Знаймо

Додати знання

приховати рекламу

Цей текст може містити помилки.

Беллуччі, Моніка


Фото

План:


Введення

Моніка Ганна Марія Беллуччі ( італ. Monica Anna Maria Bellucci ; 30 вересня 1964, [1] Чітта-ді-Кастелло) - італійська кіноактриса і фотомодель.


1. Біографія

Моніка Беллуччі народилася 30 вересня 1964 в провінційному італійському містечку Чітта-ді-Кастелло в родині, де батько (Паскуале Беллуччі) був сільськогосподарським працівником, а мати (Брунелло Бріганте) - художником [ ] . З дитинства вона прагнула стати юристом, і для того щоб поступити в університет Перуджі на факультет юриспруденції, Моніка працювала моделлю у Liceo Classico з 16 років. Однак гламурний спосіб життя швидко сподобався Моніці, і вона вирішила відмовитися від своєї дитячої мрії на користь світського життя.

Окрім рідної італійської, Моніка досконало володіє англійською і французькою мовами, а також трохи іспанською.


2. Кар'єра

В 1988 Моніка переїжджає в Мілан, де підписує контракт з Elite Model Management. У 1989 році Моніка вже була прославлена ​​як модель в Парижі і Нью-Йорку. Вона позувала для відомих в модельному бізнесі Dolce & Gabbana і Elle (Франція).

У лютому 2001 року журнал Esquire Magazine's разом з Desire featured Ms опублікував фотографії Моніки на обкладинці і містив інформацію про неї на 5-ти сторінках. У 2003 році її фотографії також з'явилися на обкладинці журналу, але вже в Maxim. А в 2004 році актриса очолила список 100 найкрасивіших жінок Світу в списку, складеному Ask Men's. Кар'єрою моделі Моніки управляє нью-йоркське агентство - Elle +.

Зробивши кар'єру моделі, Моніка не зупиняється на досягнутому - вирішується знятися у фільмі: в 1990 році вона дебютує в італійському кіно. Її першими роботами були "Життя з синами", "Бандити", "Зловживання". Епізодичні ролі в цих фільмах не приносять акторці великого успіху. У 1992 році її запрошує зніматися в своєму фільмі режисер Френсіс Форд Коппола. Роль нареченої Дракули у фільмі " Дракула "стає першою серйозною роллю Моніки Белуччі, після цього пропозиції про зйомки у фільмах почали їй приходити з багатьох кіностудій Європи і Америки." Уперта доля "," Герої "," Сніжок "," Йосип "- в цих фільмах Моніка знялася в Італії в період з 1992 по 1995 рік.

У 1996 році до Моніки Беллуччі приходить успіх, як актрисі: за роль Лізи у фільмі " Квартира "Моніка отримує премію" Сезар "в номінації" Подаюча акторка ". Під час зйомок цього фільму вона знайомиться з відомим актором Венсаном Касселем, який згодом стає її чоловіком. Наступним фільмом, в якому знімається Моніка, стає французький бойовик " Доберман ".

У 1997 році Моніка Беллуччі знімається в трьох картинах: "Стрес", "Дурний тон", "Яким ти мене хочеш", а в 1998 році в чотирьох: "Бажання", "Свята не буде", "Про тих, хто любить" , " Компроміс ". Пропозиції про зйомки продовжують надходити з усього світу, але Моніка відноситься до них дуже вимогливо, намагаючись вибирати тільки ті ролі, де її талант актриси може розкритися повною мірою.

Продовжуючи зніматися у фільмах, вже відома на весь світ модель стає першокласної актрисою. Її фотографії з'являються на обкладинках глянцевих журналів. У фільмі " Малена "акторський талант Моніки Беллуччі розкрився у всій пишності. Краса і чарівність актриси вкупі з акторською майстерністю підкорили серця всіх глядачів і критиків.

У 2001 році Моніка разом зі своїм чоловіком знімається у фільмі " Братство вовка ", де вона блискуче виконує роль Сільвії. Наступна роль - в найдорожчому європейському фільмі 2002 року" Астерікс і Обелікс: Місія "Клеопатра" ". Фільм" Незворотність "викликав багато різних відгуків, а дев'ятихвилинний сцена жорстокого згвалтування виглядала так реалістично, що багатьом глядачам на показі фільму в Каннах стало погано. (За іншою версією, багато йшли із залу на знак протесту проти цього фільму / уривка, а не від того, що їм стало погано). Сама Моніка сказала про фільм наступне: "Мені самій дуже страшно переглядати цей фільм!"

