Знаймо

Додати знання

приховати рекламу

Цей текст може містити помилки.

Браун, Брайан


Фото

План:


Введення

Брайан Нітвей Браун ( англ. Bryan Neathway Brown ); Рід. 23 червня 1947 ( 19470623 ) , Сідней) - австралійський актор.


1. Біографія

Брайан народився в Сіднеї в сім'ї піаніста Джона (Джека) та домогосподарки Моллі Браун. Він виріс в південно-західному передмісті Сіднея - Бенкстауне і почав працювати в AMP. Пізніше почав виступати в аматорських виставах, де і виявив пристрасть до акторства.

2. Кар'єра

У 1964 році Браун вирушив до Англії грати невеликі ролі в театрі " Олд Вік ", пізніше він повернувся до Австралії і став членом Сіднейського театру" Genesian ". У 1977 році він у перші дебютував у кіно, отримавши роль в місцевої короткометражці "Любовні листи з Теральбской дороги". Брайан ще протягом двох років продовжував зніматися в австралійських фільмах.

У 1980 році Браун стає відомим і для міжнародної аудиторії за рахунок ролі у фільмі "Правопорушник Морант". Незважаючи на те, що він продовжує зніматися в австралійських фільмах, він ще знімається і в американському серіалі "Місто, схожий на Еліс".

Брайан запам'ятався американської телевізійної аудиторії як володар премій " Еммі "і" Золотий глобус "за роль в телесеріалі Співаючі в тернині. Пізніше він почав зніматися в більш великих фільмах, найвідоміші з них "Тайпан" з Джоан Чень, "Горили в тумані" з Сігурні Вівер, "Коктейль" з Томом Крузом, обидві "Ілюзії вбивства" з Брайаном Деннехі.

З 1990-х років по наш час Браун знімається в американських і австралійських фільмах і постановках, а також у британських рекламних роликах.


3. Нагороди

У 1989 році Браун був введений в Зал Слави Логи ( англ. Logie Hall of Fame ). Він отримав нагороду Австралійського Фільмографіческого Інституту ( англ. Australian Film Institute ) За кращу допоміжну роль в 1980 році за роль у фільмі "Правопорушник Морант" і в 1999 за роль у фільмі "Пальці віялом".

У 2005 році Браун став членом Ордена Австралії за заслуги перед суспільством, надання допомоги і підтримки сім'ям і молодим людям через благодійні організації та за допомогу в розвитку австралійського кіно та телевізійної індустрії.


4. Особисте життя

Брайан познайомився з Рейчел Уорд на зйомках серіалу " Співаючі в тернині "в 1983. Вони одружилися через 3 місяці після зйомок. У них є 3 дитини - Рози, Матильда і Джо. Брайан Браун затятий прихильник австралійського республіканізму.

5. Фільмографія

  • Любовні листи з Теральбской дороги / The Love Letters from Teralba Road (1977)
  • Third Person Plural (1978)
  • Ірландець / The Irishman (1978)
  • Weekend of Shadows (1978)
  • Пісня Джиммі Блексміта / The Chant of Jimmie Blacksmith (1978)
  • Кінофронт / Newsfront (1978)
  • Розвізники грошей / Money Movers (1978)
  • Cathy's Child (1979)
  • The Odd Angry Shot (1979)
  • Palm Beach (1980)
  • Правопорушник Морант / Breaker Morant (1980)
  • Телепат / Stir (1980)
  • Криваві гроші / Blood Money (1980)
  • Зима наших надій / Winter of Our Dreams (1981)
  • Far East (1982)
  • Кістки / Parker (1984)
  • Передай привіт Брод-стріт / Give My Regards to Broad Street (1984)
  • Порожній пляж / The Empty Beach (1985)
  • Бунтівник / Rebel (1985)
  • Ілюзія вбивства / F / X - Murder by Illusion (1986)
  • Тайпан / Tai-Pan (1986)
  • Гарна дружина / The Good Wife (1987)
  • The Shiralee (1987)
  • Коктейль / Cocktail (1988)
  • Горили в тумані / Gorillas in the Mist: The Story of Dian Fossey (1988)
  • Кривава клятва / Blood Oath (aka Prisoners of the Sun) (1990)
  • Закоханий гастролер / Sweet Talker (aka Confidence) (1991)
  • Ілюзія вбивства 2 / F / X 2: The Deadly Art of Illusion (1991)
  • У всьому винен посильний / Blame It on the Bellboy (1992)
  • Повний масаж тіла / Full Body Massage (1995)
  • Мертве серце / Dead Heart (1996)
  • На кордоні / On The Border (1998)
  • Дорога Клаудіа / Dear Claudia (1999)
  • Пальці віялом / Two Hands (1999)
  • Мій грізлі / Grizzly Falls (1999)
  • Ризик / Risk (2000)
  • Кефаль / Mullet (2001, voice)
  • Стікс / Styx (2001)
  • Брудні справи / Dirty Deeds (2002)
  • А ось і Поллі / Along Came Polly (2004)
  • Декан Спенлі / Dean Spanley (2008)
  • Кактус / Cactus (2008)
  • Австралія / Australia (2008)
  • Красива Кейт / Beautiful Kate (2009)
  • Love Birds (2011)

6. Телебачення

  • Against the Wind (серіал) (1978)
  • Місто, схожий на Еліс / A Town Like Alice (1981)
  • Співаючі в тернині (телесеріал) / The Thorn Birds (1983)
  • Eureka Stockade (1984)
  • Кім / Kim (1984)
  • The Shiralee (1987)
  • Мрець у воді / Dead in the Water (TV film) (1991)
  • Девлін / Devlin (1992 film) (1992)
  • Епоха віроломства / Age of Treason (1993)
  • Останнє вбивство / The Last Hit (1993)
  • Мандрівник (серіал) / The Wanderer (1994 TV series) (1994, 13 серій)
  • Повний масаж тіла / Full Body Massage (1995)
  • Twisted Tales (серіал) (1996)
  • 20000 льє під водою / 20,000 Leagues Under the Sea (1997)
  • Люди-собаки / Dogboys (1998)
  • На кордоні / On the Border (TV Film) (1998)
  • Подорож до центру землі (телесеріал) / Journey to the Center of the Earth (TV miniseries) (1999)
  • На останньому березі (фільм) / On the Beach (2000)
  • Слід / Footsteps (TV film) (2003)
  • Помста жінки середніх років / Revenge of the Middle-Aged Woman (2004)
  • Напад акул у весняні канікули / Spring Break Shark Attack (2005)
  • The Poseidon Adventure (2005)
  • Плутанина / Two Twisted (2006)
  • Вбивство в глушині / Joanne Lees: Murder in the Outback (2007)



Цей текст може містити помилки.

Схожі роботи | скачати

Схожі роботи:
Браун
Браун, Отто
Браун, Фредерік
Браун, Рут
Браун, Гордон
Браун, Ден
Браун, Іен
Браун, Артур
Браун, Мелані
© Усі права захищені
написати до нас
Рейтинг@Mail.ru