Знаймо

Додати знання

приховати рекламу

Цей текст може містити помилки.

Богатирьов, Юрій Георгійович


Фото

План:


Введення

Юрій Георгійович Богатирьов ( 2 березня 1947, Рига, - 2 лютого 1989, Москва) - радянський актор театру і кіно, народний артист РРФСР ( 1988).


1. Біографія

Юрій Богатирьов народився в сім'ї офіцера ВМФ СРСР Георгія Андріанович Богатирьова, якого в 1953 перевели служити до Москви. У 1963-1966 навчався в Художньо-промисловому училищі імені М. І. Калініна на килимово-ткацькому відділенні, яке не закінчив. Займався у Всеросійській майстерні естрадного мистецтва на відділенні розмовного жанру. У 1966-1971 - студент Театрального училища імені Б. В. Щукіна (курс Ю. В. Катіна-Ярцева). В 1971 - 1977 роках служив в МДТ "Современник", з 1977 був запрошений в МХАТ і деякий час працював у двох театрах. Одна з найкращих театральних ролей - Клеант у виставі за п'єсою Мольєра "Тартюф".

Всесоюзна популярність прийшла до Богатирьову після виходу на екрани фільму " Свій серед чужих, чужий серед своїх ", в якому актор зіграв Єгора Шилова. З того моменту Богатирьов почав зніматися регулярно, в тому числі ще в п'яти картинах Микити Міхалкова. Однією з кращих його ролей стає Пилипко в картині "Освідчення в коханні" ( 1978).

Все життя Юрій Богатирьов захоплювався живописом. В 1989 повинна була відбутися перша персональна виставка його картин у Москві, але пройшла вона лише після його смерті. Як повідомляється у фільмі "Великий-великий дитина ...", велика частина його живопису зникла.

Друзі вважали його безсрібником і ідеалістом. Гроші у нього не затримувалися. В останні роки актор пристрастився до алкоголю, втратив форму, і його стали менше запрошувати в кіно. Друзі пояснювали це переживаннями актора з приводу своєї гомосексуальності. [1] [2] На особисте життя актора проливає світло біографічна книга Н. Бобрової "Юрій Богатирьов: Не такий як всі". [3]

У Юрія Богатирьова розвинулася депресія, він почав приймати антидепресанти. Увечері 1 лютого 1989 Юрій Богатирьов прийняв перед сном ліки, а вночі у нього стався серцевий напад. Була викликана бригада швидкої допомоги. Богатирьову було введено клофелін, несумісний з прийнятими напередодні антидепресантами. Це викликало шок і миттєву зупинку серця актора.

Похований актор 6 лютого 1989 в Москві на Ваганьковському кладовищі.


2. Визнання і нагороди

3. Творчість

3.1. Ролі в театрі

3.1.1. Московський театр "Современник"


3.1.2. МХАТ імені М. Горького


3.2. Фільмографія

  1. 1970 - Спокійний день наприкінці війни - німець
  2. 1972 - На дні - поліцейський пристав
  3. 1974 - Свій серед чужих, чужий серед своїх - Єгор Шилов
  4. 1974 - Таня - Андрій Тарасович
  5. 1975 - Раба кохання - Володимир Максаков
  6. 1975 - Там, за обрієм - Дмитро жереха
  7. 1976 - Мартін Іден - Мартін Іден
  8. 1976 - Два капітана - Михайло Ромашов
  9. 1976 - Колись в Каліфорнії - Твінго
  10. 1976 - Вічно живі - Марк
  11. 1977 - Незакінчена п'єса для механічного піаніно - Сергій Павлович Війниця (Серж)
  12. 1977 - Освідчення в коханні - Пилипко
  13. 1977 - Ніс - цар Микола I
  14. 1978 - Дванадцята ніч - герцог Орсіні
  15. 1977 - 1979 - Відкрита книга - Андрій Львів
  16. 1979 - Кілька днів з життя І. І. Обломова - Андрій Штольц
  17. 1979 - Останнє полювання - Сергій
  18. 1979 - Відпустка у вересні - Анатолій Саяпін
  19. 1980 - Мій тато - ідеаліст - Борис Петров
  20. 1980 - Заколот - Фурманов
  21. 1980 - Глибокі родичі - Юрик
  22. 1980 - Дивний відпустку
  23. 1980 - Восьмий день творення
  24. 1981 - Дві строчки дрібним шрифтом - Тишков
  25. 1981 - телеспектакль із серії "Цей фантастичний світ".Випуск 5 - Вулф
  26. 1981 - телеспектакль із серії "Цей фантастичний світ".Випуск 6 - Нікітін
  27. 1981 - Рідня - Стасик
  28. 1981 - Театр по Салтикова-Щедріна
  29. 1981 - Великі імена Росії. Станіславський - оповідач-коментатор
  30. 1981 - І з вами знову я ... - цар Микола I
  31. 1982 - Час для роздумів - Андрій
  32. 1982 - Старовинний детектив - один Дюпена, Семсон
  33. 1982 - Возій Геншель - Зібенгар
  34. 1982 - В. І. Ленін. Сторінки життя - Ілля Миколайович Ульянов
  35. 1982 - Неочікувано - Ілля Петрович, нотаріус
  36. 1982 - Польоти уві сні та наяву - озвучив роль скульптора
  37. 1983 - Карантин - дідусь
  38. 1983 - Унікум - Павло Єгорович Перебереев
  39. 1983 - Дещо з губернської життя - Ломов, Шіпучін, Ять, коханець Ніночки
  40. 1983 - Людина з країни Грін - Урбан Футроз
  41. 1984 - Мертві душі - Манілов
  42. 1984 - телеспектакль із серії "Цей фантастичний світ".Випуск 10 - полковник Ролінг
  43. 1984 - Чужа дружина і чоловік під ліжком - Бобиніцин
  44. 1984 - Злий хлопчик
  45. 1985 - Повість про перше кохання (в к / ж "Єралаш" № 50) - письменник
  46. 1987 - Очі чорні - предводитель дворянства
  47. 1987 - За звичкою (в к / ж "Фітіль" № 301)
  48. 1987 - Перша зустріч, остання зустріч - майор Гей
  49. 1987 - Перекид через голову - Стуріс
  50. 1987 - телеспектакль із серії "Цей фантастичний світ".Випуск 12 - прокурор
  51. 1987 - Донечка - Іпатов
  52. 1988 - Презумпція невинності - Козинець
  53. 1988 - Політ птаха - Разлогов
  54. 1989 - Дон Сезар де Базан - король Карлос II

3.3. Радіо


Примітки


Цей текст може містити помилки.

Схожі роботи | скачати

Схожі роботи:
Фельштинський, Юрій Георгійович
Круглов, Юрій Георгійович
Богатирьов, Семен Семенович
Горшков, Віктор Георгійович
Траугот, Валерій Георгійович
Смирнитський, Валентин Георгійович
Лапін, Сергій Георгійович
Головін, Павло Георгійович
Вітушкін, Анатолій Георгійович
© Усі права захищені
написати до нас
Рейтинг@Mail.ru