Наступними фільмами стали "Пам'ятай про мене", " Сльози сонця ", а також зйомка в культових фільмах братів Вачовські -" Матриця: Перезавантаження "і" Матриця: Революція ". Моніка ніколи не зупиняється на фільмах одного жанру і услід за екшеном знімається в дуже важкому фільмі "Страсті Христові".

В 2004 виходять фільми " Таємні агенти "," Вона мене ненавидить "і" Брати Грімм ", де Моніка грає роль Дзеркального королеви.

27 січня 2006 відбулася прем'єра фільму " Шайтан ", потім" Братство каменя "і" Н (я і Наполеон) ". У 2007 році в прокат вийшли фільми" Пристрель їх "і" Друге дихання ".

Актриса часто зізнавалася, що мріє знятися в одному фільмі з Робертом Де Ніро. У 2010 році актори з'явилися разом у фільмі "Кохання: Інструкція по застосуванню".

У жовтні 2011 року Моніка стала обличчям оновленої серії "Королівський оксамит" ( англ. Royal Velvet ) Компанії Oriflame [2], а в 2012 році - обличчям косметичної лінії Dolce & Gabbana [3].


3. Особисте життя

У 1990-1994 роки Моніка була одружена з Клаудіо Карлосом Бассо.

З 9 вересня 1999 Моніка одружена вдруге за актором Венсаном Касселем (род.1966), з яким вона зустрічалася 5 років до їхнього весілля. У подружжя є дві дочки - Діва Кассель (род.12.09.2004) і Леоні Кассель (род.20.05.2010) [4] [5].

4. Фільмографія

Рік Російська назва Оригінальна назва Роль
1990 тф Життя з дітьми Vita coi figli Ельда
1990 ф Бандити Briganti Констанца
1991 ф Лотерея La Riffa Франческа
1992 ф Доля остинато Ostinato destino Марина та Анжела
1992 ф Дракула Dracula наречена Дракули
1994 ф Банда невдах I Mitici Дебора
1995 ф Сніжок Palla di neve Меліна
1995 тф Йосип Joseph Дружина фараона
1995 ф Залишки Il Cielo sempre pi blu Російське ім'я персонажа не вказано
1996 ф Квартира L'Appartement Ліза
1997 ф Доберман Dobermann Наталі
1997 ф Стрессаті Stressati Російське ім'я персонажа не вказано
1997 ф Поганий жанр Mauvais genre Каміль
1997 ф Яким ти мене хочеш Come mi vuoi Нелліна
1998 ф Насолода Plaisir дівчина
1998 ф Компроміс Compromis Монік
1998 ф Свята не буде L'Ultimo capodanno Жюлія
1998 ф Поганий тон A los que aman Валерія
1999 ф Непокірний Mditerranes Маргарита
1999 ф Як рибка без води Comme un poisson hors de l'eau Мюртіль
2000 ф Під підозрою Under Suspicion Шанталь
2000 ф Малена Malna Малена
2000 ф Френк Спадоне Franck Spadone Лаура
2001 ф Братство вовка Le Pacte des loups Сільвія
2002 ф Астерікс і Обелікс: Місія "Клеопатра" Astrix & Oblix: Mission Cloptre Клеопатра
2002 ф Незворотність Irrversible Алекс
2003 ф Матриця: Перезавантаження The Matrix Reloaded Персефона
2003 ф Матриця: Революція The Matrix Revolutions Персефона
2003 ф Сльози сонця Tears of the Sun Ліна Хендрікс
2003 ф Пам'ятай про мене Ricordati di me Алессия
2004 ф Страсті Христові The Passion of the Christ Марія Магдалина
2004 ф Таємні агенти Agents secrets Ліза
2004 ф Вона ненавидить мене She Hate Me Симона Бонасера
2005 ф Брати Грімм The Brothers Grimm Дзеркальна королева
2005 ф Скільки ти коштуєш? Combien tu m'aimes? Даніелла
2006 ф Шайтан Sheitan Красива вампірша
2006 ф Братство каменя Le concile de Pierre Лаура СІПРІ
2006 ф Я і Наполеон N (Io e Napoleone) Баронеса Емілія Спеціалі
2007 ф Пристрель їх Shoot 'Em Up Донна Квінтана
2007 ф Підручник любові: Історії Manuale d'amore 2 - Capitoli successivi Лючія
2007 ф Друге дихання Le deuxime souffle Мануш
2008 ф Людина, яка любить L'uomo che ama Альба
2008 ф Скажена кров Sanguepazzo Луїза Феріда
2009 ф Баарія Baaria Дівчина муляра
2009 ф Omaggio A Roma Omaggio A Roma Туга
2009 ф Приватне життя Піппи Лі The Private Lives of Pippa Lee Рідоти Лі
2009 ф Не озирайся Ne te retourne pas Жанна # 2
2010 тф Rose, c'est Paris Rose, c'est Paris
2010 ф Учень чародія The Sorcerer's Apprentice Вероніка
2010 ф У Гуді є все Get It at Goode's Магда
2010 ф Стукачка The Whistleblower Лаура Левіані
2011 ф Те літо пристрасті Un t brlant Анжела
2011 ф Любов. Інструкція по застосуванню Manuale d'am3re Віола
2011 ф Страж гарему Guardian of the Harem Косем
2012 ф Сезон носорогів Rhino Season Російське ім'я персонажа не вказано

