Знаймо

Додати знання

приховати рекламу

Цей текст може містити помилки.

Гай, Бадді


BuddyGuyCrossroads2007.jpg

План:


Введення

Джордж "Бадді" Гай ( англ. George "Buddy" Guy , Рід. 30 липня 1936 ( 19360730 ) ) - американський блюзовий музикант, п'ятикратний володар премії " Греммі ".


1. Біографія

Бадді Гай почав грати на гітарі у віці 13 років. На початку 1950-х він переїхав в Батон-Руж, де виступав з місцевими музичними групами. Початківець музикант був надто сором'язливий, через що часто виступав спиною до глядачів, однак це не завадило йому незабаром знайти свій власний значний репертуар. У 1957 році Гай перебрався в Чикаго, де під своє заступництво його взяв відомий музикант Мадді Уотерс.

Записати два синглу на невеликий звукозаписної компанії, Гай почав працювати з Chess Records, в результаті чого в 1967 році був випущений альбом I Left My Blues in San Francisco. Гай виступав в якості сесійного музиканта у таких корифеїв блюзу, як Мадді Уотерс, Хаулін Вульф, Літтл Волтер і Коко Тейлор. У 1960-і роки оформився його дует з Джуніором Уеллсом; результатом роботи музикантів стало кілька записаних альбомів.

До кінця 60-х років популярність блюзу почала неухильно знижуватися, в результаті Бадді Гай змушений був підробляти на стороні. Проте його кар'єра пішла в гору в кінці 1980-х - на хвилі відродження інтересу до блюзу. Він брав участь у концертах Еріка Клептона, а записаний в 1991 році на лейблі Silvertone альбом Damn Right, I've Got the Blues приніс йому першу премію " Греммі ". Згодом він ще чотири рази був удостоєний цієї нагороди.

У 2005 році ім'я Бадді Гая було внесено в Зал слави рок-н-ролу [1]. Журнал Rolling Stone включив його в список ста найкращих гітаристів світу, де Гай посів 23-у сходинку [2]. Бадді Гай також є власником власного блюзового клубу в Чикаго.


