Знаймо

Додати знання

приховати рекламу

Цей текст може містити помилки.

Бєляєв, Юрій Вікторович



План:


Введення

Юрій Вікторович Бєляєв (нар. 1947) - радянський і російський актор театру і кіно. Заслужений артист Росії (1995).


1. Біографія

Юрій Бєляєв народився 28 серпня 1947 в селі Полтавка Омської області в родині службовців. Згодом сім'я переїхала в Ступіно. У 16 років Юрій почав займатися в театральній студії "Ступінская театр-студія молодих" під керівництвом О. А. Лівановим. Після закінчення школи працював на заводі, служив у Радянської Армії, працював інструктором ДОСААФ, двірником.

У 1975 році Юрій закінчив Театральне училище імені Щукіна (курс Л. В. Ставський). У тому ж році став актором Московського театру на Таганці.

Гру Бєляєва відрізняє жорсткий малюнок ролі.

Лауреат Державної премії СРСР 1991 за роль у фільмі Слуга ( 1988).

Лауреат Премії Служби зовнішньої розвідки Російської Федерації (2010) за роль Рудольфа Абеля у фільмі "Уряд США проти Рудольфа Абеля".


2. Ролі в театрі

Участь у спектаклях Театру на Таганці :

  • "Послухайте!"
  • "Товариш, вір ..."
  • "10 днів, які потрясли світ"

Участь у виставах Театру "Ермітаж":

  • "Азеф" (Азеф)
  • "Біла вівця" (Він)
  • "Живий труп" (Федір Васильович Протасов)

3. Фільмографія

  1. 1979 - По сліду владаря - Бєлов
  2. 1983 - Таємниця "Чорних дроздів" - Персіваль Фортескью
  3. 1985 - Порох - Ніконов
  4. 1985 - Чужі тут не ходять - Чумаков, "Чума"
  5. 1986 - Що зійшли з небес - Герой Радянського Союзу Іван Іванович
  6. 1987 - Моонзунд - Олександр Васильович Колчак
  7. 1987 - Одного разу збрехавши - Олександр Григорович Крюков
  8. 1987 - Вельд - Майкл
  9. 1988 - Слуга - Павло Сергійович Клюєв
  10. 1989 - Пекло, або Досьє на самого себе - офіцер-фронтовик
  11. 1990 - Царевбивця - Олександр II
  12. 1990 - Шереметьєво-2 - Ігор
  13. 1991 - Справа Сухово-Кобиліна - А. В. Сухово-Кобилін
  14. 1993 - Ця жінка у вікні - Валеріан Чернишов
  15. 1994 - Незабудки - Федір
  16. 1995 - П'єса для пасажира - Кузьмін
  17. 1997 - Графиня де Монсоро - граф де Монсоро
  18. 1997 - Злодій - Саня 48 років
  19. 1997 - Цирк згорів, і клоуни розбіглися
  20. 1998 - Самозванці - Костянтин
  21. 1999 - Д.Д.Д.Досьє детектива Дубровського - адвокат Віктор Валер'янович Часовий
  22. 1999 - Російський бунт - комендант Миронов
  23. 2001 - Левова частка - Філін
  24. 2001 - Темна ніч - слідчий
  25. 2002 - Сімейні таємниці - Олександр Миколайович Єрмаков
  26. 2003 - Спас під березами - отець Георгій
  27. 2003 - Вокзал - Боцман
  28. 2003 - Бульварний палітурка
  29. 2004 - Проти течії
  30. 2004 - Кадети - Генерал Котов
  31. 2005 - Тільки ти - Юрій Клименко, "Клим"
  32. 2005 - Втеча - батько Ірини
  33. 2005 - КДБ у смокінгу - генерал КДБ
  34. 2006 - Червона Кімната - режисер
  35. 2006 - Алмази на десерт - Павлик
  36. 2006 - А ви йому хто? - Євгене Петровичу
  37. 2006 - Увага, говорить Москва!
  38. 2007 - Курсанти - полковник Калашников
  39. 2007 - " Учитель у законі "- Борис Богомолов," Богомол "
  40. 2007 - Бомжиха - Володимир Петрович Русаков
  41. 2007 - Куратор - Ян Давидович, Куратор
  42. 2007 - Маршрут - полковник
  43. 2007 - 40 - генерал Юрій Олександрович Кузнєцов
  44. 2007 - Убити змія - Вчитель
  45. 2007 - Кука - Микита Костянтинович
  46. 2008 - Афганський привид - Еверанскій
  47. 2008 - Кремлівські курсанти - генерал-лейтенант Романенко
  48. 2008 - Біла ведмедиця - Леонід Павлович Хряпа
  49. 2008 - Два кольори пристрасті - Долгопятов Василь Миколайович
  50. 2009 - Зберігач - генерал Борис Валерійович
  51. 2009 - Тарас Бульба - кошовий отаман Кирдяга
  52. 2009 - Бомжиха 2 - Володимир Петрович Русаков
  53. 2009 - Розумниця, красуня - Олексій Головін
  54. 2009 - Правосуддя вовків - Сергій Аркадійович
  55. 2010 - Кандагар - Соковатов
  56. 2010 - " Учитель у законі.Продовження "- Борис Богомолов," Богомол "
  57. 2010 - Хімік - Медведєв
  58. 2010 - Братани 2 - Орлов Юрій Миколайович, "Кондор"
  59. 2011 - Бігти - капітан Коша
  60. 2011 - Дитина навпіл - Борис Проскурін, заступник міністра
  61. 2011 - Справжні (телесеріал) - Олексій Олексійович
  62. 2011 - Братани-2 - відставний генерал Орлов

Цей текст може містити помилки.

Схожі роботи | скачати

Схожі роботи:
Бєляєв, Юрій Антонович
Андрєєв, Юрій Вікторович
Герасимов, Юрій Вікторович
Чайковський, Юрій Вікторович
Романенко, Юрій Вікторович
Кара, Юрій Вікторович
Августин (Бєляєв)
Вікторин (Бєляєв)
Бєляєв, Віктор Миколайович
© Усі права захищені
написати до нас
Рейтинг@Mail.ru