Знаймо

Додати знання

приховати рекламу

Цей текст може містити помилки.

Гілліс, Деніел


Flag of Canada.svg

План:


Введення

Деніел Гілліс ( англ. Daniel Gillies ; 14 березня 1976) - канадський актор. Здобув популярність завдяки ролі Елайджи ( англ. Elijah ) В телесеріалі " Щоденники вампіра ". [1]


1. Біографія

1.1. Ранні роки життя

Деніел Гілліс народився 14 березня 1976 в місті Вінніпег, провінція Манітоба, Канада. Все своє дитинство і юність майбутній актор провів в Новій Зеландії. Незважаючи на те, що його батько був педіатром, і був зовсім не проти, щоб син пішов по його стопах, Деніел вирішив стати актором.

1.2. Кар'єра

У Новій Зеландії він встиг знятися в серіалі "Street Legal" (2002-2003). Незабаром він переїхав до Австралії, щоб взяти участь у новому проекті. Фільм виявився невдалим, Деніел не побачив перспективи розвитку своєї кар'єри в Австралії і вирішив виїхати в США. Перед поїздкою в Штати він ненадовго заїхав на свою батьківщину - Канаду.

Повернувшись в Лос-Анджелес, Деніел почав активно шукати роботу і незабаром отримав другорядну, але яскраву роль космонавта Джона Джеймсона в блокбастері 2004 року " Людина-павук 2 "- після виходу картини в прокат, його кар'єра стрімко пішла вгору. Як відзначили критики, актор зіграв прекрасно. Незважаючи на те, що він вперше отримав таку велику роль, Деніел поводився дуже впевнено, наче у нього був великий досвід роботи в кіно. Слід також відзначити участь актора в музичній комедії " Наречена і забобони ", сюжет якої заснований на романі Джейн Остін " Гордість і упередження ".

В 2007 актор знявся в гучному трилері "Викрадення". Потім послідували ролі в "не зіткнемося з зірками", серіалі " Справжня кров "," Щоденники вампіра ", де актор виконав роль Стародавнього вампіра, Елайджи. Також Деніел зняв і зіграв головну роль у фільмі" Broken Kingdom ". У 2011 році актор пройшов прослуховування в новий серіал" Saving Нope "(Зберігаючи надію), де отримав одну з головних ролей. Пілотна серія серіалу вийшла 8 червня 2012 на каналі NBC.


1.3. Особисте життя

З 2004 року одружений на Рейчел Лі Кук.

2. Фільмографія

Рік Російська назва Оригінальна назва Роль
1998 з Молодість Геракла Young Hercules -
1998 ф Солдатська любов A Soldier's Sweetheart Лікар
2000 з Клеопатра 2525 Cleopatra 2525 Симпатичний хлопець
2000 з Захисник Street Legal Тім О'Коннор
2001 ф Ніхто тебе не чує No One Can Hear You Дірк Меткалф
2002 ф Різні ракурси Various Positions Марсель
2002 з Ментори Mentors Король Артур
2002 з Єремія Jeremiah Саймон
2002 ф Снігова королева Snow Queen Делфонт Чалфонт
2004 ф Людина-павук 2 Spider-Man 2 Джон Джеймсон
2004 ф Диявол повертається Trespassing Марк
2004 ф Наречена і забобони Bride & Prejudice Джонні Уікман
2005 з На Захід Into the West Ітан Біггз
2005 з Майстри жахів Masters of Horror Джек Міллер
2006 ф Відчуття бачення The Sensation of Sight Ділан
2007 ф Викрадення Captivity Гері Декстер
2007 ф Питання життя і смерті Matters of Life and Death Джиммі
2008 ф Не зіткнемося з зірками Uncross the Stars Трой
2010 з Болота The Glades Дейв Роллінс
2008 - 2011 з Справжня кров True Blood Джон
2010 з Морська поліція: Спецвідділ NCIS: Naval Criminal Investigative Service Пітер Маллой
2010 - 2012 з Щоденники вампіра The Vampire Diaries Елайджа
2010 ф Зруйноване королівство Broken Kingdom Джейсон 80
2012 з У надії на порятунок Saving Hope Доктор Джоель Горан

Примітки

  1. Bierly, Mandi 'Vampire Diaries': Daniel Gillies talks Elijah's turn on and his pick for playing Klaus - EXCLUSIVE - insidetv.ew.com/2011/01/18/vampire-diaries-daniel-gillies-elijah-interview /. EW.com (January 18, 2011). Читальний - www.webcitation.org/69WMBDLzC з першоджерела 29 липня 2012.

Цей текст може містити помилки.

Схожі роботи | скачати

Схожі роботи:
Кіз, Деніел
Болдуін, Деніел
Бедінгфілд, Деніел
Редкліфф, Деніел
Уебстер, Деніел
Крейг, Деніел
Кірквуд, Деніел
Макфадден, Деніел
Деннет, Деніел
© Усі права захищені
написати до нас
Рейтинг@Mail.ru