Знаймо

Додати знання

приховати рекламу

Цей текст може містити помилки.

Безруков, Сергій Віталійович


Фото

План:


Введення

Сергій Віталійович Безруков ( 18 жовтня 1973 ( 19731018 ) , Москва, СРСР) - російський актор театру і кіно. Народний артист Росії ( 2008).


1. Біографія

Батько Сергія - актор і режисер Віталій Сергійович Безруков, який працював у московському театрі Сатири, мати - домогосподарка Наталія Михайлівна Безрукова (Сурова) (нар. 1 січня 1950 [2]), працювала завідуючою в магазині [3]. Сергій був названий на честь улюбленого поета Віталія Сергійовича Безрукова Сергія Єсеніна.

Навчався Сергій у звичайній московській школі № 402, любив бувати на роботі у батька і з дитинства мріяв піти по його стопах. Після закінчення середньої школи у 1990 році вступив у Школу-студію МХАТ на факультет "актор театру і кіно".

В 1994 закінчив Школу-студію МХАТ (майстерня О. Табакова). З 1993 працює в Театрі під керівництвом Олега Табакова. Знімався в серіалах - " Бригада "," Ділянка "," Майстер і Маргарита "," Єсенін ", у фільмах:" Китайський сервіз "та інших. Кілька років (1994-1999) працював у програмі" Ляльки "(НТВ), де озвучував 11 персонажів, серед яких такі люди, як Борис Єльцин, Володимир Жириновський, Андрій Козирєв.

З 26 липня 2010 - член Патріаршої ради з культури ( Російська православна церква) [4].


1.1. Сім'я

  • Одружений на актрисі Ірині Безрукова (офіційно вони розписалися під час зйомок Сергія в серіалі "Бригада").
  • Дідусь (по лінії матері) - Суров Михайло Іванович (1924-2005), троюрідний брат батька Безрукова. Працював на керівній роботі в партійному і господарському апараті в м. Лисково Нижегородської обл. [5]
  • Бабуся - Сурова Катерина Олексіївна (1924-2008) працювала педагогом-вихователем в м. Лисково в початковій школі та дитячому садку [5].

1.2. Політичні погляди

Член партії " Єдина Росія " [6]. У лютому 2012 року відмовився зніматися у відеоролику на підтримку кандидата в президенти Володимира Путіна [6]. Пояснив своє рішення тим, що "не хоче своєю думкою впливати на вибір інших людей" [6].

2. Визнання і нагороди

  • 1994 - приз кінофестивалю "Сузір'я" "За акторська чарівність і безпосередність" за роль Чибиса у фільмі "Ноктюрн для барабана і мотоцикла".
  • 1995 - премія "Московські дебюти" за роль Петра ("Останні").
  • 1996 - премія "Чайка" в номінації "Прорив" за роль Олександра в спектаклі "Псих".
  • 1997 - лауреат Державної премії РФ за роль Єсеніна у виставі Театру імені М. Н. Єрмолової "Життя моє, иль ти приснилася мені".
  • 1997 - премія мерії Москви.
  • 1997 - премія ділових кіл "Кумир".
  • 2000 - премія газети "Московський комсомолець" за роль Олешки у виставі "На дні".
  • 2000 - премія IV національного фестивалю мистецтв "Південні ночі" (м. Геленджик) у номінації "Краща чоловіча роль в антрепризі" за роль у виставі "Койка".
  • 2001 - Заслужений артист Російської Федерації.
  • 2002 - "Актор року" в конкурсі "Обличчя року".
  • 2003 - лауреат премії "Шансон року" спільно з Миколою Расторгуєвим за пісню "Ой чого так в Росії берези шумлять" із серіалу "Дільниця".
  • 2005 - премія Національної Академії кінематографічних мистецтв і наук "Золотий орел" в номінації "Краща чоловіча роль на телебаченні" (" Ділянка ").
  • 2006 - премія газети "Московський комсомолець" за роль Чичикова у виставі "Пригоди, складене за поемою М. В. Гоголя" Мертві душі "".
  • 2007 - лауреат Національної премії громадського визнання досягнень громадян Російської Федерації "Росіянин року" в номінації "Зірка Росії".
  • 2008 - народний артист Російської Федерації.
  • 2012 - Російська національна акторська премія імені Андрія Миронова "Фігаро" в номінації "Кращі з кращих" [7].

