Знаймо

Додати знання

приховати рекламу

Цей текст може містити помилки.

Віцин, Георгій Михайлович


Фото

План:


Введення

Георгій Михайлович Віцин ( 18 квітня 1917 ( 19170418 ) , Теріокі - 22 жовтня 2001, Москва) - радянський і російський актор театру і кіно. Народний артист СРСР (1990) [1].


1. Біографія

Георгій Віцин народився 5 (18) квітня 1917 року в фінському місті Теріокі (в даний час Зеленогорськ ( Санкт-Петербург) [2], за офіційними даними - 23 квітня 1918 року в Петрограді.

Навчався в Театральному училищі імені Вахтангова (1934-1935), в студії МХАТ II [ уточнити ]. З 1936 року - актор театру-студії під керівництвом Н. П. Хмельова. З 1937 грав в Московському театрі ім.Єрмолової. В 1969-2001 рр.. в театрі-студії кіноактора [3].

Офіційно вважається, що дебют Віцина в кіно відбувся у фільмі " Іван Грозний " Сергія Ейзенштейна (1944), проте, за словами Володимира Цукермана, скрупульозно збирав всі факти життя Віцина, "... Георгій Михайлович зізнавався мені, що Ейзенштейна в очі не бачив. А дебютував у фільмі Юткевича" Здрастуй, Москва "" [4].

Популярність прийшла до Віцину після фільму " Запасний гравець ", в якому він виконав роль Васі Веснушкіна. Слідом за цим він знявся у фільмі" Вона вас любить! ". Незважаючи на те, що в цих картинах Віцин виконував ролі юних хлопчаків, акторові було вже далеко за 30. Сором'язливі і чуйні герої Віцина сподобалися глядачеві. У той же час він знімався в стрічках історичних:" Композитор Глінка "і" Бєлінський ".

Широку популярність Віцину приніс образ Боягуза, втілений їм в комедіях Гайдая (" Пес Барбос і незвичайний крос "," Самогонщики "," Операція "И" та інші пригоди Шурика "і" Кавказька полонянка, або Нові пригоди Шурика "). Найбільш пам'ятні ролі - авантюрист Сем з Ділових людей ( Вождь червоношкірих), Бальзамінів з " Одруження Бальзамінова ", сер Ендрю з" Дванадцятої ночі ", Хмирь з" Джентльменів удачі ", Чарівник з" Старої, старої казки ".

Георгій Віцин мав талантом до декламації і багато працював над озвучуванням мультфільмів. Був прекрасним художником - малював карикатури на акторів, пробував себе в скульптурі, графіці, живопису.

З настанням 1990-х рр.. Віцин, спільно з іншими учасниками знаменитої трійці, почав багато гастролювати по країні. До останніх своїх днів грав у Театрі кіноактора. Останні роки жив дуже скромно. Віддавши свою велику квартиру в центрі Москви гаряче улюбленої дочки Наталії, перебрався в " хрущовкуСтароконюшенний провулку. Вкрай обмежував спілкування зі сторонніми людьми, уникав зустрічей з журналістами. Практично постійно знаходився в квартирі, виходячи на вулицю тільки погодувати голубів. Від допомоги відмовлявся, кажучи: "Не можу взяти, адже люди останнє віддають!" [5].

Георгій Віцин помер 22 жовтня 2001 року, (за іншими джерелами - 23 жовтня [6]) в одній з московських лікарень [7]. Причиною смерті актора стали хронічні захворювання печінки і серця [7]. Похований в Москві, на Ваганьковському кладовищі.

Дружина - Тамара Федорівна (1925-2009), працювала костюмеркою.


2. Нагороди та звання

3. Пам'ять

Георгій Віцин в образі Бальзамінова ( Зеленогірська парк культури і відпочинку)
Пам'ятник на могилі Віцина на Ваганьковському кладовищі
  • У парку культури і відпочинку Зеленогірська 26 липня 2008 (до 460-річного ювілею міста і 90-річчю Віцина) відкрито пам'ятник Георгію Віцину. Скульптура зображує актора в ролі Бальзамінова з фільму "Одруження Бальзамінова". Поруч з нею планується встановити скульптури й інших учасників легендарної трійці - Юрія Нікуліна в клоунської іпостасі і Євгенія Моргунова в образі Бувалого. Художник-скульптор Юрій Кряквін планує, що всі скульптури будуть виконані з бронзи в натуральну величину [8].

