Знаймо

Додати знання

приховати рекламу

Цей текст може містити помилки.

Гріффіт, Х'ю


Фото

План:


Введення

Х'ю Гріффіт ( англ. Hugh Emrys Griffith , 30 травня 1912 ( 19120530 ) - 14 травня 1980) - британський актор, володар премії " Оскар "за кращу чоловічу роль другого плану в 1959 році.


1. Біографія

Х'ю Емріс Гріффіт народився 30 травня 1912 року в містечку Меріан-Глес на острові Англсі в Уельсі. Там же він здобув середню освіту, а потім намагався вступити в університет, але завалив іспит з англійської мови. Пізніше він вирішив зайнятися банківською справою і перебрався в Лондон, де було більше можливостей для кар'єри. Але банківським клерком Гріффіт пробув недовго, поступово незабаром в Королівську академію драматичного мистецтва. Розпочата Друга світова війна призупинила його акторську кар'єру і Х'ю відправився в рядах Британської армії в Індію, а потім в Бірму. Повернутися на театральну сцену Гріффіт зміг в 1947 році.

В кінці 1940-х років відбувся дебют Гріффіта на британських екранах, а з початку 1950-х він уже став зніматися в Голлівуді. У 1959 році Х'ю став володарем премії " Оскар "за кращу чоловічу роль другого плану у фільмі " Бен-Гур ", а через чотири роки знову номінувався на премію кіноакадемії за роль у фільмі" Том Джонс ". За свою кінокар'єру Гріффіт знявся більш ніж в 70 кінострічках, серед яких" Заколот на Баунті "(1962)," Як вкрасти мільйон "(1966)," Олівер! "(1968)," Плач баньши "(1970)," Жахливий доктор Файбс "(1971)," Кентерберійські оповідання "(1971)," Що? "(1972) та багатьох інших.

Також успішною була і його кар'єра в театрі - в 1958 році Гріффіт був номінований на премію " Тоні "за Кращу чоловічу роль у п'єсі" Поглянь на дім, ангеле ". На телебаченні він з'являвся досить рідко, але все ж його ролі ставали запам'ятовуються.

У 1980 році він отримав почесну вчену ступінь в Бангорском університеті у себе на батьківщині в Уельсі. 14 травня того ж року Х'ю Гріффіт помер від інфаркту в Лондоні, не доживши двох тижнів до свого 68 дня народження.