3. Театральні роботи

3.1. Московський театр ім.М. Н. Єрмолової

  • 1995 - "Життя моє, иль ти приснилася мені? .." (Постановка Ф. Веригіна) - Сергій Єсенін
  • 2002 - "Олександр Пушкін" (постановка В. Безрукова) - Олександр Пушкін

3.2. Московський театр-студія п / р Олега Табакова

  • "Пристрасті по Бумбараш (рання редакція)" ( 1993, постановка В. Машкова) - Студент
  • "Білоксі-Блюз (рання редакція)" ( 1993, постановка О. Табакова) - Рядовий Юджин М. Джером
  • "Затоварена бочкотара" ( 1994, постановка Є. Каменьковича) - Іван Кулаченко і Телескопів
  • "Ревізор" ( 1994, постановка С. Газарова) - Квартальний
  • "Матроська тиша" ( 1994, постановка О. Табакова) - Давид Шварц
  • "Останні" ( 1995 - 2003, постановка А. Шапіро) - Петро
  • "Псих" ( 1995 - 2005, постановка А. Житинкина) - Олександр
  • Анекдоти: "Бобок", "Двадцять хвилин з ангелом" ( 1995, постановка В. Фокіна) - Кліневіч і Ступак
  • "Зоряна година за місцевим часом" ( 1996, постановка В. Машкова) - Саратов
  • "Прощайте ... і плещемо у долоні!" ( 1997, постановка О. Табакова) - Арлекін
  • "Старий квартал (рання редакція)" ( 1997 - 2003, постановка А. Житинкина) - Письменник
  • "На всякого мудреця доволі простоти" ( 1997, постановка О. Табакова) - Єгор Дмитровичу Глумов
  • "Визнання авантюриста Фелікса Круля" ( 1998, постановка А. Житинкина) - Круль
  • "На дні" ( 2000, постановка А. Шапіро) - Альошка
  • "Пригода, складене за поемою М. В. Гоголя" Мертві душі "" ( 2006, постановка М. Карбаускіса) - ​​Павло Іванович Чичиков
  • "Божевільний день, або Одруження Фігаро" ( 2009, постановка Костянтин Богомолов) - Фігаро, графський камердинер

3.3. Театр Арт-партнер XXI

  • "Спокуса" (2000-2005, постановка В. Ахадова) - Бруно
  • "Відьма" (2001, постановка В. Безрукова) - Омелян

3.4. Московський художній театр ім.А. П. Чехова

  • 2000 - "Амадей" (постановка М. Розовського) - Моцарт
  • 2002 - "Священний вогонь" (постановка С. Враговой) - Моріс Тебрет

3.5. Театр "Монолог XXI століття"

  • "Койка" (1999-2002, постановка А. Соколова) - Він

3.6. Продюсерський центр "Арт-Пітер"

3.7. Театр Сергія Безрукова

  • Пристрасті по Омеляну - Омелян
  • Пушкін - Олександр Пушкін
  • Хуліган. Сповідь - Єсенін

