Знаймо

Додати знання

приховати рекламу

Цей текст може містити помилки.

Васильєва, Тетяна Григорівна


Фото

План:


Введення

Тетяна Григорівна Васильєва (дівоче прізвище Іциковіч; 28 лютого 1947, Ленінград) - радянська і російська актриса театру і кіно, телеведуча, народна артистка Росії ( 1992). [1]


1. Біографія

В 1969 закінчила Школу-студію МХАТ (керівник курсу - Василь Петрович Марков).

В 1969 - 1983 роках - актриса Московського театру Сатири. Дебют в театрі - роль комісара у виставі "У часу в полоні" за п'єсою О. Штейна

В 1983 - 1992 роках - актриса Московського академічного театру ім.Вл.Маяковського.

З 1996 - актриса Театру "Школа сучасної п'єси"

З 4 червня по 31 серпня 2012 - ведуча в проекті "Між нами, дівчатами" на " Першому каналі ".


1.1. Особисте життя

Не заміжня.

  • Перший чоловік - актор Анатолій Васильєв.
    • син - актор Філіп Васильєв (15.09.1978) [2] в 2008 одружився на актрисі Анастасії Васильєвої (Бегунова)
      • онуки Іван та Григорій [3]
  • Другий чоловік - актор Георгій Мартіросьян, з 1995 року перебуває з ним у розлученні.
    • дочка - акторка Єлизавета Мартіросьян (05.11.1986) [4]

2. Визнання і нагороди

За словами актора Станіслава Садальського, в 1990-х роках вийшла в друк англійська книга "Хто є хто: популярні люди планети", автори якої перше місце присудили Фаїну Раневську, друге - Нонни Мордюкової, а третє - Тетяні Васильєвій [6].


3. Творчість

3.1. Ролі в театрі

3.1.1. Театр Сатири (1969-1983)


3.1.2. Театр ім. Маяковського (1983-1992)

  • "Біг" М. Булгакова - Люська
  • "Хай живе королева, віват!" Р. Болта - королева Єлизавета Англійська
  • "Плоди освіти" Л. Н. Толстого - Бетсі
  • "Круг" У. Моема - Леді Китти
  • "Завтра була війна" Б. Васильєва - Полякова
  • "Сюжет Пітера Брейгеля" Т. Василенко - Мати
  • "Захід" І. Бабеля - мадам Холоденко

3.1.3. Театр "Школа сучасної п'єси"


3.2. Антрепризні спектаклі

Театр Антона Чехова

  • "Вишневий сад" А. П. Чехова - Раневська
  • "Там же, тоді ж" Б. Слейда - Доріс

3.2.1. Конфедерація Театральних Союзів

3.2.2. Арт Салон Театр

  • "Вид на море з шафи" Ганни Слуцки
  • "Тринадцяту гудзик Наполеона" Сергія Гіргеля - Ольга Карлівна

3.2.3. Театральне агентство "Арт-Партнер XXI"

  • "Торговці гумою" В. Шаміров - Бела Берло
  • "Черевики на товстій підошві" П. Гладилін (до 2003 року) - Плохова

3.2.4. Продюсерська Компанія Анатолія Воропаєва

  • "Золото" Йосефа Бар-Йосефа (до 2001 року)
  • "Бумеранг" за п'єсою І. Жаміака "Мсьє Амількар платить" - Елеонора
  • "Місце, схоже на Рай" А. Кирющенко - Єва
  • "Друге дихання" К. Андрєєва - Вона
  • "Белла Чао" Е. Федотова
  • "Валянок" Миро Гавран - Міла, дружина
  • "Розіграш" Ганни Слуцки - Неллі Зайкина, відома співачка

