Знаймо

Додати знання

приховати рекламу

Цей текст може містити помилки.

Бакштаєв, Леонід Георгійович



Леонід Бакштаєв
Ім'я при народженні:

Леонід Георгійович Бакштаєв

Дата народження:

10 травня 1934 ( 1934-05-10 )

Місце народження:

с. Добринь, Народицький район Гомельської області, СРСР

Дата смерті:

29 липня 1995 ( 1995-07-29 ) (61 рік)

Місце смерті:

Київ

Громадянство:

Прапор України

Професія:

актор, театральний педагог

IMDb :

ID 0049256

Леонід Георгійович Бакштаєв ( 1934 - 1995) - радянський актор театру і кіно, народний артист Української РСР.


Біографія

Леонід Бакштаєв народився в селі Добринь Гомельської області.

В 1958 закінчив Білоруський театральний інститут. Актор Академічного російського драматичного театру ім.Лесі Українки. З 1973 - педагог КДІТМ ім.І. К. Карпенка-Карого. Леонід Бакштаєв працював актором у Російському драмтеатрі ім. М.Горького у м.Дніпропетровську з 1962 року по 1966. Л.Бакштаев був надзвичайно популярний і любимо вдячними глядачами, збирав повні зали, на сцені був органічний і глядачі забували, що це спектакль. Л.Бакштаев був по-справжньому талановитий, грав різнопланові ролі, йому вдавався будь репертуар. Помер 29 липня 1995 року в Києві. Похований на Лісовому кладовищі української столиці


Фільмографія

  1. 1967 - Незабутнє - Дехтярьов
  2. 1970 - Світ хатам - війна палацам - Ростислав Драгомирецький
  3. 1971 - Бумбараш - чубаті
  4. 1971 - Білий птах з чорною ознакою - Остап
  5. 1971 - Ніна
  6. 1976 - еквілібристи
  7. 1976 - Ати-бати, йшли солдати - Костянтин, син Святкіна
  8. 1978 - День перший, день останній - Андрій
  9. 1980 - Червоні погони
  10. 1981 - Проданий сміх - батько Тіма
  11. 1981 - Петля Оріона - Павло Бєлов
  12. 1986 - Щасливий, хто любив ...
  13. 1988 - Блакитна троянда
  14. 1990 - Війна на західному напрямку - генерал
  15. 1991 - Ніагара
  16. 1991 - Убити "Шакала" - експерт

Кіно

У кіно Леонід Бакштаєв почав зніматися з 1967 року. Режисери досить швидко визначили його амплуа, - протягом двох десятиліть він створював на екрані героїчні образи. Особливо часто актора використовували у військових стрічках: "На Київському напрямку" (Кудряшов), "Комісари" (Дегтярьов), "Мир хатам, війна - палацам" (Ростислав Драгомирецький), "Бумбараш" (червоноармійський командир Чубасов), "Таємниця партизанської землянки "(Леонід Григорович)," Ати-бати, йшли солдати "(Костянтин Святкін)," Червоні дипкур'єра "(комеск)," Червоні погони "(капітан Бокань)," Війна на західному напрямку "(генерал-лейтенант) та ін Періодично режисери "відправляли" Бакштаєва в протилежний стан. Так, у фільмі "Ніна" він постав в образі офіцера СС Шульца, а в спільній радянсько-югославської стрічці "Весілля" - зіграв роль німецького майора.


Цей текст може містити помилки.

Схожі роботи | скачати

Схожі роботи:
Єнгібаров, Леонід Георгійович
Яковлєв, Леонід Георгійович
Куксо, Леонід Георгійович
Мельников, Леонід Георгійович
Петросян, Леонард Георгійович
Калатозішвілі, Михайло Георгійович
Сорокін, Володимир Георгійович
Джарти, Василь Георгійович
Круглов, Юрій Георгійович
© Усі права захищені
написати до нас
Рейтинг@Mail.ru