Знаймо

Додати знання

приховати рекламу

Цей текст може містити помилки.

Глушенко, Євгенія Костянтинівна



План:


Введення

Євгенія Костянтинівна Глушенко (нар. 4 вересня 1952, Ростов-на-Дону) - радянська і російська актриса театру і кіно, заслужена артистка РРФСР ( 1988), народна артистка Російської Федерації ( 1995) [1]. Нагороджена орденом Дружби ( 2003) [2].


1. Біографія

1.1. Сім'я

Чоловік - Олександр Олександрович Калягін [3]. Діти - Ксенія (від першого шлюбу чоловіка) і Денис.

1.2. Творчий шлях

В 1974 закінчила Вище театральне училище імені М. С. Щепкіна (курс Михайла Царьова). З того ж року прийнята в Малий театр на роль Лізи в " Горе від розуму ".

З 1974 по 1996 - актриса Малого театру.

1979 - член Всеросійського театрального товариства.

1989 - член Спілки театральних діячів.

1995 - народна артистка Росії.

З 1996 по 2000 - актриса Театру Російської армії.

З 2000 року - актриса Малого театру.

Артистичну діяльність Є. Глушенко поєднує з предподаваніем майстерності актора в Щепкінського училища. [4]


2. Театральні роботи

2.1. Малий театр

  • 1974 Христина "Засіб Макропулоса" К. Чапека
  • 1975 Ліза "Лихо з розуму" А.С. Грибоєдова
  • 1975 Коник "Коник-Горбоконик" П. Єршова
  • 1975 Раїса "Ластівка" А.Н. Толстого
  • 1976 Женя "Бесіди при ясному місяці" по В. Шукшину
  • 1977 Берта "Змова Фієско в Генуї" Ф. Шіллера
  • 1978 Зепюр "Запаморочення" Г.Саркісяна
  • 1979 Марі-Жозеф "мамура" Ж. Сарман
  • 1979 Корделія " Король Лір " Шекспіра. Режисер: Леонід Хейфец
  • 1983 Тучкова "Картина" за Д. Гранін
  • 1984 Ліда "Рядові" Олексія Дударєва. Режисер: Борис Львів-Анохін
  • 1985 Зоя Окоемова "Красень-чоловік" А.Н. Островського
  • 1987 Ліз "Холопи" П.П. Гнєдича
  • 1990 Марія Петрівна "Дикунка" А.Н. Островського і Н.Я. Соловйова
  • 1991 Єфросинія "Цар Петро і Олексій" Ф. Горенштейна
  • 1992 Матрена "Гаряче серце" А.Н. Островського
  • 1994 Сюзанна "Злочинна мати, або Другий Тартюф" П.-К. Бомарше
  • 1995 Глафіра "Бенкет переможців" А. Солженіцина
  • 2001 Зінаїда Савишна "Іванов" А.П. Чехова
  • 2001 Купавіна "Вовки та вівці" А.Н. Островського
  • 2002 Жозефіна "Корсиканка" І. Губача
  • 2002 Мавра Тарасівна Барабошева "Правда - добре, а щастя краще" О. Островського
  • 2005 Білина "Уявний хворий" Ж.-Б. Мольєра
  • 2008 Меланія, "Діти сонця" М. Горького, режисер А. Шапіро

2.2. Театр Російської армії

3. Фільмографія

  1. 1968 - А я їду додому (короткометражний)
  2. 1977 - Незакінчена п'єса для механічного піаніно - Сашенька Платонова
  3. 1977 - У профіль і анфас - Єва
  4. 1977 - Прибуткове місце (телеспектакль)
  5. 1978 - Засіб Макропулоса (телеспектакль) - Крістіна
  6. 1979 - Горе від розуму (телеспектакль, Малий театр, режисери - В.Іванов, М.Царев) - Лізонька
  7. 1979 - Вперше заміжня - Антоніна Болотникова
  8. 1979 - Кілька днів з життя І. І. Обломова - мати Обломова
  9. 1982 - Закоханий за власним бажанням - Віра
  10. 1982 - Не чекали, не гадали? - Долгорукова
  11. 1983 - Унікум - Тетяна Шапошнікова
  12. 1986 - Зіна-Зінуля - Зіна
  13. 1987 - Життя Клима Самгіна - Ніконова
  14. 1988 - Холопи (телеспектакль)
  15. 1989 - Жінки, яким поталанило - Дуся
  16. 1990 - Рваний серце
  17. 1997 - Королева Марго - годувальниця Карла IX
  18. 1997 - Поліцейські і злодії - Данута
  19. 1998 - Зал очікування
  20. 1998 - Три жінки та чоловік
  21. 1999 - Санта Лючія
  22. 1999 - З новим щастям!
  23. 2001 - З новим щастям! -2.Поцілунок на морозі
  24. 2003 - Прощання в червні - Репнікова
  25. 2008 - Живи і пам'ятай - свекруха Настьони

4. Нагороди


Примітки

  1. 1 2 Указ Президента РФ від 19 жовтня 1995 р. N 1062 "Про присвоєння почесних звань Російської Федерації" - graph.document.kremlin.ru / page.aspx? 1; 1148492
  2. 1 2 Указ Президента РФ від 17 березня 2003 р. N 336 "Про відзначення державними нагородами Російської Федерації" - graph.document.kremlin.ru / page.aspx? 1; 747769
  3. Велика Російська енциклопедія: У 30 т. / Голова наук.-ред. ради Ю. С. Осипов. Відп. ред С. Л. Кравець. Т. 7. Гермафродит - Григор'єв. - М.: Велика Російська енциклопедія, 2007. - 767 с.: Іл.: Карт. (Стор. 262)
  4. Вище Театральне Училище (інститут) ім М. С. Щепкіна - Офіційний сайт - schepkin.maly.ru / people.php? id = 90
  5. Стали відомі лауреати театральної премії Станіславського 2009 - www.newsru.com/cinema/21oct2009/stanislavski.html

Цей текст може містити помилки.

Схожі роботи | скачати

Схожі роботи:
Мельникова, Євгенія Костянтинівна
Євгенія
Ольга Костянтинівна
Євгенія Римська
Євгенія Тур
Приходько, Анастасія Костянтинівна
Поплавська, Ядвіга Костянтинівна
Яхонтова, Лія Костянтинівна
Крупська, Надія Костянтинівна
© Усі права захищені
написати до нас
Рейтинг@Mail.ru