Знаймо

Додати знання

приховати рекламу

Цей текст може містити помилки.

Гардин, Володимир Ростиславович


Фото

План:


Введення

Володимир Ростиславович Гардин (Благонравов) (1877-1965), російський і радянський актор, режисер і сценарист. [1]


1. Біографія

Володимир Гардин народився в Твері 6 (18) січня 1877 року.

В 1894 закінчив Другий Московський кадетський корпус, потім навчався в Київському військовому училищі. В 1896 - 1897 - на військовій службі. Після відходу у запас вступив на посаду молодшого контролера в акцизному відомстві.

Виступав на аматорській сцені Пожежного товариства у м. Рославле Смоленської губернії.

В 1898 був прийнятий в трупу антрепренера Є. Слов'янського. Потім працював у театрах Риги, Єкатеринбурга, Пермі, Одеси, Бендер, Гродно, Царицина, Таганрога, Кишинева, Катеринослава. В 1902 - 1904 роках працював в Тифлісі. Під час гастролей театру В. Ф. Коміссаржевської в Тифлісі підписав договір з Драматичним театром в Петербурзі, в якому пропрацював з 1904 по 1906. В 1908 організував російський театр у Парижі. В 1909 - 1912 - актор і режисер театрів Воронежа, Царицина і Саратова.

В 1913 уклав контракт з торговим домом "Тіман і Рейнгардт" і почав працювати як кінорежисер і сценарист знаменитої "Руської Золотий Серії", іноді знімаючись також як актор. Дебютний фільм - "Ключі щастя" (спільно з Якова Протазанова, 1913, фільм не зберігся). До 1917 року їм поставлено 33 фільмах, серед яких " Анна Кареніна "," Крейцерова соната "," Війна і мир "," Дворянське гніздо "," Напередодні "та інші. В 1915 - 1917 роках знову в армії.

В 1918 - один з організаторів, а потім і перший директор Госкіношколи в Москві. В 1920 - завідувач Майстернями кінорежисури Наркомосу; в 1922 - 1924 - один з організаторів і режисер кіностудії Всеукраїнського фото-кіноуправленія в Одесі. З 1924 - режисер і актор ленінградських кіностудій: Держкіно, Белгоскіно, " Ленфільм ". Поставив в 1920-х роках понад 50 фільмів.

Після появи звукового кіно виступав лише як актор, знявся більш ніж в 70 фільмах, у тому числі таких, як "Зустрічний" ( 1932), "Іудушка Головльов" ( 1933); "Дубровський" ( 1936); "Петро I" ( 1938); "Людина у футлярі" ( 1939); "Антон Іванович сердиться" ( 1941) та інших.

З 1940 року виступав також на естраді.

Помер у Ленінграді 29 травня 1965 року. Похований на Богословському кладовищі.


2. Адреси в Ленінграді

1927 - 29.05.1965 року - особняк С. С. Боткіна - Потьомкінська вулиця, 9.

3. Фільмографія

3.1. Акторські роботи

  1. 1930 - По той бік
  2. 1930 - Щасливий кент
  3. 1932 - Двадцять шість комісарів
  4. 1932 - Зустрічний
  5. 1933 - Іудушка Головльов
  6. 1934 - Селяни
  7. 1935 - Дубровський - князь Верейський
  8. 1935 - Загибель сенсації - Джек Ріплі
  9. 1936 - Концерт Бетховена
  10. 1936 - Я люблю
  11. 1937 - Соловей
  12. 1937 - Юність поета
  13. 1937 - Пугачов
  14. 1938 - Петро Перший - князь Петро Толстой
  15. 1938 - Вороги - Печенігів
  16. 1939 - Людина у футлярі - директор гімназії
  17. 1941 - Антон Іванович сердиться - Йоганн Себастьян Бах
  18. 1941 - Хлопець з тайги
  19. 1944 - Морський батальйон
  20. 1947 - Солістка балету - Любомирський
  21. 1950 - Секретна місія - Діллон
  22. 1950 - Вогні Баку

3.2. Режисерські роботи

  1. 1914 - Анна Кареніна
  2. 1914 - Крейцерова соната
  3. 1919 - Дев'яносто шість
  4. 1919 - Залізна п'ята
  5. 1921 - Серп і молот
  6. 1922 - Привид бродить по Європі
  7. 1923 - Поміщик
  8. 1923 - Остання ставка містера Енніока
  9. 1923 - Слюсар і канцлер
  10. 1924 - Остап Бандура
  11. 1924 - Особняк голубиних
  12. 1924 - Чотири і п'ять
  13. 1925 - Ведмежа весілля
  14. 1925 - Золотий запас
  15. 1925 - Хрест і маузер
  16. 1926 - Кар'єра Спірькі Шпандиря
  17. 1927 - Кастусь Калиновський
  18. 1927 - Поет і цар
  19. 1928 - Чотириста мільйонів

3.3. Написав сценарії

  1. 1914 - Анна Кареніна
  2. 1926 - Кар'єра Спірькі Шпандиря
  3. 1927 - Кастусь Калиновський
  4. 1927 - Поет і цар


4. Нагороди та премії

5. Цікаві факти

Примітки

  1. Володимир Гардин в енциклопедії Кругосвет - slovari.yandex.ru/dict/krugosvet/article/c/cf/1009903.htm? text = Володимир Гардин

Цей текст може містити помилки.

Схожі роботи | скачати

Схожі роботи:
Мединський, Володимир Ростиславович
Ернст, Сергій Ростиславович
Муратов, Андрій Ростиславович
Шафаревич, Ігор Ростиславович
Шафаревич, Ігор Ростиславович
Романов, Ростислав Ростиславович (1985)
Володимир (ім'я)
Плотніков, Володимир
Володимир Святославич
© Усі права захищені
написати до нас
Рейтинг@Mail.ru