Знаймо

Додати знання

приховати рекламу

Цей текст може містити помилки.

Боссон



План:


Введення

Бссон (Bsson; справжнє ім'я Eric Staffan Olsson; рід. 21 лютого 1975) - популярний шведський співак і композитор. Широку популярність в Європі і за її межами набув після виходу пісні One In A Million, заголовного треку фільму " Міс Конгеніальність ".


1. Біографія

1.1. Дитинство і юність (1975-1997)

Стаффан Олссон народився 21 лютого 1975 в невеликому шведському місті Саро, розташованому в 20 кілометрах від Гетеборга. З дитинства хлопчик виявляв музичні здібності. Його перший виступ відбувся на дитячому різдвяному фестивалі Lucia, коли Стаффану виповнилося всього 6 років. Так, хлопчик дебютував перед широкою публікою, виконуючи різдвяні пісні.

Йшли роки. Стаффан стає старше. Після закінчення школи він примикає до музичної групи Elevate, яка швидко набирає популярність в Швеції. Молоді хлопці буквально злітають на вершину музичного Олімпу. Головне досягнення - перемога в національному музичному конкурсі, яка дає групі можливість записати свої хіти в Jam Lab Studios. Випустивши три синглу, Elevate вирушає в гастрольне турне по Європі.


1.2. Початок сольної кар'єри (1997-1999)

Популярність і внутрішні амбіції підштовхують співака до сольній творчості. В 1996 Стаффан покидає групу, і з цього моменту він знаходить нове ім'я.

Походження псевдоніма "Боссон" співак неодноразово пояснював в своїх інтерв'ю просто: у перекладі зі шведської Bosson (Bo's son) означає "син Бо" (ім'я батька Стаффана).

В 1997 юнак записує свою першу пісню Baby Don't Cry ("Дитинка, не плач"). Трек сподобався лейблу MNW (стокгольмська студія, в якій починав продюсер Макс Мартін, що розкрутив Backstreet Boys, * NSYNC і Брітні Спірс). Звукозаписна компанія випустила сингл в ротацію восени 1997 року. Пісня швидко завоювала перші позиції в танцювальному чарті Швеції, а потім і в хіт-парадах інших країн Європи.

Популярність музичної композиції зумовила вихід дебютного альбому The Right Time ("Справедливе час") в 1999. У роботі над альбомом брали участь С. Кіпнер (співавтор пісні Христини Агілери Genie In a Bottle), а також композитор і продюсер Джек Кугелл.


1.3. Творчий злет (2000-2003)

До 2000 Боссон вже був досить популярний в Швеції. Розвиваючи свої здібності як композитор, поет, програміст і, звичайно, вокаліст, він записує в Гетеборзі хіти, що відкрили для нього дорогу до Америки - We Live і Where Are You. Обидві пісні вийшли синглами в Лос-Анджелесі одночасно і тут же зробили Боссон знаменитим.

"Швидкий і яскравий, як searchlight", "одна з найбільш багатообіцяючих новинок", - посипалися характеристики від журналу Billboard, - "цей хлопець поставив на коліна весь топ-сорок"!

У тому ж році артист знайомиться з Брітні Спірс, яка запрошує його в спільне турне по США. Боссон виступає на розігріві. Навесні 2001 він виступає разом з Кайлі Міноуг в Європі для 70-тисячної аудиторії. З новою шведською зіркою виступають Ленні Кравіц, Ел Ді Меола, Джессіка Сімпсон, * NSYNC, Westlife.

Композиція Боссон One In A Million ("Єдина з мільйона") стає головним саундтреком фільму "Міс Конгеніальність". Пісня входить в десятку кращих хітів в Європі та Азії. В 2000 висувається на премію Золотий Глобус. У 2001 році за One In A Million Боссон отримує премію Best Newcomer Awards на Radio Music Awards 2001 в Сінгапурі.

Альбом One In A Million записується Боссон в 2001 у співавторстві з П. Бестромом і С. Кіпнером.