2. Вибрана фільмографія

Рік Російська назва Оригінальна назва Роль
1939 тф Johnson Was No Gentleman
1940 ф Нейтральний порт Neutral Port Біт (в титрах не вказаний)
1947 ф Silver Darlings Packman
1948 ф The Three Weird Sisters Mabli Hughes
1948 ф So Evil My Love Коронер
1948 ф London Belongs to Me Headlam Fynne
1948 ф Перший джентльмен The First Gentleman Bishop of Salisbury
1949 ф Останні дні Долвін The Last Days of Dolwyn The Minister
1949 ф Добрі серця й корони Kind Hearts and Coronets Lord High Steward
1949 ф Dr. Morelle: The Case of the Missing Heiress Bensall, the butler
1949 ф Гонитва за грошима A Run for Your Money Huw
1950 ф Gone to Earth Andrew Vessons
1950 - 1959 з BBC Sunday-Night Theatre Photographer
1951 ф The Galloping Major Harold Temple, Process Server
1951 ф Сміх у раю Laughter in Paradise Henry Augustus Russell
1952 ф Дике серце The Wild Heart Andrew Vessons
1952 з Goodyear Television Playhouse
1952 з Lux Video Theatre Костянтин / чоловік зі скрипкою
1952 з Lights Out Суддя Адам
1952 з Back to Methuselah Burge
1953 ф The Titfield Thunderbolt Ден Тейлоп
1953 ф Опера жебраків The Beggar's Opera Жебрак
1953 ф Douglas Fairbanks, Jr., Presents
1953 тф Розбитий глек The Broken Jug Суддя Адам
1954 ф Сплячий тигр The Sleeping Tiger Інспектор
1954 ф Банковий білет в мільйон фунтів стерлінгів The Million Pound Note репортер (в титрах не вказаний)
1955 тф BBC Sunday Night Theatre: The Moment of Truth
1955 ф Passage Home Петтігрю
1955 з Куотермасс 2 Quatermass II Dr. Leo Pugh
1956 з Colonel March of Scotland Yard Dr. Ivy
1956 - 1961 з Театр 90 Playhouse 90 Jaggers
1957 ф Хороші компаньйони Good Companions, The Мортон Мітчем
1957 ф Щасливчик Джим Lucky Jim Professor Welch
1959 тф Armchair Theatre Simon Kendall
1959 ф Стаття на першій сторінці The Story on Page One суддя Едгар Нільсен
1959 ф Бен-Гур Ben-Hur шейх Ілдерім
1959 тф ITV Play of the Week M. Tarde
1960 тф Play of the Week Gnral St. P
1960 тф Цитадель The Citadel Філіп Денні
1960 тф The DuPont Show of the Monthl Джон Сільвер
1960 ф День, коли пограбували англійський банк The Day They Robbed the Bank of England О'Ші
1960 ф Результат Exodus Mandria
1960 тф Dow Hour of Great Mysteriesl Captain Harmonville
1962 ф The Counterfeit Traitor Коллінз
1962 ф Інспектор The Inspector Ван дер Пінк
1962 ф Term of Trial О'Хара
1962 ф Заколот на Баунті Mutiny on the Bounty Alexander Smith
1963 ф Том Джонс Tom Jones Сквайр Вестерн
1964 ф Hide and Seek
1964 ф The Bargee Джо Тернбулл
1965 ф Любовні пригоди Молль Флендерс Amorous Adventures of Moll Flanders, The Prison Governor
1972 з Морж і Тесля The Walrus and the Carpenter Luther Flannery
1966 ф Маки - це теж квіти The Poppies Are Also Flowers
1966 ф Як вкрасти мільйон How to Steal a Million Bonnet
1966 тф Dare I Weep, Dare I Mourn Herr Hoffman
1966 ф Il marito mio e l'ammazzo quando mi pare Ігнаціо
1967 ф Oh Dad, Poor Dad, Mama's Hung You
in the Closet and I'm Feeling So Sad
Commodore Roseabove
1967 ф Моряк з Гібралтару The Sailor from Gibraltar Llewellyn
1967 ф Brown Eye, Evil Eye
1968 ф La cintura di castit Ibn-el-Rascid
1968 ф Олівер! Oliver! The Magistrate
1968 ф Посередник The Fixer Лебедєв
1970 ф Починайте революцію без мене Start the Revolution Without Me король Людовик
1970 ф Грозовий перевал Wuthering Heights доктор Кеннет
1970 ф Плач баньши Cry of the Banshee Міккі
1971 ф Жахливий доктор Файбс The Abominable Dr. Phibes Рабин
1971 ф Хто прикінчив тітоньку Ру? Whoever Slew Auntie Roo? містер Гаррісон
1971 ф Кентерберійські оповідання The Canterbury Tales Sir January
1972 ф Що? What? Джозеф Нобларт
1971 - 1973 з Thirty-Minute Theatre Чубуков
1972 ф Повернення доктора Файбс Dr. Phibes Rises Again Гаррі Емброуз
1972 з Clochemerle Alexandre Bourdillat
1973 ф Плодіться і розмножуйтеся Crescete e moltiplicatevi
1973 ф Take Me High сер Гаррі Каннінгхем
1973 ф Кінцева програма Final Programme, The професор Хіра
- 1973 з Доктор Оуен Owen, MD Джон Оуен
1973 з Великі таємниці Great Mysteries
1974 ф Лютер Luther John Tetzel
1974 ф Cugini carnali барон ді Роккадура
1974 ф Безумство Craze Solicitor
1974 з BBC2 Playhouse Dr. Walden
1975 ф Легенда про оборотне Legend of the Werewolf маестро Пампоні
1975 з A Legacy Baron Felden
1976 ф Змова у Великдень The Passover Plot Кайяфа
1977 ф Казанова і Компанія Casanova & Co Халіф
1977 ф Джозеф Ендрюс Joseph Andrews сквайр Вестерн
1977 ф The Last Remake of Beau Geste Суддя
1978 ф Собака Баскервілів Hound of the Baskervilles, The Френкленд
1978 тф Grand Slam Карадог Ллойд-Еванс
1979 ф A Nightingale Sang in Berkeley Square Сід Ларкін
1992 тф Під молочним деревом Under Milk Wood Captain Cat (озвучування)

3. Нагороди


Цей текст може містити помилки.

Схожі роботи | скачати

Схожі роботи:
Гріффіт, Мелані
Гріффіт, Корінна
Гріффіт, Фредерік
Гріффіт-Джойнер, Флоренс
Гріффіт, Девід Уорк
© Усі права захищені
написати до нас
Рейтинг@Mail.ru