Знаймо

Додати знання

приховати рекламу

Цей текст може містити помилки.

Вілліс, Брюс


Фото

План:


Введення

Брюс Вілліс, уроджений Уолтер Брюс Уілліс ( англ. Walter Bruce Willis , 19 березня 1955 ( 19550319 ) , Ідар-Оберштайн, Рейнланд-Пфальц) - американський кіноактор, продюсер, музикант. Один із найбільш високооплачуваних акторів Голлівуду. Найбільшу популярність здобув за ролі в таких фільмах як "Міцний горішок" (1988), "Кримінальне чтиво" (1994), "Дванадцять мавп" (1995), "П'ятий елемент" (1997), "Армагеддон" (1998), "Шосте відчуття" (1999).


1. Біографія

Брюс Уілліс народився в Ідар-Оберштейн ( Західна Німеччина) в сім'ї американця і німкені. Його батько Девід був американським солдатом. У 1957 році, після того як закінчилася його служба в Збройних силах, сім'я повернулася до Нью-Джерсі. У Брюса - старшого з чотирьох дітей - було досить бурхливе дитинство. У дитинстві Брюс заїкався. Хвилювання і переживання буквально позбавляли його промови. Щоб побороти себе і свій дефект, він записався у шкільний театральний гурток. Уіллісу подобалося виступати на сцені перед великою аудиторією. Так що навчання в середній школі він суміщав з членством в драматичному гуртку, де брав участь в постановках Шекспіра і Вільямса. Незабаром Вілліс закінчив Державний коледж в Монклер, після чого перебрався до Нью-Йорк, де перебивався випадковими заробітками в барах, грав в фольклорному ансамблі "Акселератори" на губній гармоніці і з усіх сил прагнув потрапити на сцену. Саме працюючи барменом він випадково зустрівся з режисером з кастингу, який шукав актора на епізодичну роль бармена. Його образ сподобався режисеру, і роль була запропонована.


2. Кар'єра

Слава прийшла не одразу - Уіллісу довелося кілька років грати в маловідомих театрах і виконувати епізодичні ролі в телевізійних постановках, перш ніж на нього звернули увагу і запросили зніматися в телесеріалі " Детективне агентство "Місячне світло" "(1985-1989). За Віллісом закріпилася репутація коміка, проте в 1988 році він несподівано знявся у бойовику "Міцний горішок", який і приніс йому світову популярність. Згодом Вілліс не раз повертався до амплуа героя-одинака - досить згадати такі фільми, як "П'ятий елемент", " Схід Меркурія ", а також чотири досить успішних сиквела" Міцного горішка ".

У кар'єрі Вілліса траплялися і спади, і підйоми. Наприклад, на початку 1990-х рр.. він знявся в декількох не самих вдалих фільмах, але в 1994 році зіграв помітну, хоча і не головну роль в культовому фільмі Квентіна Тарантіно "Кримінальне чтиво" і відвоював втрачені позиції. В кінці 1990-х послідував черговий спад, однак у 1999 році Уілліс виконав головну роль у фільмі " Шосте відчуття ", який полюбився як глядачам, так і критикам. Вілліс заробив на цьому фільмі близько 100 мільйонів доларів.

В останні роки Вілліс активно співпрацює з культовим кінорежисером Робертом Родрігесом і вже знявся в двох його фільмах ( "Місто гріхів" і " Планета страху ").


3. Особисте життя

З листопада 1987 р. по жовтень 2000 Вілліс був одружений на актрисі Демі Мур. У них народилися три дочки: Румер Гленн Уїлліс ( англ. Rumer Glenn Willis , Р. 1988), Скаут Лару Вілліс ( англ. Scout LaRue Willis , Р. 1991) і Талула Бель Уілліс ( англ. Tallulah Belle Willis , Р. 1994). Сама пара вважалася зразковою. Після несподіваного розлучення Вілліса і Мур ходили чутки про повторну весілля, проте Мур несподівано вийшла заміж за юного Ештон Кутчер. Тим не менш колишнє подружжя зберігають дружні стосунки і ділові зв'язки. На даний момент одружений на Емі Хеммінг. 1 квітня 2012 в актора і його 35-річної дружини народилася дочка Мейбел Рей, перша в їх спільному шлюбі і четверта у Вілліса.


3.1. Політичні погляди

Деякі джерела повідомляють про те, що Уїлліс хотів брати участь у другій іракській війні, але отримав відмову через свій вік. Він запропонував 1 мільйон доларів будь-якій людині, який видасть Усаму бен Ладена і деяких інших терористичних лідерів. Брюсу Уіллісу не подобається, як в ЗМІ висвітлюється іракський конфлікт, тому він збирається зняти провоенний фільм, в якому американські солдати будуть показані хоробрими борцями за свободу і демократію.