1.4. Подальший творчий шлях

З репертуаром перших сольних альбомів Боссон об'їздив майже весь світ.

В 2003, на хвилі успіху, виходить його нове творіння - диск Rockstar ("Рок-зірка"), в якому Боссон сфокусував свою увагу на музиці 80-х.

Потім співак надовго зникає з комерційною естради і зосереджується на роботі над новим альбомом. Реліз четвертого альбому Боссон відбувся в 2007 : навесні 2007-го компанія Figury Production випускає диск Futures Gone Tomorrow, Life Is Here Today.

З кінця 2008 р. відкривається новий етап у творчості співака, і він починає працювати над першим синглом нового альбому в стилі Rnb в студіях Лондона і Лос-Анжелеса.

Влітку 2009 р. на російських радіостанціях компанія Figury Production і DJ Ivan Martin (Love Radio) запускають танцювальну кавер-версію пісні Moscow calling і перший сингл з майбутнього альбому Wake up.

Взимку 2010 р. спільно з компанією Universal Music Russia випускається російська ексклюзивна подарункова версія альбому BOSSON. The Best Collection CD / DVD.


2. Боссон в Росії та СНД

У країни СНД співак потрапив завдяки продюсеру з Естонії.

До Росії Боссон вперше приїхав в 2003 з промо-туром альбому Rockstar.

З тих пір він неодноразово гастролював по країні та країнах СНД, брав участь у телевізійних проектах (" Фабрика зірок "і" Без комплексів "на Першому каналі, Історії в деталях" на СТС, "Повний контакт" на MTV, "Новий рік у стилі ABBA" на НТВ, у фестивалі "Слов'янський Базар" в Вітебську і музичному фестивалі "Шарманка" в Ялті, та ін.)

У лютому 2004 в якості хедлайнера артист виступив на фестивалі танцювальної музики Energy-Mega-Dance ( радіо NRG) на стадіоні в Лужниках.

В 2005 в Росії вийшла збірка кращих пісень артиста The Best під рекорд-лейблом "ПрофМьюзік".

В серпні 2008 року на " Російською радіо "почалася ротація пісні" Небо в очах ", записаної дуетом з Лолітою Мілявської. Російський текст написав Домінік Джокер. В оригінальному (англомовному) варіанті композиція вийшла під назвою I Can Feel Love ("Я відчуваю любов").

11 жовтня 2008 Боссон бере участь у фестивалі Ukrainian Music Adwards в Донецьку, де отримує премію "Кращий європейський співак в Україну".

В 2009 співак багато гастролює, відвідавши з сольними концертами Одесу (Україна), Алма-Ату (Казахстан), Мінськ (Білорусь).


3. Дискографія

1997 - Baby Don't Cry

1999 - The Right Time

2001 - One in a Million

2002 - This is Our Life

2003 - You Opened My Eyes

2003 - A Little More Time

2003 - Rockstar

2005 - The Best

2006 - You

2006 - You (soft version)

2006 - What if I

2007 - Небо в очах

2007 - Future's Gone Tomorrow, Life is Here Today

2010 - BOSSON. The Best Collection CD / DVD

4. Цікаві факти

  • На арабською мовою ім'я Боссон звучить як "два поцілунку".
  • За версією офіційного сайту співака в Росії www.bosson.ru, актриса і продюсер фільму "Міс Конгеніальність" Сандра Буллок особисто запросила Боссон заспівати у фільмі і вмовила співвиробників затвердити композицію One In A Million головним саундтреком картини.
  • Хіт Never, Never, Never Боссон записав з відомим джазовим гітаристом Al Di Meola.
  • Пісню One in a Million Боссон присвятив своїй колишній коханій Джесіці, яка в 1998 завоювала титул Міс Швеція.

Цей текст може містити помилки.

Схожі роботи | скачати
© Усі права захищені
написати до нас
Рейтинг@Mail.ru