Знаймо

Додати знання

приховати рекламу

Цей текст може містити помилки.

Беніамінов, Олександр Давидович



План:


Введення

Олександр Давидович Беніамінов (1903-1991) - радянський актор театру і кіно. Народний артист РРФСР (1967) [1].


1. Біографія

Олександр Беніамінов в 1922 закінчив Драматичні курси Батумського центрального робочого клубу.

В 1923 - 1926 роках навчався в ГІТІСі.

В 1920, в Кисловодську, був запрошений в "Бронарте" ("Бродячий народний театр"), яким у той час керував майбутній кінорежисер Григорій Рошаль. У роки навчання в ГІТІСі паралельно виступав в " Синьою блузі ", де виконував номери переважно сатиричного характеру: буфонади, пародії. За запрошенням режисера Давида Гутмана, працював у Ленінградському театрі сатири (1927-30 рр..), де остаточно сформувався ексцентричний талант артиста.

На початку 1930-х років виступав у трупі Експериментальної майстерні при Ленінградському мюзик-холі, у 1936 - 1937 - на естраді.

З 1937 по 1941 - актор Ленінградського Театру Комедії під керівництвом Н. П. Акімова, де показав себе майстром поглиблених комедійних, лірико-комедійних і драматичних характерів.

На початку Великої Вітчизняної війни організував і очолив Фронтовий театр мініатюр, де переграв безліч невеликих сатиричних ролей. Одним з перших в країні виступив з читанням уривків із поеми А. Т. Твардовського "Василь Тьоркін".

В 1946 знову повернувся в Ленінградський театр комедії, в якому пропрацював до кінця 1970-х років. Театр комедії Н. Акімова приніс артисту божевільну славу. Він грав Мальволіо в "Дванадцятої ночі", Валеріо в "Валенсіанское вдові", міністра фінансів в "Тіні", Ернест в "фізиці".


1.1. Кінематограф

У кіно Олександр Беніамінов з картини 1931 "Кров землі" режисера М. А. Авербаха. Прославився в образах інкасатора ("Сім старих і одна дівчина") і приборкувача ("Смугастий рейс"). Остання роль А. Д. Беніамінова - дідусь Іванова в американському фільмі "Москва на Гудзоні". У кіно йому доводилося грати в основному епізодичні ролі. Однією своєю появою він викликав посмішку.

В США, куди він емігрував у 1978, він знявся в комедії "Москва на Гудзоні" з С. В. Крамаровим та Іллею Баскін. Після еміграції Беніамінова його прізвище прибрали з деяких фільмів, в яких він знімався. Наприклад, із "Семи стариків і однієї дівчини", "Солом'яний капелюшок". А з фільмів "Ми з вами десь зустрічалися" і "Дон-Кіхот" при показі по телебаченню були вирізані епізоди за участю актора.

В Америці він закінчив книгу "Фронтові записи артиста", де пише про свою роботу з Миколою Акімовим, про театральні події.


2. Фільмографія

  1. 1931 - Кров землі ("Вікно в Азію") - робочий Бистров
  2. 1936 - Дівчина поспішає на побачення - Телеграфіст
  3. 1938 - Рік дев'ятнадцяте - Диригент
  4. 1938 - Маска - Диригент
  5. 1939 - Мужність - Юсуф
  6. 1954 - Ми з вами десь зустрічалися - Фотограф
  7. 1957 - Дон Кіхот - Пастух
  8. 1960 - Народжені жити - Божевільний старий
  9. 1961 - Смугастий рейс - Приборкувач
  10. 1961 - Чужий гаманець - Масовик
  11. 1963 - Каїн XVIII - учений
  12. 1963 - Співробітник ЧК - товариш Фельцер
  13. 1963 - Приборкувачі велосипедів - Режисер
  14. 1968 - Сім старих та одна дівчина - Сергій Сергійович Анисов, інкасатор
  15. 1970 - На дачі - Військовий диригент
  16. 1971 - Остання справа комісара Берлаха - Форчіг, журналіст
  17. 1972 - Справи давно минулих днів - дядько Яша
  18. 1974 - Солом'яний капелюшок - Дядечко
  19. 1974 - Царевич Проша - Мопс
  20. 1976 - Як Іван-дурник за дивом ходив - Лука
  21. 1976 - Фантазії Веснухіна - вагоновод
  22. 1984 - Москва на Гудзоні (США) - дідусь Іванова

Цей текст може містити помилки.

Схожі роботи | скачати

Схожі роботи:
Вейсман, Олександр Давидович
Боровський, Олександр Давидович
Древін, Олександр Давидович
Давидович, Лоліта
Ізяслав Давидович
Делянов, Іван Давидович
Берман, Борис Давидович
Кацнельсон, Соломон Давидович
Гудіашвілі, Ладо Давидович
© Усі права захищені
написати до нас
Рейтинг@Mail.ru