Знаймо

Додати знання

приховати рекламу

Цей текст може містити помилки.

Аттенборо, Річард


Фото

План:


Введення

Річард Семюел Аттенборо, барон Аттенборо CBE ( англ. Richard Samuel Attenborough, Baron Attenborough ; Рід. 29 серпня 1923 ( 19230829 ) ) - Англійський актор театру і кіно, режисер, продюсер; лорд. Старший брат відомого британського натураліста, письменника, режисера документальних фільмів сера Девіда Аттенборо.


1. Біографія

Річард Аттенборо народився 29 серпня 1923 в Кембриджі, Англія. Навчався в Королівській академії драматичного мистецтва, яку в даний час очолює.

2. Цікаві факти

  • Сім'я Аттенборо була однією з тих, хто в 1939 році відгукнувся на заклик волонтерів "Кіндертранспорта", і прийняла до себе двох німецько-єврейських дівчаток у віці 9 і 11 років по імені Хелга та Ірена Бежач. Вони залишилися жити в сім'ї і після закінчення війни, коли стало відомо, що батьки дітей мертві [1]. У 1950-х Хелга та Ірена переїхали в Америку до свого дядька, вийшли заміж і отримали американське громадянство [2].
  • В 1967 був проведений в командори ордена Британської імперії, в 1976 отримав лицарське звання, а в 1993 був удостоєний титулу барона.
  • Є довічним віце-президентом футбольного клубу " Челсі2008 [3].

3. Визнання і нагороди

3.1. Перемоги


4. Фільмографія

4.1. Актор

  • 1942 - В якому ми служимо / In Which We Serve - Снотті
  • 1943 - Нові пригоди Швейка / Schweik's New Adventures - залізничний робочий
  • 1944 - Вікно за сто фунтів / The Hundred Pound Window - Томмі Дрепер
  • 1946 - Спільна поїздка / Journey Together - Девід Уілтон
  • 1946 - Сходи в небо / A Matter of Life and Death - англійський пілот
  • 1946 - School for Secrets - Джек Арнолд
  • 1947 - The Man Within - Френсіс Ендрюс
  • 1947 - Dancing with Crime - Тед Пітерс
  • 1947 - Скала Брайтон / Brighton Rock - Пінкі Браун
  • 1948 - London Belongs to Me - Персі Бун
  • 1948 - The Guinea Pig - Джек Рід
  • 1949 - The Lost People - Ян
  • 1949 - Boys in Brown - Джекі Ноулс
  • 1950 - Morning Departure - Стокер Снайп
  • 1951 - Hell Is Sold Out - П'єр Боннз
  • 1951 - The Magic Box - Джек Картер
  • 1952 - Gift Horse - Дріппер Деніелс
  • 1952 - Father's Doing Fine - Дугалл
  • 1954 - Eight O'Clock Walk - Томас Леслі Меннінг
  • 1955 - The Ship That Died of Shame - Джордж Хоскінс
  • 1956 - Private's Progress - рядовий Персіваль Генрі Кокс
  • 1956 - The Baby and the Battleship - Нокер Уайт
  • 1957 - The Scamp - Стівен Лейг
  • 1957 - Brothers in Law - Генрі Маршалл
  • 1958 - Дюнкерк / Dunkirk - Джон Холден
  • 1958 - The Man Upstairs - Пітер Уотсон
  • 1958 - Sea of Sand - Броді
  • 1959 - В небезпеці / Danger Within - капітан Філіпс
  • 1959 - Все в порядку, Джек / I'm All Right Jack - Сідні Де Вир Кокс
  • 1959 - Jet Storm - Ернест Тіллі
  • 1959 - SOS Pacific - Уайті
  • 1960 - Сердита Тиша / The Angry Silence - Том Кертіс
  • 1960 - Ліга джентльменів / The League of Gentlemen - Лексі
  • 1962 - Only Two Can Play - Проберт
  • 1962 - All Night Long - Рід Хемілтон
  • 1962 - The Dock Brief - Герберт Фоулі
  • 1963 - Великий втеча / The Great Escape - Роджер Бартлетт
  • 1964 - Третій секрет / The Third Secret - Альфред Прайс-Горем
  • 1964 - Сеанс дощовим вечором / Seance on a Wet Afternoon - Білл
  • 1964 - Гармати при Батасі / Guns at Batasi - Лодердейл
  • 1965 - Політ Фенікса / The Flight of the Phoenix - Лю Моран
  • 1966 - Піщана галька (канонерки) / The Sand Pebbles - Френчі Бергойн
  • 1967 - Доктор Дуліттл / Doctor Dolittle - Альберт Блоссом
  • 1968 - Only When I Larf - Сайлес
  • 1968 - Блаженство міс Блоссом / The Bliss of Miss Blossom - Роберт Блоссом
  • 1969 - The Magic Christian - тренер
  • 1969 - Девід Копперфільд (ТБ) / David Copperfield - містер Танге
  • 1970 - Loot - інспектор Траскотт
  • 1970 - The Last Grenade - генерал Чарльз Уайтлі
  • 1970 - Відсічена голова / A Severed Head - Палмер Андерсон
  • 1971 - Ріллінгтон Плейс, будинок 10/10 Rillington Place - Джон Реджинальд Крісті
  • 1972 - Cup Glory - озвучание
  • 1974 - And then There were None - суддя Артур Кеннон
  • 1975 - Рожевий бутон / Rosebud - Едвард Слоат
  • 1975 - Бранніган / Brannigan - командер сер Чарльз Суон
  • 1975 - Негідну поведінку / Conduct Unbecoming - майор Лайонел Є. Роач
  • 1977 - Shatranj Ke Khiladi - генерал Аутрем
  • 1977 - Міст занадто далеко / A Bridge Too Far - лунатик в окулярах
  • 1979 - Людський фактор / The Human Factor - полковник Джон Дейнтрі
  • 1993 - Парк юрського періоду / Jurassic Park - Джон Хеммонд
  • 1994 - Чудо на 34-ій вулиці / Miracle on 34th Street - Кріс Крінгл
  • 1996 - Гамлет / Hamlet - англійський посол
  • 1996 - Формула успіху / E = mc2 - відвідувач
  • 1997 - Парк Юрського періоду 2: Загублений світ / The Lost World: Jurassic Park - Джон Хеммонд
  • 1998 - Trespasser - озвучание, Джон Хеммонд
  • 1998 - Єлизавета / Elizabeth - сер Вільям Сесіл
  • 1999 - Том і Вікі (ТБ серіал) / Tom and Vicky - озвучание
  • 1999 - Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat - Джейкоб
  • 2000 - Діти дороги (ТБ) / The Railway Children - немолодий джентльмен
  • 2001 - Джек і Бобове дерево: Справжня історія. (ТВ) / Jack and the Beanstalk: The Real Story - Магог
  • 2002 - Puckoon - письменник-режисер

4.2. Режисер


4.3. Продюсер


Примітки

  1. The Amber Time Machine, BBC 2004
  2. Entirely Up To You, Darling by Diana Hawkins & Richard Attenborough; pages 29-30; paperback; Arrow Books; published 2009. ISBN 978-0-09-950304-0
  3. Загальна інформація. Персоналії клубу "Челсі" - www.chelsea-fc.ru/club/information/

Цей текст може містити помилки.

Схожі роботи | скачати

Схожі роботи:
Аттенборо, Девід
Річард
Річард II
Тодд, Річард
Річард III
Літл Річард
Бах, Річард
Стоун, Річард
Перл, Річард
© Усі права захищені
написати до нас
Рейтинг@Mail.ru