Дельта Лі Гудрі ( англ. Delta Lea Goodrem , Рід. 9 листопада 1984, Сідней, Новий Південний Уельс) - австралійська співачка і актриса. Підписавши свій перший контракт з Sony в 15-річному віці, Гудрі стала відомою в 2002 році, виконавши в популярному телесеріалі " Сусіди "роль Ніни Таккер, після чого почала успішну музичну кар'єру [1].


1. Біографія

Перший альбом співачки Innocent Eyes, значна частина якого була створена нею у співавторстві з Кеті Денніс, вийшов в 2003 році, розійшовся більш ніж мільйонним тиражем і протягом 29 тижнів очолював австралійський чарт (піднявшись до # 2 в Великобританії) [2]. Для роботи над піснями другої платівки Гудрі запросила - крім Денніс - Гері Барлоу ( Take That) і автора-продюсера Гая Чемберса, відомого по роботі з Роббі Вільямсом. Результатом цієї співпраці став альбом Mistaken Identity, випущений влітку 2005 року. Свій третій альбом Delta Гудрі записала, працюючи з Брайаном МакФедденом ( Westlife), Стюартом Крайтона і Томмі Лі Джеймсом [3]. Всього на 2008 рік у світі продано понад 5 мільйонів її альбомів [1].

У 2003 році Дельті Гудрі був поставлений діагноз: Хвороба Ходжкіна. Пройшовши успішний курс терапії, вона значну частину свого часу стала віддавати благодійної діяльності, зокрема, взяла активну участь у створенні спеціального благодійного сайту, покликаного допомагати підліткам, страждаючим раковими захворюваннями [4].

Зустрічалася з актором і співаком Ником Джонасом, який молодший за неї на 8 років. [5]. 20 лютого 2012 Celebuzz [6], The Telegraph, 9 News, Herald Sun підтвердили, що Нік і Дельта розлучилися. Вони вирішили взаємно покласти край їхнім стосункам. На даний момент, вони обидва зосереджені на своїй кар'єрі, вони йдуть по різних шляхах. Вони залишаються друзями і бажають один одному найкращого в майбутньому.


2. Дискографія

3. Відеокліпи

  • 2001 - I Don't Care
  • 2001 - A Year Ago Today
  • 2002 - Born to Try
  • 2003 - Lost Without You
  • 2003 - Innocent Eyes
  • 2003 - Not Me, Not I
  • 2003 - Predictable
  • 2004 - Out of the Blue
  • 2005 - Mistaken Identity
  • 2005 - Almost Here
  • 2005 - A Little Too Late
  • 2005 - Lost Without You (US ​​version)
  • 2005 - Be Strong
  • 2005 - The Analyst
  • 2006 - Together We Are One
  • 2006 - Flawed
  • 2007 - In This Life
  • 2007 - Believe Again
  • 2008 - You Will Only Break My Heart
  • 2008 - In This Life (US version)
  • 2008 - I Can't Break It to My Heart
  • 2010 - Mistakes
  • 2012 - Sitting on Top of the World
  • 2012 - Dancing With A Broken Heart

4. Фільмографія

Примітки

  1. 1 2 Delta Lea Goodrem biography - www.deltagoodrem.com / biography / home.do. www.deltagoodrem.com. Читальний - www.webcitation.org/66WkLunZl з першоджерела 29 березня 2012.
  2. Delta Goodrem UK hits - www.chartstats.com/artistinfo.php?id=417. www.chartstats.com. Читальний - www.webcitation.org/68GcBpZXL з першоджерела 8 червня 2012.
  3. Heather Phares Delta Goodrem - www.allmusic.com/cg/amg.dll?p=amg&sql=11:jvfoxqq0ldje. www.allmusic.com. Читальний - www.webcitation.org/66WkN6WwP з першоджерела 29 березня 2012.
  4. news.bbc.co.uk Website launched for cancer teens - news.bbc.co.uk/cbbcnews/hi/newsid_4530000/newsid_4537000/4537071.stm
  5. Nick Jonas and Delta Goodrem Take Hand in Hand Stroll Around Sydney - www.celebuzz.com/2011-11-28/nick-jonas-delta-goodrem-take-hand-in-hand-stroll-around-sydney-photos/ - Celebuzz! (Англ.)
  6. [1] - www.celebuzz.com/2012-02-20/nick-jonas-splits-with-girlfriend-delta-goodrem - Celebuzz! (Англ.)
  7. www.imdb.com - www.imdb.com/name/nm1206855/