Знаймо

Додати знання

приховати рекламу

Цей текст може містити помилки.

Астангов, Михайло Федорович



План:


Введення

Михайло Федорович Астангов ( 1900 - 1965) - радянський актор театру і кіно. Народний артист СРСР ( 1955). Лауреат трьох Сталінських премій ( 1948, 1950, 1951). [1] [2]


1. Біографія

Михайло Астангов (справж. прізвище Ружніков) народився 21 жовтня ( 3 листопада) 1900 року в Варшаві, (нині - в Польщі), [3] в сім'ї залізничного службовця [4].

Навчаючись на юридичному факультеті Московського університету, грав в аматорських спектаклях, займався в театральній школі актриси Малого театру А. А. Матвєєвої [4]. З 1920 року Астангов навчався в студії Ф. І. Шаляпіна. З 1923 по 1925 рік актор трупи театру імені В. Ф. Коміссаржевської. З 1925 по 1927 і з 1930 по 1941 роки актор в Московському театрі Революції. У 1927 - 1928 році грав в Одеському театрі російської драми, в 1928 - в Першому пересувному театрі Москви, в 1928 - 1929 - Казанському театрі російської драми, в 1929 - 1930 - у Ленінградському Народному домі [5]. У 1943-1945 роках Астангов служив в театрі імені Моссовета. [2]

У 1945 році Астангов переходить в театр імені Вахтангова. За роль Мак-Гілла в спектаклі "Змова приречених" за п'єсою Миколи Вірта в 1950 році Михайлу Астангова була присуджена Сталінська премія другого ступеня. [2]

Будучи актором-інтелектуалом, Астангов блискуче володів мистецтвом психологічного гротеску, прагнув до філософського осягнення створюваного образу. [2]

Його творчості були властиві поглиблений психологізм, філософічність сценічних образів і загострена емоційність. [3]. Виконував премущественно ролі негативних персонажів.

Помер Михайло Астангов 20 квітня 1965 в Москві. [3] Похований на кладовищі Донського монастиря в Москві [6].


1.1. Визнання і нагороди


2. Творчість

2.1. Ролі в театрі

2.2. Театр Революції


2.2.1. Театр імені Мосради

2.2.2. Театр імені Вахтангова


2.3. Фільмографія

  1. 1933 - Конвеєр смерті - князь Сумбатов
  2. 1933 - Сонце сходить на заході
  3. 1936 - Ув'язнені - Костя Капітан
  4. 1937 - Великі крила
  5. 1938 - Сім'я Оппенгейм - Фогельзанг
  6. 1939 - Мінін і Пожарський - король Сигізмунд III
  7. 1940 - Суворов - Аракчеєв
  8. 1941 - Весняний потік
  9. 1941 - Мрія - Станіслав Коморовський
  10. 1942 - Котовський - Князь Каракоз, син князя
  11. 1942 - Вбивці виходять на дорогу
  12. 1943 - Секретар райкому - Полковник Макена
  13. 1943 - Юний Фріц - офіцер вермахту
  14. 1945 - П'ятнадцятирічний капітан - Негору
  15. 1947 - Миклухо-Маклай - Доктор Брандлера
  16. 1947 - Маріте
  17. 1947 - Російське питання - Макферсон
  18. 1948 - Третій удар - генерал-полковник Ервін Енекке
  19. 1949 - Сталінградська битва - Гітлер
  20. 1949 - У них є Батьківщина - Скотт
  21. 1952 - Садко - Магараджа
  22. 1952 - Максимка - Капітан "Бетсі"
  23. 1955 - Мексиканець - Келлі
  24. 1955 - Княжна Мері - доктор Вернер
  25. 1956 - Таємниця вічної ночі - Микола Христофорович Мерцалов, професор
  26. 1957 - Круті сходинки
  27. 1958 - Моцарт і Сальєрі - Сальєрі
  28. 1965 - Гіперболоїд інженера Гаріна - Роллінг
  29. 1965 - Іду на грозу

Примітки

  1. Російський драматичний театр: Енциклопедія / За заг. ред. М. І. Андрєєва, Н. Е. Звенигородської, А. В. Мартинової та ін - М.: Велика Російська енциклопедія, 2001. - 568 с.: Іл. ISBN 5-85270-167-X
  2. 1 2 3 4 5 Велика Російська енциклопедія: У 30 т. / Голова наук.-ред. ради Ю. С. Осипов. Відп. ред С. Л. Кравець. Т. 2. Анкілоз - Банку. - М.: Велика Російська енциклопедія, 2005. - 766 с.: Іл.: Карт.
  3. 1 2 3 4 5 6 7 Велика радянська енциклопедія. Гол. ред. А. М. Прохоров, 3-е изд. Т. 2. Ангола - Барзас. 1970. 632 стр., іл.: 47 л. іл. і карт.
  4. 1 2 Театральна енциклопедія. Гол. ред. С. С. Мокульский. Т. 1 - М.: Радянська енциклопедія, 1961, 1214 стб. з іл., 12 л. іл.
  5. Астангов Михайло Федорович - Кіносозвездіе - авторський проект Сергія Ніколаєва - www.kinosozvezdie.ru / actors / astangov / astangov.html
  6. Донське кладовище - www.mosritual.ru / mesta-zahoronenija / donskoe-kladbische

Цей текст може містити помилки.

Схожі роботи | скачати

Схожі роботи:
Михайло Федорович
Малєєв, Михайло Федорович
Ларіонов, Михайло Федорович
Володимирський, Михайло Федорович
Соймонов, Михайло Федорович
Де-Кулі, Михайло Федорович
Спаський, Михайло Федорович
Субботін, Михайло Федорович
Решетньов, Михайло Федорович
© Усі права захищені
написати до нас
Рейтинг@Mail.ru