4. Фільмографія

Рік Назва Роль
1945 ф Здравствуй, Москва! железнодорожник на станции
1946 ф Глинка зритель на премьере (нет в титрах)
1951 ф Бєлінський Микола Гоголь
1952 ф Композитор Глинка Микола Гоголь
1954 ф Запасной игрок Вася Веснушкин, главная роль
1954 ф Мы с вами где-то встречались отдыхающий на балконе дома отдыха (нет в титрах)
1955 ф Мексиканец Билл Карти
1955 ф Максим Перепелица дед Мусий
1955 ф Двенадцатая ночь сэр Эндрю
1956 ф Она вас любит! Константин Петрович Канарейкин, главная роль
1956 ф Поэт антрепренёр вечера поэзии (нет в титрах)
1956 ф Убийство на улице Данте Питу
1957 ф Борец и клоун Энрико
1957 ф Дон Кіхот Карраско
1957 ф Новый аттракцион Семён Ильич, администратор цирка
1958 ф Коловращение жизни парикмахер (нет в титрах)
1958 ф Батьки і діти Ситников
1958 ф Жених с того света Фикусов, управделами
1958 ф Девушка с гитарой покупатель
1959 ф Василь Суриков Илья Ефимович Репин
1959 ф Я был спутником Солнца учёный, коллега Андрея
1959 ф Как поссорился Иван Иванович с Иваном Никифоровичем Николай Васильевич Гоголь
1960 ф Конец старой Берёзовки учитель геометрии
1960 ф Помста Фёдор Фёдорович Дегтярёв, главная роль
1961 ф Дрессировщики дедушка
1961 ф Совершенно серьёзно (новелла " Пёс Барбос и необычный кросс ") Трус
1961 ф Самогонщики Трус
1961 ф Артист из Кохановки дед Кузьма
1962 ф Как рождаются тосты счетовод Плющ
1962 ф Путь к причалу Великанкин, интеллигент в вытрезвителе
1962 ф Деловые люди (новелла "Вождь краснокожих") Сэм
1962 ф Молчат только статуи Жак Мелье
1963 ф Короткі історії чоловік
1963 ф Каин XVIII палач
1963 ф Мамочка и два трутня эпизод
1963 ф Первый троллейбус пьяный
1963 ф Слепая птица пассажир поезда
1964 ф Женитьба Бальзаминова Миша Бальзаминов
1964 ф Зайчик помощник режиссёра
1964 ф Сказка о потерянном времени злой волшебник Андрей Андреевич
1964 ф Что такое теория относительности? актёр (камео)
1964 ф Весенние хлопоты дядя Пудя
1965 ф Дайте жалобную книгу заведующий отделом в магазине одежды
1965 ф Операция "Ы" и другие приключения Шурика Трус
1965 ф Дорога до моря Эпизод
1966 ф Кто придумал колесо? дядя
1966 ф Кавказская пленница, или Новые приключения Шурика Трус
1966 ф Формула веселки директор фабрики игрушек
1967 ф Спасите утопающего майор милиции / старик в панамке
1968 ф Семь стариков и одна девушка Трус
1968 ф Старая, старая сказка добрый волшебник
1969 ф В тринадцатом часу ночи водяной
1969 ф Кабачок "13 стульев" критик пан Цыпа
1969 ф Вчера, сегодня и всегда тётушка Берри
1969 ф Похищение играет самого себя (камео)
1970 ф Шаг с крыши англичанин
1970 ф Как мы искали Тишку старшина милиции Степанов
1970 ф Опекун алкоголик и тунеядец Тебеньков
1971 ф Весенняя сказка царь Берендей
1971 ф Двенадцать стульев монтёр Мечников
1971 ф Джентльмени удачі Гаврила Петрович Шереметьев ("Хмырь")
1971 ф Тень доктор
1971 ф Смертный враг Єгор
1972 ф Табачный капитан повар Мутон
1972 ф Масштабні хлопці прораб Афанасьев
1973 ф А вы любили когда-нибудь? вторая бабушка, Олин папа Яков Иванович Никольский
1973 ф Земля Санникова Игнатий, главная роль
1973 ф Неисправимый лгун перукар Олексій Іванович Тютюрін, головна роль
1973 ф Цибуліно адвокат Горошок
1974 ф Дорогий хлопчик Макінтош
1974 ф Моя доля п'яний
1974 ф Північна рапсодія продавець
1974 ф Царевич Проша король Каторз IX
1974 ф Автомобіль, скрипка і собака Клякса музикант з банджо / гітарою
1975 ф Фініст - Ясний Сокіл Агафон
1975 ф Крок назустріч (новела "Дочка капітана") людина в буфеті
1975 ф Не може бути! (новела "Весільна подія") батько нареченої
1975 ф Великий атракціон Галкін, режисер телебачення
1975 ф Бульбашки водій " Запорожця "
1975 ф Ау-у! (новела "І під'їхали до хати свати ...") дід, вчений-етнограф
1976 ф Пастух Янка принц Кукімор
1976 ф Веселе сновидіння, або Сміх і сльози міністр Крівеллі
1976 ф Поки б'ють годинник дідусь, Великий садівник
1976 ф Синій птах Цукор
1976 ф 12 стільців трунар Безенчук
1977 ф Сонце, знову сонце епізод
1977 ф Ці неймовірні музиканти, або Нові сновидіння Шурика ( ТВ) грає самого себе ( камео)
1979 ф Історія з метранпажем адміністратор готелю Семен Миколайович Калошин
1980 ф За сірниками кравець Тахво Кенон
1980 ф Комедія давно минулих днів Боягуз
1981 ф Руки вгору! агент их-000 він же Фонді-Монді-Дунда-Пек
1985 ф Суперниці дідусь Іван Степанович
1985 ф Небезпечно для життя! Чоколов Олександр Петрович
1986 ф Подорож пана Ляпки король Аполлінарій Бай
1992 ф Постріл в труні полковник Закусняк
1993 ф Браві хлопці майор Грибоєдов
1994 ф Господа артисти перукар Ніл Палич
1994 ф Кілька любовних історій аптекар Форнарі
1994 ф Хагі-Траггер ляльковий майстер Генріх Янович