3.3. Фільмографія

  1. 1969 - Жіночий монастир (телеспектакль)
  2. 1971 - Офіцер флоту (телеспектакль) - Катя
  3. 1972 - Вдивіться в це обличчя - Овсяннікова
  4. 1972 - Право на стрибок - Катя
  5. 1972 - Четвертий - Бетсі, жінка, на якій Він одружився
  6. 1974 - Домбі і син (телеспектакль)
  7. 1974 - По сторінках "Сатирикону" (фільм-спектакль) - "невідворотна" Катерина Петрівна Мотахіна
  8. 1975 - Повернення (телеспектакль) - Поленька
  9. 1975 - Здрастуйте, я ваша тітка! - Енні, кохана містера Уейкема
  10. 1976 - Сто грам для хоробрості (Історія 3-я) - Наташа, арфістка, "наречена"
  11. 1976 - Іван Федорович Шпонька і його тітонька (телеспектакль)
  12. 1976 - Як важливо бути серйозним (телеспектакль) - Гвендолен Ферфакс, дочка леді Брекнелл
  13. 1976 - Марк Твен проти ... - Поллі
  14. 1976 - Вона народилася в сорочці (телеспектакль) - журналістка
  15. 1976 - Джентльмени, яким не пощастило (телеспектакль) - журналістка
  16. 1978 - Дуенья - Дуенья Доротея, вихователька Інес
  17. 1979 - Добряки - Іраїда
  18. 1979 - Уявний хворий - Туанети
  19. 1980 - Адам одружується на Єві - Прокурор
  20. 1980 - Альманах сатири і гумору - "Змія"
  21. 1980 - Вечірній лабіринт - секретарка Елеонора Василівна
  22. 1980 - Глибокі родичі (короткометражний) - Лена
  23. 1981 - Аз і Ферт (телеспектакль) - Марфа Семенівна, мама Любонько
  24. 1982 - Ревізор (телеспектакль) - Марія Антонівна
  25. 1983 - Комічний коханець, або Любовні витівки сера Джона Фальстафа - Єзавель, служниця
  26. 1984 - Пеппі Довгапанчоха - Фрекен Розенблюм
  27. 1984 - Перш, ніж розлучитися - Аня
  28. 1984 - Казки старого чарівника - зла чаклунка
  29. 1985 - Переступити межу - Анна Сергіївна Калязина, шахрайка-екстрасенс
  30. 1985 - Салон краси - Офелія Сергіївна Журавльова, провідний майстер салону краси
  31. 1985 - Найчарівніша і найпривабливіша - Сусанна, психолог-соціолог на заводі побутових кондиціонерів
  32. 1985 - Хочу тобі сказати (короткометражний) - Мама Лариси
  33. 1986 - При відкритих дверях - Катерина Михайлівна
  34. 1986 - Подорож мсьє Перрішона - Кароліна Перрішон
  35. 1988 - Мудромер - Тамара Тимофіївна Папсуева
  36. 1989 - Биндюжник і король - Двойра, дочка Менделя Крика
  37. 1989 - Романтик - Гера
  38. 1990 - Дамський кравець - Соня
  39. 1990 - Моя морячка - Тетяна Пташук, акомпаніатор
  40. 1991 - Безумной пристрастю ти до мене палає - Шарлотта
  41. 1991 - Блукаючі зірки - Мадам Черняк, актриса
  42. 1991 - Блез (телеспектакль)
  43. 1991 - Болотна street, або Засіб проти сексу - Лідія
  44. 1991 - Геніальна ідея - клієнтка-лесбіянка
  45. 1991 - Наречений з Майамі - Белла Мойсеївна Шніцкер, лікар-венеролог
  46. 1991 - Коктейль-міраж - Марина Михайлівна
  47. 1991 - Червоний острів - Катерина Іванівна / леді Гленарван / Серпень Менажракі, сусідка / актриса
  48. 1992 - Бабій 2 - Тетяна Іванівна
  49. 1992 - Білий король, червона королева - Катерина, колишня співробітниця інституту марксизму-ленінізму
  50. 1992 - Великий капкан, або Соло для кішки при повному місяці - Олександра Василівна, секретарка Замкового
  51. 1992 - Вишневий сад (телеспектакль) - Раневська (головна роль)
  52. 1992 - Дим - Суханчікова
  53. 1992 - Наш американський Боря - Наташа
  54. 1992 - Новий Одеон - дантист, дама
  55. 1992 - Те, що важливіше всього
  56. 1990 - Бенкети Валтасара, або Ніч зі Сталіним - дружина Кагановича
  57. 1992 - Побачити Париж і померти - Олена Орєхова
  58. 1993 - Заручники "Диявола" - Грінберг
  59. 1993 - Кодекс безчестя - Марія
  60. 1993 - Скандал в нашому Клошгороде
  61. 1993 - Хочу в Америку - співачка
  62. 1994 - Будулай, якого не чекають - Таміла
  63. 1994 - Вальсуючі напевно
  64. 1994 - Кава з лимоном - Яна
  65. 1994 - Райські діти
  66. 1995 - Чорна вуаль - Августа Блюм, в дівоцтві Комаровська
  67. 1996 - Повернення "Броненосця" - Лізавета
  68. 1996 - Чарівне крісло (короткометражний)
  69. 1997 - Цирк згорів, і клоуни розбіглися - Маргарита
  70. 1999 - Нічний візит - Тетяна, кинута дружина
  71. 1999 - Куба далеко
  72. 2002 - За лаштунками - Наталя Брауде
  73. 2003 - Рецепт чаклунки - Чаклунка
  74. 2004 - Гріхи батьків - Мілад Скарбек
  75. 2004 - 2005 - Обережно, Задов! - Тамара
  76. 2005 - Віртуальний роман
  77. 2005 - Зірка епохи - Фаїна Георгіївна Раневська
  78. 2005 - Любов моя - Марія Сергіївна Райська, мати Анжели
  79. 2005 - Мальчишник, або Великий секс у маленькому місті - Тетяна
  80. 2005 - Попса - Лариса Іванівна, музичний продюсер
  81. 2005 - Змотуй вудки - Бізнес-леді
  82. 2006 - Іван Подушкін.Джентльмен розшуку-1 - Елеонора
  83. 2006 - Три напівграції - Берта Мойсеївна, мама Соні
  84. 2006 - Троє зверху - Інна Львівна, дружина Семена Ілліча
  85. 2007 - Білка в колесі - Маргарита Юріївна, мати Петра
  86. 2005 - Банкірші - Мама
  87. 2007 - В очікуванні дива - Начальниця Майї
  88. 2007 - Іван Подушкін.Джентльмен розшуку-2 - Елеонора
  89. 2007 - Особисте життя доктора Селіванової - Ельвіра Сергіївна Серебрякова, головлікар
  90. 2007 - Павутина (фільм № 1 "Пастка")
  91. 2008 - Все можуть королі - Вихователька
  92. 2008 - Гуманоїди в Королеві - Олена Бабіна
  93. 2008 - Непрощені - Аліса, бандерша
  94. 2008 - Одинокий ангел - Белла Сергіївна, мати Ангеліни
  95. 2008 - Привіт, Кіндер! - капиталина Андріївна, бабуся Лери і Дениса, хірург
  96. 2008 - Серцеїдки - Алла Борисівна
  97. 2008 - Тариф новорічний - Фея
  98. 2010 - Земський доктор - Вероніка, подруга Наталі Георгіївни
  99. 2011 - Якщо небо мовчить - Робаровская
  100. 2011 - 2012 - Закрита школа - Галина Василівна Смирнова, заступник директора по господарській частині
  101. 2011 - Незадовільно по любові - мама Саші
  102. 2011 - Дід Мороз завжди дзвонить тричі - Анна Сергіївна
  103. 2012 - З новим роком, Мами! - Мама
  104. 2013 - Свати-6 - Мама Лариси