5. Нагороди та номінації

Нагороди та номінації
Нагорода Рік Категорія Фільм Підсумок
Сатурн 2002 Краща актриса другого плану Братство вовка Номінація
2003 Обличчя майбутнього: Актриса Матриця: Перезавантаження
Матриця: Революція
Номінація
Сезар 1997 Найбільш багатообіцяюча актриса Квартира Номінація
David di Donatello Awards 2003 Краща актриса другого плану Пам'ятай про мене Номінація
European Film Awards 2001 Краща актриса Малена Номінація
European Golden Globe 2005 Нагорода
Italian National Syndicate of Film Journalists
(Срібна стрічка)
2003 Краща актриса другого плану Пам'ятай про мене Нагорода
2005 Страсті Христові Номінація [6]
2007 Н (я і Наполеон) Номінація [7]
MTV Movie Awards 2004 Кращий поцілунок Матриця: Перезавантаження Номінація [8]
Teen Choice Awards 2003 Вибір фільму: Прорив (актриса) Матриця: Перезавантаження
Сльози сонця
Номінація

6. Цікаві факти

Голосом Моніки Белуччі говорить імператриця Кайліна, персонаж комп'ютерної гри Prince of Persia: Warrior Within.

Примітки

  1. Monica Bellucci - www.nndb.com/people/969/000044837/ # FN1
  2. Моніка Беллуччі - особа оновленої серії Королівський оксамит - ekb-oriflame.ru/news/17-news/267-royalvelvet. Читальний - www.webcitation.org/65OGUhlJn з першоджерела 12 лютого 2012.
  3. Amy Lawrenson. Monica Bellucci Dolce & Gabbana's new face - www.elleuk.com / beauty / news / monica-bellucci-dolce-gabbana-s-new-face (Англ.) . Elle (17 February 2012). Читальний - www.webcitation.org/6BcRbusVe з першоджерела 23 жовтня 2012.
  4. Silverman, Stephen M.. "Passion" actress bellucci has baby girl - www.people.com/people/article/0,, 696499,00. html, People (14 September 2004).
  5. Actress Monica Bellucci has baby girl - www.google.com/hostednews/afp/article/ALeqM5gGo-agIP6DA24A6pMUPXT6ELdShw (25 May 2010).
  6. Спільно з Розалінда Челентано і Клаудією Джеріні.
  7. Спільно з Сабріною Імпацціаторе і Франческою Інаудит.
  8. Спільно з Кіану Рівзом.

Цей текст може містити помилки.

Схожі роботи | скачати

Схожі роботи:
Левінські, Моніка
Моніка (свята)
Моніка Вітті
Селеш, Моніка
Нікулеску, Моніка
Санта-Моніка
© Усі права захищені
написати до нас
Рейтинг@Mail.ru