5. Озвучування мультфільмів

  1. 1947 - Коник-Горбунок - Спальник
  2. 1946 - Хвіст павича
  3. 1951 - Висока гірка - горобець Чик
  4. 1954 - Помаранчеве шийку - півень Подковкін
  5. 1954 - Стріла відлітає у казку
  6. 1955 - Горіховий прутик - відьма Клоанца; ворон
  7. 1955 - Сніговик-поштовик - Сніговик
  8. 1955 - Зачарований хлопчик - старий моряк Розенбом
  9. 1955 - Це що за птах? - гусак (немає в титрах)
  10. 1956 - Кораблик - Мураха
  11. 1956 - Шакаленок і верблюд - шакаленок
  12. 1956 - Пригоди Мурзилки - Шпак; ​​дядько Єгор
  13. 1957 - Верлиока - Їжачок; Селезень
  14. 1958 - Котячий будинок - Козел
  15. 1958 - Краса ненаглядна
  16. 1958 - Хлопчик з Неаполя - Маленький Синьйор
  17. 1958 - Спортландія - Хоттабич з книги
  18. 1959 - Пригоди Буратіно - Джузеппе; клоун
  19. 1959 - Рівне в три п'ятнадцять - Олівець
  20. 1959 - Три дроворуба - Пузир
  21. 1960 - Різні колеса
  22. 1960 - Чоловічка намалював я - кондитер
  23. 1960 - 13 рейс - заєць
  24. 1961 - Дракон - складальник податей
  25. 1961 - Ключ - Микола Захаров, тато хлопчика
  26. 1961 - Муравьішка-хвалько - Коник
  27. 1961 - Цибуліно - садівник Кактус
  28. 1961 - Дві казки - Заєць
  29. 1962 - Тільки не зараз - чарівник Зараз
  30. 1963 - Казка про старого кедрі
  31. 1964 - Життя і страждання Івана Семенова
  32. 1964 - Хто поїде на виставку?
  33. 1964 - Півень і фарби - Півень
  34. 1965 - Рікі-Тікі-Таві - старий мангуст
  35. 1965 - Світлячок № 6
  36. 1966 - Про бегемота, який боявся щеплень - Вовк; Жираф
  37. 1966 - Сьогодні день народження
  38. 1966 - Дивовижна історія, схожа на казку
  39. 1966 - Хвости - Заєць
  40. 1967 - Дзеркальце - Заєць
  41. 1967 - Паровозик з Ромашкова - тато
  42. 1967 - Казки для великих і маленьких - Заєць
  43. 1967 - Слоненя - Павіан
  44. 1967 - Раз-два, дружно! - одновухий вовк
  45. 1967 - Казка про золотого півника - мудрець-звіздар
  46. 1969 - Вкрадений місяць - Місяць
  47. 1969 - Кіт у чоботях (аніме) - кіт Перро
  48. 1970 - Бобри йдуть по сліду - Бобр-учитель
  49. 1971 - Петрушка - Петрушка
  50. 1971 - Терем-теремок - Півник
  51. 1972 - Веселий дідок - дідок
  52. 1973 - Як це сталося - клоун
  53. 1974 - Мішок яблук - тато Заєць
  54. 1975 - Спадщина чарівника Бахрама (мультфільм) - чарівник Бахрам
  55. 1976 - Зайка-зазнайка - Зайка-зазнайка
  56. 1977 - Як гриби з горохом воювали - посол царя Гороха
  57. 1978 - Дід Мороз і сірий вовк - тато Заєць
  58. 1979 - Як лисиця зайця наздоганяла - Заєць
  59. 1980 - Перший автограф - Бобер
  60. 1981 - Марія, Мірабелла - цар гусениць
  61. 1981 - Зимова казка - Снігур
  62. 1982 - Солодкий джерело - ослик
  63. 1983 - Найменший гном - Півник
  64. 1984 - Підземний перехід - Ужик
  65. 1984 - Домовичок Кузя.Будинок для Кузьки - домовичок Кузя
  66. 1985 - Домовичок Кузя.Пригоди домовичка - домовичок Кузя
  67. 1986 - Домовичок Кузя.Казка для Наташі - домовичок Кузя
  68. 1987 - Домовичок Кузя.Повернення домовичка - домовичок Кузя
  69. 1990 - Солодка ріпа - оповідач
  70. 1992 - Бабина робота - оповідач
  71. 1991 - Микола Угодник і мисливці - оповідач
  72. 1993 - Два шахрая - оповідач
  73. 1993 - Чуффик - заєць

