Знаймо

Додати знання

приховати рекламу

Цей текст може містити помилки.

Балабанов, Олексій Октябріновіч


Фото

План:


Введення

Олексій Октябріновіч Балабанов ( 25 лютого, 1959, Свердловськ, РРФСР, СРСР) - російський кінорежисер, сценарист, продюсер і актор.


1. Біографія

Олексій Балабанов на знімальному майданчику фільму "Морфій"

Народився в Свердловську. Закінчив перекладацький факультет Горьковського педагогічного інституту іноземних мов. В 1981 - 1983 проходив службу офіцером-двухгодічніков в Радянської армії ( Військово-транспортна авіація (ВТА)) , Літав в країни Африки і Азії. Незадовго до закінчення терміну служби був переведений в ВМФ.

Працював асистентом режисера на Свердловської кіностудії. В 1990 закінчив режисерське відділення Вищих курсів сценаристів і режисерів (експериментальна майстерня "Авторське кіно" Л. Миколаєва, Б. галантереї).

З 1990 року живе і працює в Санкт-Петербурзі. З 1992 є співзасновником кінокомпанії "СТВ", за допомогою якої зняв більшість своїх фільмів.

Дружина - Надія Васильєва. Сини - Петро і Федір.


2. Нереалізовані проекти

  1. 2004 - Американець - режисер, сценарист (фільм не закінчений)
  2. 2008 - Кіно - режисер, сценарист [1] (фільм не закінчений)

3. Фільмографія

Рік Російська назва Оригінальна назва Роль
1985 ф Раніше був інший час режисер
1986 ф У мене немає друга режисер
1989 ф Настя та Єгор режисер
1990 ф Про повітряне літання в Росії режисер
1991 ф Щасливі дні режисер, сценарист
1991 ф Прикордонний конфлікт сценарист
1994 ф Замок режисер, сценарист
1994 ф Одкровення незнайомцю Confidences a un inconnu продюсер
1995 ф Трохим Трофім' режисер, сценарист, актор
1995 ф Сергій Ейзенштейн. Автобіографія продюсер
1997 ф Брат режисер, сценарист
1998 ф Про виродків і людей режисер, сценарист
2000 ф Брат-2 режисер, сценарист
2002 ф Війна режисер, сценарист
2002 ф Річка режисер, сценарист
2005 ф Піжмурки режисер, сценарист
2006 ф Мені не боляче режисер, сценарист
2007 ф Вантаж 200 режисер, сценарист
2008 ф Морфій Морфій режисер
2010 ф Кочегар режисер, сценарист
2012 ф Я теж хочу режисер, сценарист, актор

4. Нагороди та премії


Примітки

  1. Кіно (2008). Фільм. Ру - www.film.ru/afisha/movie.asp?code=KIINNOO
  2. BFI | Sight & Sound | Top Ten Poll 2002 - How the directors and critics voted - www.bfi.org.uk/sightandsound/topten/poll/voter.php?forename=Alexei&surname=Balabanov

Цей текст може містити помилки.

Схожі роботи | скачати

Схожі роботи:
Олексій
Хомяков, Олексій
Олексій IV Ангел
Олексій (Конопльов)
Козлов, Олексій
Митрофанов, Олексій
Царевич Олексій
Олексій Олександрович
Олексій Миколайович
© Усі права захищені
написати до нас
Рейтинг@Mail.ru