4. Фільмографія

  1. 1990 - Похорони Сталіна - безпритульний (в титрах не вказаний)
  2. 1994 - Ноктюрн для барабана і мотоцикла - Чибіс
  3. 1995 - Хрестоносець - каскадер Сергій
  4. 1995 - Помирає душа - Петро
  5. 1996 - Доктор Кут
  6. 1997 - Брегет
  7. 1997 - Котовасія
  8. 1997 - Старі пісні про головне 3 - дяк
  9. 1998 - Розв'язка петербурзьких таємниць - корнет Михайло Стеблов
  10. 1998 - На жвавому місці - Недолугий
  11. 1998 - Незнайоме зброю, або Крестоносец 2 - сержант Сухорук, розвідник МВС
  12. 1999 - Китайський сервіз - купець Сидіхин
  13. 2000 - Замість мене - Дмитро Лавров
  14. 2000 - Лицарський роман (озвучення)
  15. 2000 - Чорна кімната (серія "грейпфрутового сік")
  16. 2000 - Російський водевіль (телесеріал) (серія "Позикові дружини")
  17. 2001 - Любовь.ru - Тимофій
  18. 2001 - Чудеса, та й годі, або Щука по-московськи
  19. 2001 - Соломія - Михайло лички
  20. 2001 - Блідолиций брехун - Аполлон Іванов
  21. 2001 - Єралаш - випуск № 143 (Крик осла)
  22. 2002 - Бригада - Олександр Миколайович Бєлов (Саша Бєлий)
  23. 2002 - Маска і душа
  24. 2002 - Якщо наречена відьма - Максим Росс
  25. 2002 - Азазель - Іван Францевич Бріллінг
  26. 2003 - Ключ від спальні - Професор орнітології Марусин
  27. 2003 - Життя одне - Павло
  28. 2003 - Ділянка - старший лейтенант міліції Павло Кравцов, дільничний (і голос собаки)
  29. 2003 - Єралаш (серіал) (Випуск № 4)
  30. 2004 - Московська сага - Василь Сталін
  31. 2005 - Місто без сонця - фотохудожник Алекс
  32. 2005 - Бій з тінню
  33. 2005 - Єсенін - Сергій Єсенін
  34. 2005 - Майстер і Маргарита - Ієшуа Га-Ноцрі; Майстер (озвучування)
  35. 2006 - Поцілунок метелика - Микола Орланов
  36. 2006 - Пушкін.Остання дуель - Пушкін
  37. 2007 - Карнавальна ніч-2, або П'ятдесят років по тому - Денис Колєчкіна
  38. 2007 - Іронія долі.Продовження - Іраклій
  39. 2007 - Одна любов душі моєї - Олександр Пушкін
  40. 2008 - Адмірал - генерал Каппель
  41. 2008 - У червні 41-го - лейтенант Іван Буров
  42. 2008 - Цвіль
  43. 2009 - Канікули суворого режиму - Віктор Сергійович Сумароков, "Сумрак"
  44. 2009 - Гоголь.Найближчий - Пушкін
  45. 2010 - Смерть в пенсне, або Наш Чехов - модний режисер Айвон
  46. 2011 - Чорні вовки - Павло Хромов
  47. 2011 - Реальна казка - Іван-дурень
  48. 2011 - Висоцький.Спасибі, що живий - Володимир Висоцький [8] [9]; Юра, колега Висоцького
  49. 2011 - Ялинки 2 - капітан поліції Снєгірьов
  50. 2012 - Матч - футболіст Микола Раневичі, воротар київського "Динамо" і збірної СРСР [10]
  51. 2012 - Золото - Брагін
  52. 2012 - Мами
  53. 2012 - Уланська балада
  54. 2012 - Джентльмени удачі - Льоша Трешкін / Смайлик

5. Телебачення

  • 2006 - Кіно в деталях із Федором Бондарчуком (8 квітня 2006 СТС)
  • 2008 - Інтерв'ю каналу "Ось" (1 лютого 2008)
  • 2008 - "Особисті речі" з Андрієм Максимовим (10 лютого 2008 5 канал)
  • 2008 - 100 питань дорослому (5 травня 2008 ТВЦ)
  • 2008 - Тимчасово доступний (29 липня 2008 ТВЦ)
  • 2008 - Зустрічі на Мохової
  • 2008 - На ніч дивлячись
  • 2009 - Іронія долі Сергія Безрукова
  • 2009 - неювілейні вечір. Безрукову - 35
  • 2009 - Творчий вечір Сергія Безрукова (13 червня 2009 року Росія К)
  • 2010 - Олег Табаков. Запалюючий зірки (документальний)

