Волга (група)

"Волга" - етно-електронний проект, заснований у Москві в 1997 році. Проект записав кілька альбомів і дає концерти в різних країнах світу.


1. Музика

У музиці "Волги" об'єднані індустріальна електроніка (Роман Лебедев, Олексій Борисов), елементи стародавнього російського фольклору (Анжела Манукян) і ритуальні мотиви музики світу (Юрій Балашов - звукосук і тибетська чаша).

Ритмічна основа композицій "Волги" - даб, тріп-хоп, хаус разом з ембіент і акустичної перкусією. В якості текстів використовуються старорусские тексти XI-XIX століть.

Проект користується успіхом і за межами Росії, частково потрапляючи в музичну категорію world music.


2. Учасники

  • Анжела Манукян - співачка і етнограф
  • Роман Лебедев - гітарист-віртуоз, майстер комп'ютерної музики та саунд-арту, колишній учасник групи " Корозія Металу "
  • Олексій Борисов - гітара, вокал; музикант-експериментатор, продюсер і журналіст, учасник низки груп (" Нічний Проспект "," FRUITS "," Центр ") та численних проектів.
  • Юрій Балашов - володар і конструктор унікальних екзотичних інструментів, художник, лауреат американської премії Grammy за оформлення останнього альбому Френка Заппи "Civilization 3".

3. Дискографія

  • 1999 "Волга" (CD, Exotica records)
  • 2003 "Випий до дна" (CD, Exotica records)
  • 2003 "Концерт" (CD, Sketis music)
  • 2004 "Три Поля" (CD, Volga / Sketis music)
  • 2005 "Selected Works" (Збірник, Volga / Lollipop Shop)
  • 2006 "Remixed VOLGA" (Volga / Sketis music)
  • 2007 "Помел" (Lumberton Trading Company)
  • 2010 "Кумоньки п'ють" EP

3.1. Пісні, що увійшли до збірки

  • "Русалії" - V / A "Exotheque" (Exotica, 2001)
  • "Випий до дна" - V / A "Розкажи Чайковському новини. Частина третя" ( Exotica Lights, 2001)
  • "Діжа" - V / A "Розкажи Чайковському новини. Частина четверта" (Exotica Lights, 2001)