Знаймо

Додати знання

приховати рекламу

Цей текст може містити помилки.

Гармаш, Сергій Леонідович


Фото

План:


Введення

Сергій Леонідович Гармаш (нар. 1 вересня 1958, Херсон, Українська РСР, СРСР) - радянський і російський актор театру і кіно, заслужений артист Російської Федерації (2004) [1], народний артист Росії (2006) [2].


1. Біографія

Сергій Леонідович Гармаш народився 1 вересня 1958 в Херсоні. Мати - Гармаш Людмила Іполитівна (1935 [3]). з невеликого села в Західній Україні, закінчила 7 класів і все життя пропрацювала диспетчером на автобусній станції. Батько - Леонід Трохимович Гармаш (1933 [4]) спочатку був водієм, потім закінчив інститут і почав працювати на керівних посадах.

Гармаш був непростою дитиною, пару разів його виключали зі школи. Мріяв після школи вступити в морехідне училище, але документи подав у Дніпропетровське театральне училище. Закінчив училище за спеціальністю "Артист лялькового театру ". Потім працював у Херсоні, виїжджаючи з гастролями по довколишніх селищах і колгоспах. Через два роки його призвали в армію - в стройбат. Служив в Туркменістані, селище Каахка.

У 1980 році після служби Гармаш поїхав в Москву поступати в театральне училище. Спочатку він подав документи відразу в три театральних ВНЗ, але потім зупинив свій вибір на школі-студії МХАТ. На іспиті Гармаш читав двадцятихвилинний уривок з Достоєвського.

Після закінчення в 1984 році школи-студії МХАТ (майстерня І. М. Тарханова) Гармаш був прийнятий в трупу Московського театру "Современник".

Сьогодні Сергій Гармаш один з провідних акторів театру з обширним репертуаром: Лопахін у Вишневому саду" А. П. Чехова, Старший брат в Карамазових і пекло" по мотивах пізнього Достоєвського, Альфонс в "Трьох товаришів" Ремарка і Михайло в "Мурлін Мурло" Миколи Коляди, Перший міністр у Ще раз про голого короля" Леоніда Філатова.

Сергій Гармаш (в лівому верхньому куті)

Серед кінорежисерів, які працювали з Гармашем - Вадим Абдрашитов, Сергій Бодров, Анджей Вайда, Станіслав Говорухін, Павло Лунгін, Микита Міхалков, Ігор Таланкін, Валерій Тодоровський, Володимир Хотиненко, Сергій Соловйов, Тимур Бекмамбетов.


1.1. Особисте життя

Дружина - актриса Тимофєєва Інна Германівна (15 травня 1963 [5]), випускниця Школи-студії МХАТу, актриса театру " Сучасник ". Дочка - Дар'я (1988). Син - Іван Гармаш (2006) [3].

1.2. Сім'я

Гармаш у війську запорізьких козаків називали артилеристів [4].

  • Дід Трохим Гармаш працював головним бухгалтером будівельної організації Харкова і помер в 1937 році від хвороби, прадід був селянином [4].
  • Бабуся по батькові працювала рахівником на залізниці [4].
  • Молодший брат Роман Гармаш [4] [6] [7].

2. Творчість

2.1. Ролі в театрі

2.1.1. Московський театр "Современник"


