Блайдж, Мері Джей

Мері Джей Блайдж (повне ім'я Мері Джейн Блайдж, англ. Mary Jane Blige ; Рід. 11 січня 1971) - американська співачка в жанрах R & B, соул і хіп-хоп, автор пісень, музичний продюсер і актриса. Загальна кількість проданих нею альбомів у світі складає приблизно 50 мільйонів копій [1]. Широко відома своїми запальними концертними номерами, вона за станом на 2008 рік 26 разів номінувалася на премію " Греммі "і була удостоєна восьми статуеток.


1. Біографія

Блайдж почала штурмувати хіт-паради в 1991 і 1992 роках з музикою в стилі "хіп-хоп-соул", який для неї продюсував Пафф Дедді. Згодом еволюціонувала в бік більш мейнстрімного соулу. Найбільшим успіхом 1990-х став для неї написаний Бейбіфейсом трек "Not Gon 'Cry", який увійшов в саундтрек і прозвучав у фільмі "В очікуванні видиху" з Уїтні Х'юстон у головній ролі. У 1999 році, співачка заспівала дуетом з Джорджем Майклом пісню "As", Стіві Вандера. Цей сингл був включений в збірку Джорджа Майкла "Ladies and Gentlemen".

В 2001 році Мері Джей вперше в своїй кар'єрі досягла першого рядка Billboard Hot 100 з синглом "Family Affair", який спродюсував Dr.Dre.


2. Дискографія

2.1. Альбоми

  • 1992 : What's the 411?
  • 1994 : My Life
  • 1997 : Share My World
  • 1999 : Mary
  • 2001 : No More Drama
  • 2003 : Love & Life
  • 2005 : The Breakthrough
  • 2006 : Reflections - A Retrospective
  • 2007 : Growing Pains
  • 2009 : Stronger with Each Tear
  • 2011 : My Life II ... The Journey Continues (Act 1)

3. Нагороди

3.1. Греммі

Виграні:

  • 2008 : Кращий R & B виконання дуету або групи - "Disrespectful" (c Чакой Хан)
  • 2008: Краще виконання в стилі госпел - "Never Gonna Break My Faith"
  • 2007: Краще жіноче вокальне виконання в стилі R & B - "Be Without You"
  • 2007: Краща пісня в стилі R & B - "Be Without You"
  • 2007: Кращий альбом у стилі R & B - "The Breakthrough"
  • 2004 : Краще поп-співпраця з вокалом - "Whenever I Say Your Name" (зі Стінгом)

3.2. Billboard Music Awards

Виграні:

  • 2006:
    • R & B / Хіп-хоп артист року
    • R & B / Хіп-хоп артистка року
    • R & B / Хіп-хоп альбом року - The Breakthrough
    • Пісня року радіоефіру Hot 100 - Be Without You
    • Артист року, виконуючий R & B / Хіп-хоп пісні
    • R & B / Хіп-хоп пісня року - Be Without You
    • R & B / Хіп-хоп пісня року в радіоефірі - Be Without You
    • Відеокліп року - Be Without You
  • 1995 :
    • R & B альбом року - My Life

Примітки

  1. Mary J. Blige always honest for fans - Yahoo! News UK - uk.news.yahoo.com/35/20101102/tmusic-mary-j-blige-always-honest-for-fans-716af92.html