Знаймо

Додати знання

приховати рекламу

Цей текст може містити помилки.

Васильєв, Геннадій Леонідович


Фото

План:


Введення

Геннадій Леонідович Васильєв ( 1940 - 1999) - радянський і російський кінорежисер і сценарист.


1. Біографія

Геннадій Васильєв народився 31 серпня 1940 в селі Михайлівка Уссурійській області. В 1968 закінчив режисерський факультет ЛГИТМіК, потім був режисером театру імені Ленінського комсомолу в Ростові-на-Дону.

По закінченні в 1973 Вищих курсів сценаристів і режисерів Геннадій Васильєв став режисером кіностудії імені М. Горького. Першим успіхом режисера в дитячому кіно став поставлений в 1976 казковий фільм " Фініст - Ясний Сокіл ", відзначений премією на міжнародному кінофестивалі в Хіхоні. Герої билин і казок ще не раз з'являлися в його фільмах -" Василь Буслаєв "( 1982), "Чорний принц Аджуба" ( 1988), але, мабуть, не менш улюбленими і популярними у юного глядача стали персонажі комедійно-пригодницької стрічки " Нові пригоди капітана Врунгеля "та сюжетів гумористичного кіножурналу" Єралаш ".

В 1985 Васильєв вперше звернувся до жанру історичного фільму, екранізувавши роман Валентина Іванова " Русь споконвічна ", а в 1991 вийшов ще один його фільм на тему російської історії - " Цар Іван Грозний ". В 1997 спільно з китайськими кінематографістами Геннадій Васильєв зняв фільм-казку " Чарівний портрет ".

Був одружений на кінознавець кіностудії ім. Горького Тетяні Турчан, наявних дочка від першого шлюбу, актрису Ксенію Турчан. Пізніше народився син, Єгор Васильєв, в даний час [ коли? ] режисер програми новин у " Останкіно ".

Режисер помер у Москві 21 жовтня 1999 р. від крововиливу в мозок.


2. Фільмографія

2.1. Режисерські роботи

  1. 1975 - Фініст - Ясний Сокіл
  2. 1976 - Поки б'ють годинник
  3. 1978 - Нові пригоди капітана Врунгеля
  4. 1980 - Політ з космонавтом
  5. 1982 - Василь Буслаєв
  6. 1986 - Русь споконвічна
  7. 1989 - Чорний принц Аджуба
  8. 1991 - Цар Іван Грозний
  9. 1997 - Чарівний портрет

2.2. Написав сценарії

  1. 1976 - Поки б'ють годинник
  2. 1991 - Цар Іван Грозний



Цей текст може містити помилки.

Схожі роботи | скачати

Схожі роботи:
Бортніков, Геннадій Леонідович
Васильєв, Борис
Васильєв вечір
Васильєв, Олександр
Васильєв, Василь Павлович
Васильєв, Анатолій Олександрович
Васильєв, Борис Львович
Васильєв, Георгій Леонардович
Васильєв, Володимир Вікторович
© Усі права захищені
написати до нас
Рейтинг@Mail.ru