2.2. Фільмографія

2.2.1. Художні фільми

  1. 1984 - Загін - Урін
  2. 1985 - Слідство ведуть знавці.Пожежа
  3. 1986 - У стріляючої глушині - Серьога
  4. 1986 - Карусель на базарній площі
  5. 1986 - Мій ніжно улюблений детектив - член клубу холостяків
  6. 1986 - Образа
  7. 1986 - Чужа Біла і Рябий - космонавт
  8. 1987 - Шантажист - вчитель
  9. 1987 - Моонзунд - Дибенко
  10. 1988 - Одного разу в грудні
  11. 1988 - Батьки
  12. 1988 - Чорний коридор
  13. 1989 - Мара
  14. 1989 - Сталінград - сержант Павлов
  15. 1989 - А чи був Каротин? - Свідерський
  16. 1989 - Свавілля - кримінальник "Могол"
  17. 1989 - Кому на Русі жити ...
  18. 1990 - За 206-й
  19. 1990 - Повість непогашеного Місяця
  20. 1990 - Хомо новус
  21. 1991 - Армавір - Іван
  22. 1991 - Не стріляйте в мене, будь ласка
  23. 1992 - Біси - Шатов
  24. 1992 - Виховання жорстокості в жінок і собак
  25. 1992 - Давайте без фокусів! - клієнт-алкаш
  26. 1992 - Боривітер
  27. 1992 - Сам я - Вятський уродженець - Вася Зюкіна
  28. 1993 - Операція "Люцифер"
  29. 1993 - Діти чавунних богів - людина в пивній
  30. 1993 - Пістолет з глушником
  31. 1993 - Плащ Казанови
  32. 1994 - Життя і незвичайні пригоди солдата Івана Чонкіна - Міляга
  33. 1994 - Майстер і Маргарита - Іван Бездомний
  34. 1995 - Вовча кров
  35. 1995 - Літні люди
  36. 1995 - Фатальні яйця - Вася
  37. 1996 - Єрмак - Годунов
  38. 1997 - Кримінальний відділ
  39. 1997 - Час танцюриста
  40. 1998 - Незримий мандрівник
  41. 1999 - Страсний бульвар - Олексій
  42. 1999 - Ворошиловський стрілок - капітан Коша
  43. 1999 - Шанувальник - батько Лєни
  44. 2000 - Ніжний вік - воєнрук Семен Семенович Беспальчіков
  45. 2001 - Механічна сюїта
  46. 2002 - Марш-кидок - Батько загиблого солдата
  47. 2002 - Коханець - Іван
  48. 2002 - Щоденник камікадзе
  49. 2002 - Кавказька рулетка
  50. 2002 - Закон - Рудольф Ерофєїч
  51. 2003 - А вранці вони прокинулися - урка
  52. 2004 - 72 метри - мічман Крауз
  53. 2004 - Свої - Особіст
  54. 2004 - Мій зведений брат Франкенштейн
  55. 2004 - Дура
  56. 2005 - Бідні родичі
  57. 2006 - Останній забій - Сергій Миколайович
  58. 2006 - Полювання на піранью - Зима
  59. 2006 - кружовнік - Микола Лаптєв
  60. 2007 - 12 - 3-й присяжний
  61. 2007 - Катинь - капітан Попов
  62. 2007 - Російська гра - Степан Іванович Втішний
  63. 2007 - Гра слів.Перекладачка олігарха
  64. 2007 - 18-14 - Сазонов
  65. 2008 - Холодне сонце
  66. 2008 - Морфій - Василь Осипович Соборевскій
  67. 2008 - Населений острів - Аллу Зеф
  68. 2008 - Ілюзія страху
  69. 2008 - Той, хто гасить світло - Василенко
  70. 2008 - Стиляги - Батько Мелса
  71. 2008 - Папа напрокат - Толя Панарін
  72. 2008 - Зграя
  73. 2009 - Анна Кареніна - Левін
  74. 2009 - Гарячі новини - Кілер
  75. 2009 - Фонограма пристрасті
  76. 2009 - Чорна блискавка - батько Діми
  77. 2009 - Людина біля вікна - Борис Казанцев
  78. 2009 - Обережно! Діти
  79. 2010 - Край - Майор Фішман
  80. 2010 - Казка. Є
  81. 2010 - Ховайся! - Дроздов
  82. 2010 - Стомлені сонцем 2: Предстояння - отець Олександр (у титрах - безногий сержант на баржі)
  83. 2010 - Ялинки - міліціонер Петрович
  84. 2010 - Викрутаси - Хлобустін
  85. 2011 - Будинок - Віктор Шаманов