6. Озвучування фільмів

  1. REDIRECT Назва цільової сторінки

7. Дубляж


8. Цікаві факти

  • Цей рік народження Віцина - 1917, і народився він у містечку Теріокі (нині Зеленогорськ), який ставився в той час до Фінляндії, що входила до складу Російської імперії. Мати Віцина виправила рік на 1918, щоб влаштувати сина в оздоровчу лісову школу [2].
  • Віцин до похилого віку виглядав дуже молодо. У тридцять сім років він зіграв вісімнадцятирічного Васю Веснушкіна у фільмі " Запасний гравець ". У сорок шість - двадцятип'ятирічного Мішу Бальзамінова (" Одруження Бальзамінова "). При цьому талант дозволяв йому грати і вікові ролі: зокрема, в тридцять вісім років Віцин зобразив древнього діда Мусія в картині" Максим Перепелиця ".
  • Віцину часто доводилося грати персонажів- п'яниць, і в цих ролях він був дуже переконливий, оскільки володів специфічними голосом і зовнішністю. У реальному житті актор не пив і не курив, вів здоровий спосіб життя, захоплювався дихальною гімнастикою йогів. Примітно, що, знімаючись в " Кавказькій полонянці ", акторові все-таки довелося випити справжнього пива, оскільки шипшина, який зажадав Віцин, в кадрі виглядав непереконливо [9].
  • Віцин брав участь в обох "кримінальна трійця": Перевірений - Боягуз - Бовдур і Доцент - Хмирь - Косий.

Примітки

  1. 1 2 Указ Президента СРСР від 30 жовтня 1990 р. № УП-959 "Про присвоєння почесного звання" Народний артист СРСР "тт. Віцину Г. М., Соколовою Л. С."
  2. 1 2 Кіно-театр, Віцин Георгій Михайлович - www.kino-teatr.ru/kino/acter/m/sov/v/779/bio/
  3. Віцин Георгій Михайлович - dic.academic.ru/dic.nsf/es/11123/Вицин
  4. Георгій Віцин, або як Трус погубив Гамлета - www.pravda.ru/culture/cultural-history/personality/221009-1/
  5. Таємниця спадщини Георгія Віцина - www.vitcin.ru / secret.html
  6. Віцин, Георгій Михайлович - RuData.ru - www.rudata.ru / wiki / Віцин, _Георгій_Міхайловіч
  7. 1 2 Помер Георгій Віцин -
  8. "Бронзові Віцин, Нікулін і Моргунов з'являться в Зеленогорську" - www.dp.ru/spb/news/culture/2007/08/02/231016/ " Діловий Петербург - www.dp.ru/ " ISSN 1606-1829 - (Online) з посиланням на МК-Петербург, 2 серпня 2007
  9. Перший канал, Легендарні кінокомедії - www.1tv.ru/documentary/print/fi=7107

Цей текст може містити помилки.

Схожі роботи | скачати

Схожі роботи:
Георгій Михайлович
Димитров, Георгій Михайлович
Фрумкер, Георгій Михайлович
Брашов, Георгій Михайлович
Попов, Георгій Михайлович
Гречка, Георгій Михайлович
Кузнєцов, Георгій Михайлович
Берієв, Георгій Михайлович
Лісіцин, Георгій Михайлович
© Усі права захищені
написати до нас
Рейтинг@Mail.ru