Знаймо

Додати знання

приховати рекламу

Цей текст може містити помилки.

Гуляєв, Володимир Леонідович



План:


Введення

Володимир Леонідович Гуляєв ( 30 жовтня 1924 - 3 листопада 1997) - радянський актор театру і кіно, заслужений артист РРФСР (1976).


1. Біографія

Володимир Гуляєв народився в Свердловську 30 жовтня 1924 в сім'ї військового (батько - кандидат історичних наук підполковник Леонід Михайлович Гуляєв був заступником начальника політвідділу Молотовську військової авіаційної школи, мати - Марія Олексіївна, педагог). У 15-річному віці був прийнятий в аероклуб.

Під час Великої Вітчизняної війни пішов працювати слюсарем в авіаційній майстерні, а 20 квітня 1942 став курсантом Молотовської військової авіаційної школи пілотів. З відзнакою її закінчивши і отримавши в листопаді 1943 звання молодшого лейтенанта ВПС, льотчик-штурмовик Володимир Гуляєв відправився на фронт. Здійснив 60 бойових вильотів. Воював в Білорусії, Прибалтиці. Перехворів малярією, кілька разів був поранений і контужений, нагороджений двома орденами Червоного Прапора і двома орденами Вітчизняної війни I ступеня. Війну закінчив лейтенантом в Східної Пруссії. Учасник Параду Перемоги 24 червня 1945. Через фронтових поранень змушений був комісований з армії.

Закінчив ВГИК ( 1951, курс М. Ромма і С. Юткевича). В 1951 - 1988 - актор Театру-студії кіноактора. У 1950-і рр.. в кіно був затребуваний його типаж простого радянського хлопця. Частіше Володимир грав не головних героїв, а їхніх друзів чи опонентів. З кінця 1960-х рр.. знімався в епізодах.


2. Бібліографія

"На польових аеродромах" (М., ДОСААФ, 1977) [1],
"У повітрі" іли "" (М., ДОСААФ, 1985).

3. Сім'я

Діти: Гуляєва Катерина (1959), Гуляєв Леонід (1972).

4. Пам'ять

Похований у колумбарії Кунцевського кладовища.

5. Фільмографія

  1. 1951 - Сільський лікар - завгосп
  2. 1953 - Випадок у тайзі - Яша
  3. 1954 - Випробування вірності - командир загону
  4. 1954 - Чемпіон світу - Костя
  5. 1954 - Ми з вами десь зустрічалися ... - велосипедист
  6. 1955 - У квадраті 45
  7. 1955 - Чужа рідня - Суботін
  8. 1956 - Весна на Зарічній вулиці - Юра
  9. 1957 - Сім'я Ульянових - Никитич
  10. 1958 - Солдатське серце
  11. 1959 - Його покоління
  12. 1959 - Зірки зустрічаються в Москві
  13. 1960 - Повість полум'яних літ
  14. 1960 - Альошкіна любов - Сергій
  15. 1961 - Академік з Асканії - Воробйов, чекіст
  16. 1964 - Невигадані історії - Гриша, водій
  17. 1964 - Криниці - Орєшкін
  18. 1964 - Голова
  19. 1965 - Операція "И" та інші пригоди Шурика - міліціонер
  20. 1965 - Тайговий десант - Мотовилов
  21. 1965 - До мене, Мухтар! - капітан
  22. 1965 - Як вас тепер називати?
  23. 1966 - Немає і да
  24. 1966 - Людина без паспорта - начальник відділу міліції
  25. 1968 - Діамантова рука - міліціонер Володя
  26. 1968 - По Русі
  27. 1969 - Зигзаг удачі - міліціонер
  28. 1969 - Небезпечні гастролі - поліцейський
  29. 1969 - Вибух після півночі
  30. 1971 - Зухвалість - Білоус
  31. 1973 - Вічний поклик - військком
  32. 1974 - Любов земна - член райкому
  33. 1975 - Алмази для Марії
  34. 1977 - Кафе "Ізотоп"
  35. 1977 - Береги
  36. 1978 - Близька далина - член бюро райкому
  37. 1980 - Головний конструктор
  38. 1982 - Надія і опора
  39. 1982 - Не всі комети гаснуть
  40. 1983 - Ворота в небо - Новодережкин
  41. 1984 - Загубився слон
  42. 1991 - Чортів п'яниця



Цей текст може містити помилки.

Схожі роботи | скачати

Схожі роботи:
Дуров, Володимир Леонідович
Махнач, Володимир Леонідович
Петтай, Володимир Леонідович
Гуляєв, Юрій Васильович
Гуляєв, Юрій Олександрович
Доренко, Сергій Леонідович
Городецький, Михайло Леонідович
Анчаров, Михайло Леонідович
Фокін, Сергій Леонідович
© Усі права захищені
написати до нас
Рейтинг@Mail.ru