2.2.2. Телесеріали

  1. 1992 - 1994 - Горячев та інші - Єгор
  2. 1999 - Д.Д.Д.Досьє детектива Дубровського - оперуповноважений Васін "Петрович"
  3. 2000 - Каменська - Коротков
  4. 2002 - Каменська 2 - Коротков
  5. 2002 - Бригада - Сан Санич, командир СОБР (12 серія)
  6. 2002 - Закон - Ерофєїч
  7. 2002 - По той бік вовків - Петро Творогов
  8. 2003 - Каменська 3 - Коротков
  9. 2003 - Жінки в грі без правил - реаніматор
  10. 2003 - Лінії долі - майор Вершинін
  11. 2005 - Загибель імперії
  12. 2005 - Доктор Живаго
  13. 2005 - Брежнєв - Кандауров
  14. 2005 - Справа про "Мертвих душах" - Губернатор
  15. 2006 - Дев'ять місяців
  16. 2011 - Контргра - полковник Косачов
  17. 2012 - Біла гвардія - полковник Козир-Лешко

2.2.3. Озвучування

  1. 2006 - Тихий Дон - Пантелей Мелехов
  2. 2007 - Рататуй - батько Ремі
  3. 2009 - Монстри проти прибульців - генерал Воякера
  4. 2009 - Книга майстрів - Кінь
  5. 2010 - Білка і Стрілка.Зоряні собаки - пес Казбек
  6. 2011 - Росія від краю до краю - голос за кадром
  7. 2011 - Мій хлопець із зоопарку - горила Берні
  8. 2011 - Юліан Семенов. "Він надто багато знав ..." - Голос за кадром
  9. 2011 - Тінь над Росією. План "Ост" - закадровий текст
  10. 2011 - Іван Царевич і Сірий Вовк - Змій Горинич

3. Визнання і нагороди

  • Золотий овен
    • 2001 рік - Краща чоловіча роль другого плану - за фільм " Ніжний вік "
  • Приз Постійного Комітету Союзної Держави "Герой нашого часу"
    • 2001 рік - "За екранне втілення справжнього чоловічого характеру"
  • Премія Золотий орел
    • 2004 рік - Краща чоловіча роль у кіно - за фільм " Свої "
    • 2007 рік - Краща чоловіча роль у кіно - за фільм " 12 "
    • 2010 рік - Краща чоловіча роль другого плану - за фільм " Стиляги "
  • Кінопремія "Білий слон"

Примітки

  1. 1 2 Указ Президента РФ від 10.03.2004 № 340 "Про відзначення державними нагородами Російської Федерації" - graph.document.kremlin.ru / page.aspx? 1; 781373
  2. 1 2 Указ Президента Російської Федерації від 14 квітня 2006 року № 368 "Про відзначення державними нагородами Російської Федерації працівників державної установи культури міста Москви" Московський театр "Современник" - graph.document.kremlin.ru / page.aspx? 1; 866145
  3. 1 2 ГАРМАШ Сергій Леонідович - www.biograph.ru / bank / garmash.htm
  4. 1 2 3 4 5 Батьки актора Сергія Гармаша познайомилися ... на репетиції. Видавнича група "Гривна" - www.grivna.ks.ua / roditeli_aktera_sergeja_garmasha_poznakomilis_na_repetitsii.htm
  5. Інна Тимофєєва - біографія - російські актриси - Кіно-Театр. РУ - www.kino-teatr.ru/kino/acter/w/ros/28235/bio/
  6. Проти брата Гармаша порушена справа - www.lifenews.ru/news/39959
  7. актор Сергій Гармаш визволив брата з колонії - newsru.com/russia/15nov2011/garmash.html
  8. Monitor Polski 2011 nr 73 poz. 731 - isap.sejm.gov.pl / DetailsServlet? id = WMP20110730731 - точка 19.

Цей текст може містити помилки.

Схожі роботи | скачати

Схожі роботи:
Кравець, Сергій Леонідович
Доренко, Сергій Леонідович
Бездольний, Сергій Леонідович
Панков, Сергій Леонідович
Рожков, Сергій Леонідович
Катанандов, Сергій Леонідович
Марков, Сергій Леонідович
Матвєєнко, Сергій Леонідович
Сухарєв, Сергій Леонідович
© Усі права захищені
написати до нас
Рейтинг@Mail.ru