984 - Успіх - найкраща помста / Success Is the best revenge - Монік, реж. Е.Сколімовскій;
  • 1984 - Хай живе життя! / Viva la vie! - Анук, реж. К.Лелуш;
  • 1986 - Чоловік і жінка 20 років потому / Un homme et une femme: vingt ans dj - Ганна, реж. К.Лелуш;
  • 1988 - До побачення і спасибі (Італія) / Arrivederci e grazie - Лаура, реж. Дж. Капітані;
  • 1990 - Доктор Бетун / Bthune: the making of a hero - Марі-Франц, реж. Ф.Борсос;
  • 1990 - Бувають дні ... бувають ночі / Il ya des jours ... et des lunes, реж. К.Лелуш;
  • 1993 - Бабаки / Les Marmottes - Франсуаз, реж. Е.Чуракі;
  • 1993 - Голос у саду / Voices in the garden, реж. П.Бутон;
  • 1994 - Прет-а-порте / pret-а-Porter - Симона, реж. Р.Олтмен;
  • 1995 - Скажи мені "Так" / Dis-moi oui ... - Клер, реж. А.Аркадьєв;
  • 1996 - Чоловіки, жінки: керівництво з експлуатації / Hommes, femmes, mode d'emploi, реж. К.Лелуш;
  • 1999 - Одна за всіх / Une pour toutes, реж. К.Лелуш;
  • 1999 - Мадлен / 1999 Madeleine - Ів, реж. Л.Бунік;
  • 2001 - Каннський фестиваль / Festival in Cannes - Міллі, реж. Г.Яглом;
  • 2002 - Наполеон / Napolеоn - Летиція Бонапарт, серіал, реж. І.Сімоне;
  • 2003 - Березовий луг / La Petite prairie aux bouleaux - Міріам, реж. М.Лореан-Івенс;
  • 2004 - І вони жили довго і щасливо (Вони одружилися й у них було багато дітей) / Ils se marirent et eurent beaucoup d'enfants - мати Венсана, реж. І.Атталь;
  • 2006 - Від зокрема до Зокрема / De particulier а particulier - Неллі, реж. Б.Ковен;
  • 2007 - Клод Лелуш, люблю / Claude Lelouch, on s'aimera - оповідачка, реж. С.Круш;
  • 2008 - Святі гроші (Італія, Бельгія) / Holy Money, реж. М.Александр;
  • 2010 - Жінка і чоловіки / Ces amours l - Мадам Блюм, реж. К. Лелуш;



3. Премії та номінації

  • БАФТА - 1963. (Номінація) краща іноземна актриса ("Лола")
  • Оскар - 1967 (номінація) краща жіноча роль ( "Чоловік і жінка")
  • Золотий глобус - 1967 краща жіноча роль у драмі ("Чоловік і жінка")
  • БАФТА - 1968. краща іноземна актриса ("Чоловік і жінка")
  • Сезар - 1979 (номінація) краща жіноча роль ("Моя перша любов")
  • Канни - 1980 краща актриса ("Стрибок у порожнечу")
  • Сезар - 2002. Почесний "Сезар"
  • Берлін - 2003. Спеціальний "Золотий ведмідь"
  • Золотий орел - 2009. Почесний приз "За видатний внесок у світовий кінематограф"

Примітки

  1. Anouk Aimee - www.encyclo.co.uk / define / Anouk Aimee, encyclo.co.uk.

Цей текст може містити помилки.

Схожі роботи | скачати

Схожі роботи:
Еме, Марсель
Бонплан, Еме
Жаке, Еме
© Усі права захищені
написати до нас
Рейтинг@Mail.ru