Знаймо

Додати знання

приховати рекламу

Цей текст може містити помилки.

Беттані, Пол


Фото

План:


Введення

Пол Беттані ( англ. Paul Bettany ; Рід. 27 травня 1971, Лондон, Великобританія) - англійський актор.


1. Біографія

Пол Беттані навчався акторській майстерності у Лондонському Центрі драми, на початку кар'єри грав у театрі та телесеріалах. Першою по-справжньому помітною для Пола стала роль молодого злочинця-психопата з кримінального трилера Пола МакГіган "Гангстер № 1". За цю роль Пол отримав премію від Британського товариства незалежного кіно і номінацію Лондонського гуртка кінокритиків, як "Кращому дебютантові".

Після успіху "Гангстера" Полом Беттані зацікавився Голлівуд. В 2001 світ побачив Беттані в образі "кентерберійського оповідача" Джеффрі Чосера в "Історії лицаря". Далі послідували роботи в таких фільмах, як "Ігри розуму", "Хазяїн морів: на краю землі", "Догвілль". Не менш помітною роботою Пола в кіно стала роль монаха-альбіноса Сайласа у фільмі Код да Вінчі, знятого в 2006 за однойменним роману Дена Брауна.

В 2008 вийшли чотири фільми з участю Беттані, в тому числі картина " Чорнильне серце ", прем'єра якого відбулася восени 2008.


2. Особисте життя

Зустрічався з шотландської актрисою Лорою Фрейзер - колегою по фільму "Історія лицаря"

Одружений на американській актрисі Дженніфер Коннеллі, з якою познайомився на зйомках фільму "Ігри розуму". 5 серпня 2003 у них народився син Стеллан, названий на честь актора Стеллан Скарсгард, якого Пол вважає своїм кращим другом. 31 травня 2011 в родині Дженніфер Коннеллі і Пола Беттані на світ з'явилася дочка Агнес Ларк [1].


3. Вибрана фільмографія

Рік Назва в перекладі Оригінальна назва Роль
1996 Ватерлоо Шарпа Sharpe's Waterloo принц Оранський
1997 Схильність (Надлам) Bent капітан
1999 Після дощу After the Rain Стеф
2000 Гангстер № 1 Gangster No.1 молодий Гангстер
2001 Історія лицаря A Knight's Tale Джеффрі Чосер
2001 Ігри розуму A Beautiful Mind Чарльз
2002 Серце моє The Heart of Me Ріки
2003 Догвілль Dogville Том Едісон
2003 Хазяїн морів: на краю землі Master and Commander: The Far Side of the World Стівен Метьюрін
2004 День розплати The Reckoning Ніколас
2004 Уїмблдон Wimbledon Пітер Кольт
2006 Вогняна стіна Firewall Білл Кокс
2006 Код да Вінчі The Da Vinci Code Сайлас
2008 Чорнильне серце Inkheart Пильнорук
2008 Таємне життя бджіл The Secret Life of Bees Ті-Рей Оуенс
2008 Ламані лінії Broken Lines Честер
2008 Залізна людина Iron Man "Джарвіс" (озвучення)
2009 Молода Вікторія Young Victoria Лорд Мельбурн
2009 Походження Creation Чарльз Дарвін
2010 Легіон Legion архангел Михаїл
2010 Залізна людина 2 Iron Man II "Джарвіс" (озвучення)
2010 Турист The Tourist Джон Ейксона
2011 Пастир Priest Пастир
2011 Межа ризику Margin Call Уїлл Емерсон
2012 Месники The Avengers "Джарвіс" (озвучення) [2]

4. Цікаві факти


Примітки

  1. Jennifer Connelly, Paul Bettany Welcome Daughter Agnes Lark - June 2011).
  2. Paul Bettany Confirms 'Avengers' Role, Will Return As Voice Of JARVIS - splashpage.mtv.com/2011/04/26/paul-bettany-confirms-avengers-role-will-return-as-voice-of-jarvis /

Цей текст може містити помилки.

Схожі роботи | скачати

Схожі роботи:
Пол
Пол (ім'я)
Лотербур, Пол
Бігала, Пол
Неш, Пол
Ревір, Пол
Сорвіно, Пол
Екман, Пол
Скоулз, Пол
© Усі права захищені
написати до нас
Рейтинг@Mail.ru