6. Аудіопроект

  1. Аудіосборнік "Срібний вітер" (вірші Єсеніна)
  2. Г. Гаррісон "Неприборкана планета"
  3. М. Шеллі "Франкенштейн"
  4. 2002 - Любов до трьох апельсинів [аудіокнига, всі персонажі]
  5. 2002 - Азазель [аудіокнига, Фандорін]
  6. 2003 - Про Федота-стрільця, удалого молодца [аудіокнига, всі персонажі, крім Марусі-голубка]
  7. 2003 - Петя і вовк [музичний альбом]
  8. 2004 - Пристрасті по Омеляну [музичний альбом] з піснями з вистави "Відьма" (пісні на вірші ієромонаха Романа і Віталія Безрукова)
  9. 2008 - Хуліган [музичний альбом] (Безруков читає і співає Єсеніна). Автор музики - С. Безруков
  10. 2008 - Анна Кареніна [радіоспектакль, Вронський]
  11. 2009 - Казки у виконанні Сергія і Ірини Безрукових [аудіокнига]
  12. 2009 - "Сірано де Бержерак". Музика до вистави [11]

7. Озвучування


8. Критика творчості

9. Цікаві факти


Примітки

  1. мої картини "Сергій Безруков. Офіційний сайт - sergeybezrukov.ru / art / drawing /
  2. Мати "Сергій Безруков. Офіційний сайт - sergeybezrukov.ru / family / mama /
  3. Сергій Безруков актор - www.kokina.ru/art2003-01.htm
  4. Складу Патріаршої ради з культури - www.patriarchia.ru/db/text/1230755.html
  5. 1 2 Дідусь і бабуся "Сергій Безруков. Офіційний сайт - sergeybezrukov.ru / family / grandparents /
  6. 1 2 3 Російський актор Сергій Безруков відмовився зніматися у відеоролику на підтримку Володимира Путіна - echo.msk.ru/news/857681-echo.html. Ехо Москви (10 лютого 2012). Читальний - www.webcitation.org/684r7iJhP з першоджерела 31 травня 2012.
  7. У Петербурзі стали відомі лауреати акторської премії "Фігаро" - news.mail.ru/inregions/st_petersburg/91/culture/8304861 /? frommail = 1
  8. Оглядач "РГ" відвідав прем'єрний показ фільму, названого подією року - www.rg.ru/2011/12/01/vysockii-site.html
  9. Собств. кор. Спасибі, що сказав - www.kommersant.ru/doc/1917691 / / Коммерсант-Online. - 2012. - 17 квітня.
  10. На екрані нинішній Харків стане Києвом 1940-х років - m.timeua.info/090711/43247.html
  11. Мої аудіопроект "Сергій Безруков. Офіційний сайт - sergeybezrukov.ru / art / audioproekty /
  12. Артисти кіно і театру, радянські актори, російські актори - core.premiera.ua/artists/bezrukov-sergey.html2
  13. slavik Велика Різниця в Одесі! 10 по 14 серпня 2011 р. в Одесі пройде II Міжнародний фестиваль пародій. - . kinopress.info (July 5, 2011). Читальний - www.webcitation.org/61CfGfGAE з першоджерела 25 серпня 2011.

Цей текст може містити помилки.

Схожі роботи | скачати

Схожі роботи:
Гуренко, Сергій Віталійович
Єльцин, Сергій Віталійович
Кисляков, Сергій Віталійович
Безруков
Коротаєв, Андрій Віталійович
Катаєв, Віталій Віталійович
Неведомський, Леонід Віталійович
Лисенко, Микола Віталійович
Войтецький, Вітольд Віталійович
© Усі права захищені
написати до нас
Рейтинг@Mail.ru