4. Cheyenne Enterprises

Разом з Арнольдом Ріфкін заснував кінокомпанію Cheyenne Enterprises [1].

4.1. Фільмографія компанії


5. Цікаві факти


6. Фільмографія

Рік Російська назва Оригінальна назва Роль
1980 ф Перший смертний гріх (англ.) The First Deadly Sin
1980 ф Принц міста Ein Guru kommt
1982 ф Вердикт The Verdict
1984 з Поліція Майамі Miami Vice Тоні Амато
1985 - 1989 з Детективне агентство "Місячне світло" Moonlighting Девід Еддісон Мл.
1985 з Сутінкова зона The Twilight Zone Пітер Джей Новінс
1987 ф Знайомство наосліп Blind Date Уолтер Девіс
1987 ф Повернення Бруно return of Bruno Бруно
1988 ф Міцний горішок Die Hard Джон Макклейн
1988 ф Захід Sunset Том Мікс
1989 ф У провінції In Country Емметт Сміт
1989 ф Вже хто б говорив Look Who's Talking Майки
1989 ф І це адекватно (англ.) That's Adequate камео
1990 ф Багаття марнославства The Bonfire of the Vanities Пітер Фаллоу
1990 ф Міцний горішок 2 Die Hard 2 Джон Макклейн
1990 ф Вже хто б казав 2 Look Who's Talking Too Майки
1991 ф Біллі Батгейт Billy Bathgate Бу Вайнберг
1991 ф Гудзонський яструб Hudson Hawk Едді Хоукінс
1991 ф Останній бойскаут The Last Boy Scout Джо Хелленбек
1991 ф Смертельні думки Mortal Thoughts Джеймс Урбанські
1992 ф Смерть їй до лиця Death Becomes Her Ернест Мінвайл
1992 ф Гравець The Player камео
1993 ф Заряджена зброя, частина 1 National Lampoon's Loaded Weapon Джон Макклейн
1993 ф На відстані удару Striking Distance Том Харді
1994 ф Колір ночі Color of Night Білл Капа
1994 ф Без дурнів Nobody's Fool Карл Робук
1994 ф Норт North Пасхальний Заєць
1994 ф Кримінальне чтиво Pulp Fiction Буч Кулідж
1995 ф Міцний горішок 3: Відплата Die Hard: With a Vengeance Джон Макклейн
1995 ф Чотири кімнати Four Rooms Лео
1995 ф Дванадцять мавп Twelve Monkeys Джеймс Коул
1996 мф Бівіс і Баттхед обробляють Америку Beavis and Butt-Head Do America Мадді Граймс
1996 ф Герой-одинак Last Man Standing Джон Сміт
1996 - 1997 мс Малюк Бруно (англ.) Bruno The Kid малюк Бруно
1997 ф П'ятий елемент The Fifth Element Корбен Даллас
1997 ф Шакал The Jackal "Шакал"
1997 з Сумашедший про вас (англ.) Mad About You пацієнт, що страждає амнезії
1998 ф Меркурій у небезпеці Mercury Rising Арт Джеффріс
1998 ф Армагеддон Armageddon Гаррі Стемпер
1998 ф Облога The Siege Вільям Деверо
1998 ві П'ятий елемент The Fifth Element Корбен Даллас
1999 ф Сніданок для чемпіонів Breakfast of Champions Двейн Гувер
1999 ф Шосте почуття The Sixth Sense Малькольм Кроув
1999 ф Історія про нас The Story of Us Бен Джордан
1999 з Еллі Макбіл Ally McBeal Найкл
1999 кор Френкі їде в Голлівуд Franky Goes to Hollywood камео
2000 з Друзі Friends Пол Стівенс
2000 ф Дев'ять ярдів The Whole Nine Yards Джиммі Тодескі
2000 ф Малюк The Kid Расс Даріц
2000 ф Невразливий Unbreakable Девід Данн
2001 ф Бандити Bandits Джо Блейк
2002 ф Війна Харта Hart's War Вільям Макнамара
2002 ф Великий Чемпіон (англ.) Grand Champion Містер Блендфорд
2002 тф Істинний захід True West Чи
2003 ф Сльози сонця Tears of the Sun лейтенант А. К. Уотерс
2003 мф Карапузи зустрічають Торнберрі (англ.) Rugrats Go Wild Спайк
2003 ф Ангели Чарлі 2: Тільки вперед (англ.) Charlie's Angels: Full Throttle Вільям Роуз Бейлі
2004 ф Десять ярдів The Whole Ten Yards Джиммі Тодескі
2004 ф Дванадцять друзів Оушена Ocean's Twelve камео
2005 ф Заручник Hostage Джефф тейл
2005 ф Місто гріхів Sin City Джон Хартіган
2005 з Шоу 70-х That '70s Show Вик
2006 ф Нація фастфуда Fast Food Nation Гаррі Райделл
2006 ф 16 кварталів 16 Blocks Джек Моуслі
2006 ф Щасливе число Слевіна Lucky Number Slevin Містер Добрий Кіт
2006 ф Альфа Дог Alpha Dog Сонні Трулав
2006 мф Лісова братва Over the Hedge Ер-джей
2007 ф Астронавт Фармер Astronaut Farmer полковник Дуг Мастерсон
2007 ф Ідеальний незнайомець Perfect Stranger Харрісон Хілл
2007 ф Міцний горішок 4 Live Free or Die Hard Джон Макклейн
2007 ф Планета страху Planet Terror Малдун
2007 ф Ненсі Дрю Nancy Drew камео
2008 ф Одного разу в Голлівуді What Just Happened камео
2008 в Вбивство шкільного президента Assassination of a High School President К. Кіркпатрік
2009 ф Сурогати The Surrogates Том Грір
2010 ф Парочка копів Cop Out Джиммі Монро
2010 ф Нестримні The Expendables Містер Черч, камео
2010 ф РЕД Red Френк Мозес
2011 ф Підставі Setup Біггс
2011 кор Чорна мамба Black Mamba Містер Суав
2011 ф Виверт .44 (англ.) Catch .44 Мел
2012 ф Нестримні 2 The Expendables 2 Містер Черч [8]
2012 ф Клин клином Fire with Fire Майк Челла
2012 ф Серед білого дня The Cold Light of Day Мартін
2012 ф Королівство повного місяця Moonrise Kingdom Капітан Шарп
2012 ф Саміт Моргана Morgan's Summit
2012 ф Петля часу Looper Старий Джо
2012 ф Ставте на фаворита Lay the Favorite Дінк Хаймовіц
2013 ф Кидок кобри: Відплата GI Joe: Retaliation Джозеф Колтон [9]
2013 ф Кейн і Лінч Kane and Lynch Кейн
2013 ф Міцний горішок 5 Die Hard 5 Джон Макклейн [10] [11] [12]
2013 ф РЕД 2 Red 2 Френк Мозес [13]