3.4. Дублювання фільмів

3.5. Озвучування мультфільмів


Примітки

  1. Велика Російська енциклопедія: У 30 т. / Голова наук.-ред. ради Ю. С. Осипов. Відп. ред С. Л. Кравець. Т. 4. Великий Кавказ - Великий канал. - М.: Велика Російська енциклопедія, 2006. - 751 с.: Іл.: Карт.
  2. Філіп Васильєв / Philipp Vasiliev - www.peoples.ru / art / cinema / actor / philipp_vasiliev / index.html
  3. 1 2 Станіслав Садальський - Дочка народної актриси, Ліза Мартиросян народила первістка - sadalskij.livejournal.com/186608.html
  4. Тетяна Васильєва помирилася з колишнім чоловіком / / Експрес газета - www.eg.ru/daily/cadr/14475/
  5. Радіостанція "Ехо Москви" / Передачі / Телехранітель / Неділя, 01.05.2011: Олександр Акопов, Тетяна Васильєва - echo.msk.ru/programs/tv/770392-echo /
  6. "Правда життя" з Садальським: про чорні списки на ТБ, клані Михалкових і розмові Путіна з Саакашвілі - pda.ura.ru/content/svrd/16-03-2011/articles/1036256240.html
  7. Почесне звання присвоєно указом президента Росії № 699 від 25 червня 1992
  8. "Кіноітогі 2011 року. Особи" в блозі "Ех, Кіно ..." на сайті радіостанції "Ехо Москви" - echo.msk.ru/blog/ehkino/846062-echo /

Цей текст може містити помилки.

Схожі роботи | скачати

Схожі роботи:
Васильєва, Тетяна Вадимівна
Гнєдич, Тетяна Григорівна
Васильєва, Олена
Васильєва, Катерина Сергіївна
Васильєва, Лариса Миколаївна
Васильєва, Катерина Євгенівна
Васильєва, Наталя Едуардівна
Васильєва, Віра Кузьмівна
Чибурданідзе, Майя Григорівна
© Усі права захищені
написати до нас
Рейтинг@Mail.ru