Знаймо

Додати знання

приховати рекламу

Цей текст може містити помилки.

Бенкендорф, Андрій Олександрович (кінорежисер)



План:


Введення

Андрій Олександрович Бенкендорф ( 13 травня 1946, Москва - 24 лютого 2012, Київ) - кінорежисер, сценарист.


1. Біографія

Андрій Олександрович Бенкендорф. Народився 13 березня 1946 року в місті Москва. Помер 24 лютого 2012 в Києві. Андрій Бенкендорф - відомий радянський і український кінорежисер, сценарист і продюсер. Режисер-постановник художніх фільмів " Поїздка через місто "," Крапель "," Добрі наміри "," Робота над помилками "," Балаган "," Снайпер "," Кілька любовних історій "," Хіппініада або материк кохання ", телевізійних серіалів " Бандитський Петербург-4.Арештант "," Бандитський Петербург-5.Опер "," Бандитський Петербург-6.Журналіст "," Мана Святого Патріка "," Європейський конвой "," Банкірші ". У 2008 році Андрій Бенкендорф став генеральним продюсером ТРК" Київ ". Похований на Байковому кладовищі в Києві.


1.1. Сім'я

  • Мати - Ельвіра Бенкендорф (Озерна). Народилася 25 травня 1921 року. Починала актрисою в київському театрі ім. Івана Франка, пізніше працювала в Москві на Центральному телебаченні. З 1970 до середини 1970х років Ельвіра Олександрівна була редактором телевізійного "Блакитного вогника".
  • Дружина - Поліна Рідний. Народилася 27 листопада 1944 року. Закінчила всеросійську творчу майстерню в Москві. З 1966 року працювала на центральному українському телебаченні випусковим режисером. З 2000 року - на пенсії.
  • Син - Єгор Бенкендорф народився у Києві, 14 лютого 1974 в сім'ї Андрія Бенкендорфа та Поліни Рідний. Продюсер, директор компанії "Inter Media Production", директор студії документальних проектів "07 Продакшн" та студії розважальних та соціальних програм Пірат Продакшн".
  • Батько не відомий - відповідно у всіх нащадків прізвище повинна бути Озерний (Озерна).

1.2. Дати

  • В 1963 - 1970 працював на Київському телебаченні механіком по обслуговуванню звукотехніки, оператором.

2. Фільмографія

2.1. Режисерські роботи

  1. 1965 - Ранок наступного дня
  2. 1979 - Поїздка через місто
  3. 1979 - Мій генерал (ТБ)
  4. 1981 - Крапель
  5. 1984 - Добрі наміри
  6. 1987 - До розслідування приступити
  7. 1988 - Робота над помилками
  8. 1990 - Балаган
  9. 1992 - Снайпер
  10. 1994 - Кілька любовних історій
  11. 1997 - Хіппініада, або Материк любові.
  12. 2003 - Бандитський Петербург.Фільм 4.Арештант серіал
  13. 2003 - Бандитський Петербург.Фільм 5.Опер серіал
  14. 2003 - Бандитський Петербург.Фільм 6.Журналіст серіал
  15. 2003 - Європейський конвой серіал
  16. 2004 - Легенда про Тампуке
  17. 2005 - Таємниця "Святого Патрика" (8 серій, телесеріал)
  18. 2005 - Банкірші (8 серій, телесеріал)
  19. 2006 - Бомж (2 серії, телесеріал)
  20. 2007 - Старики-полковники (2 серії, телесеріал)
  21. 2007 - Вітчим (2 серії, телесеріал)
  22. 2007 - Одного разу в роботі
  23. 2007 - Ялинка, кролик, папуга
  24. 2008 - Сповідь Дон Жуана

2.2. Сценарії

  1. 1994 - Кілька любовних історій
  2. 1997 - Хіппініада, або Материк любові
  3. 2003 - Бандитський Петербург.Фільм 5.Опер - 5 серій
  4. 2003 - Бандитський Петербург.Фільм 6.Журналіст серіал
  5. 2008 - Сповідь Дон Жуана

3. Призи та нагороди

  • Лауреат Всесоюзного кінофестивалю в номінації "Призи серед дитячих фільмів" за 1985 рік.
  • XI Бердянський Міжнародний кінофестиваль: "За внесок у розвиток українського телемистецтва" - режисер к / ф "Сповідь Дон Жуана" (Україна).

Цей текст може містити помилки.

Схожі роботи | скачати

Схожі роботи:
Соловйов, Сергій Олександрович (кінорежисер)
Андрій Олександрович
Гершун, Андрій Олександрович
Жданов, Андрій Олександрович
Нуйкін, Андрій Олександрович
Корольов, Андрій Олександрович
Фурсенко, Андрій Олександрович
Пучков, Андрій Олександрович
Сабуров, Андрій Олександрович
© Усі права захищені
написати до нас
Рейтинг@Mail.ru