2. Дискографія

  • 1955 - With Otis Rush: The Final Takes (Flyright)
  • 1964 - Original Blues Brothers (Blue Moon)
  • 1965 - Crazy Music (Chess)
  • 1965 - With The Blues (Chess)
  • 1966 - It's My Life Baby (Vanguard)
  • 1966 - with Junior Wells: Hoodoo Man Blues (Delmark)
  • 1966 - with Junior Wells: On Tap (Delmark)
  • 1967 - Electric Sleep (Delmark)
  • 1967 - Left My Blues in San Francisco (Chess)
  • 1967 - South Side Jam (Delmark)
  • 1967 - Blues Hit Big Town (Delmark)
  • 1968 - Coming At You (Vanguard)
  • 1968 - A Man And His Blues (Vanguard)
  • 1968 - This Is Buddy Guy! [Live] (Vanguard)
  • 1968 - I Left My Blues in San Francisco (Chess)
  • 1968 - You're Tuff Enough (Blue Rock)
  • 1968 - Sings At The Golden Bear (Blue Rock)
  • 1969 - Hold That Plane! (Vanguard)
  • 1970 - Buddy Guy, Junior Wells & Junior Mance: Buddy and the Juniors (Blue Thumb)
  • 1971 - In the Beginning (1958-64) (Drive)
  • 1971 - In My Younger Days (Red Lightning)
  • 1972 - Buddy Guy & Junior Wells Play the Blues (Atlantic)
  • 1974 - Drinkin 'TNT' n 'Smokin' Dynamite (live) (Blind Pig)
  • 1977 - Live in Montreux (Evidence)
  • 1979 - Pleading the Blues (Evidence)
  • 1979 - Got to Use Your Head (Blues Ball)
  • 1980 - The Dollar Done Fell (JSP)
  • 1980 - Ten Blue Fingers (JSP)
  • 1980 - With Phil Guy: Buddy & Phil (JSP)
  • 1981 - The Blues Giant (Isabel)
  • 1981 - Stone Crazy! (Alligator)
  • 1981 - DJ Play My Blues (JSP)
  • 1981 - Breakin 'Out (JSP)
  • 1982 - Phil Guy: Red Hot Blues (JSP)
  • 1983 - Buddy Guy (Chess)
  • 1983 - The Original Blues Brothers Live (Magnum)
  • 1983 - Bad Luck Boy (JSP)
  • 1983 - Phil Guy & Mojo Bufford: Tribute To Muddy Waters (Isabel)
  • 1984 - It's A Real Mutha Fucka! (JSP)
  • 1987 - Chess Masters (Chess)
  • 1987 - Complete DJ Play My Blues Session (JSP)
  • 1988 - Live at the Checkerboard Lounge (JSP)
  • 1989 - I Ain't Got No Money (Flyright)
  • 1989 - This is Buddy Guy Live (Vanguard)
  • 1990 - I Was Walking Through the Woods (Chess)
  • 1990 - A Man and the Blues (Vanguard)
  • 1990 - Stone Crazy (Alligator)
  • 1990 - Hold That Plane (Vanguard)
  • 1990 - I Left My Blues in San Francisco (Mca)
  • 1991 - Alone & Acoustic (Alligator)
  • 1991 - Damn Right, I've Got the Blues (Silvertone)
  • 1992 - My Time After Awhile (Vanguard)
  • 1992 - Live in Montreux (Evidence)
  • 1992 - The Very Best of Buddy Guy (Rhino / Wea)
  • 1992 - Drinkin 'TNT' n 'Smokin' Dynamite (Blind Pig)
  • 1992 - Buddy and the Juniors (Mca)
  • 1993 - Live At The Mystery Club (Quicksilver)
  • 1993 - Feels Like Rain (Silvertone)
  • 1993 - Junior Wells Featuring Buddy Guy - Pleading the Blues (Evidence)
  • 1994 - Drinkin 'TNT' n 'Smokin' Dynamite (Sequel)
  • 1994 - Slippin 'In (Silvertone)
  • 1994 - Alone & Acoustic (Jive)
  • 1995 - I Cry (Blues Masterworks)
  • 1996 - Live: The Real Deal (Silvertone)
  • 1997 - Try to Quit You Baby (Ronn)
  • 1998 - As Good as It Gets (Vanguard)
  • 1998 - Heavy Love (Silvertone)
  • 1998 - with Junior Wells: Last Time Around - Live at Legends (Jive)
  • 1999 - The Real Blues (Columbia River)
  • 2000 - The Complete Vanguard Recordings (A Collection) (Vanguard)
  • 2000 - Buddy's Baddest - The Best of Buddy Guy (Jive / Silvertone)
  • 2001 - Sweet Tea (Jive)
  • 2001 - The Millennium Collection: The Best of Buddy Guy (Chess)
  • 2002 - Blue on Blues (Fuel 2000)
  • 2002 - Everything Gonna Be Alright (Black & Blue)
  • 2003 - Blues Singer (Silvertone)
  • 2003 - Chicago Blues Festival 1964 (Live) (Stardust)
  • 2003 - Buddy Guy's Discography (Jive)
  • 2005 - Bring 'Em In (Jive)
  • 2008 - Skin Deep
  • 2009 - Shout! Factory
  • 2010 - Living Proof (Silvertone)

Примітки

  1. У списку членів "Зали слави рок-н-ролу" з'явилися нові імена - www.newsru.com/cinema/15mar2005/ro_r.html, NEWSru.com (15.03.2005).
  2. The 100 Greatest Guitarists of All time - www.rollingstone.com/news/coverstory/5937559/page/20 (Англ.) . Rolling Stone. (Недоступна посилання - історія - web.archive.org / web / * / http://www.rollingstone.com/news/coverstory/5937559/page/20)

Цей текст може містити помилки.

Схожі роботи | скачати

Схожі роботи:
Річ, Бадді
Майлз, Бадді
Гай
Пірс, Гай
Вінновская гай
Гай Хетага
Орлова гай
Фокс, Гай
Гай корінфянин
© Усі права захищені
написати до нас
Рейтинг@Mail.ru