7. Нагороди


Примітки

  1. Fleming, Michael. Willis held 'Hostage' - www.accessmylibrary.com/coms2/summary_0286-26789071_ITM (Необхідна реєстрація), ' Variety '(12 листопада 2002).
  2. IMDb.com Bruce biography - www.imdb.com/name/nm0000246/bio
  3. www.IMDb.com - www.imdb.com/name/nm0000246/
  4. Співаючі голлівудські знаменитості на сайті KinoKiller.com - kinokiller.com / ru / fabrika-grez / a-oni-esche-i-poyut.html
  5. Брюс Вілліс став обличчям банку "Траст" - www.adme.ru/trast/bryus-uillis-stal-licom-banka-trast-216005/
  6. Baubeau, Amelie and David Kesmodel. Bruce Willis Sees Spirits in Equity Deal With Belvedere - online.wsj.com/article/SB10001424052748703478704574611690552812758.html, WSJ.com (December 23, 2009).
  7. Bruce Willis ambasadorem polskiej wdki (Пол.) - Www.tvn24.pl/12692, 1597233,0,1, bruce-willis-ambasadorem-polskiej-wodki, wiadomosc.html. "Tvn24.pl" (24 квітня 2009). Читальний - www.webcitation.org/68gNgJBkH з першоджерела 25 червня 2012.
  8. NU Boyana CEO David Varod: Bulgaria Can Become Europe's No 1 Filming Destination - www.novinite.com/view_news.php?id=130651
  9. Lenta.ru: Кіно: Брюсу Уіллісу запропонували роль у "кидку кобри 2" - www.lenta.ru/news/2011/08/10/willis/
  10. Брюс Вілліс пообіцяв ще два "Міцні горішки" - news.ukrhome.net/content/1180201 /
  11. Die Hard 5 Script Almost Ready - www.mtv.com/news/articles/1649232/20101004/story.jhtml
  12. Willis back for two more Die Hard movies - www.moviehole.net/201030351-willis-back-for-two-more-die-hard-movies
  13. John Moore Last Man Standing In 'Die Hard 5' Directing Derby; Now Who'll Helm 'Red 2'? -
  14. Сайт Міністерства культури Франції: фото Брюса Уїлліса з орденом. - www.culture.gouv.fr / culture / galeriesphotos / images / arts-lettres / grandes / bwillis.jpg

Цей текст може містити помилки.

Схожі роботи | скачати

Схожі роботи:
Вілліс-тауер
Вілліс, Уеслі
Лемб, Вілліс Юджин
Брюс
Лі, Брюс
Брюс
Брюс, Марджорі
Брюс, Роберт
Альбертс, Брюс
© Усі права захищені
написати до нас
Рейтинг@Mail.ru