Знаймо

Додати знання

приховати рекламу

Цей текст може містити помилки.

Данст, Кірстен


Фото

План:


Введення

Кірстен Керолайн Данст ( англ. Kirsten Caroline Dunst , Рід. 30 квітня 1982, Пойнт-Плезант (Англ.) рос. , Нью-Джерсі, США) - американська кіноактриса, сценарист, режисер, продюсер, модель і співачка. Найбільшу популярність здобула завдяки ролі Мері Джейн Уотсон в трилогії про Людину-павука ( 2002, 2004, 2007). Володарка премії "Сатурн" кращому молодому актору чи актрисі, а також номінантка на " Золотий глобус "за екранне втілення персонажа Клодії у фільмі " Інтерв'ю з вампіром: Хроніка життя вампіра ". [2] [3] Зіграла головні ролі в картинах " Марія-Антуанетта "( 2006), " Як втратити друзів і змусити всіх тебе ненавидіти "( 2008), " Меланхолія "( 2011, приз за кращу жіночу роль на Каннському фестивалі). У 2001 році Данст вперше виступила в якості співачки, виконавши дві композиції для фільму " Вірус кохання ". [4] Надалі вона ще кілька разів брала участь у записі саундтреків, але негативно відповідає на питання про випуск власного альбому [5]. Прем'єра її режисерського дебюту, короткометражного фільму жахів "Welcome", відбулася 5 жовтня 2007 в США, а 18 жовтня картина була представлена ​​на кінофестивалі " Санденс " [6].


1. Біографія

1.1. Ранні роки

Кірстен Данст народилася 30 квітня 1982 в Пойнт-Плезант, штат Нью-Джерсі, в сім'ї з німецькими і шведськими коріннями. Клаус Дунст, батько Кірстен, родом з Гамбурга, був службовцем у медичній компанії. Інез Данст, її мати, була художницею, а також засновником і власником художньої галереї. У 1986 році народився брат Крістіан. До дев'яти років Кірстен разом зі своєю родиною жила в Пойнт Плезант. Після розлучення батьків Кірстен з матір'ю і братом переїжджають до Південної Каліфорнію. [7]


1.2. Кар'єра

Дебютом в кінокар'єрі Кірстен стала роль в невеликому епізоді картини Вуді Аллена " Нью-йоркські історії "в 1989 році. Наступного року вона зіграла невелику роль дочки героя Тома Хенкса у фільмі "Багаття марнославства".

Проривом в її кар'єрі стала участь у фільмі " Інтерв'ю з вампіром "в 1994 році. На зйомках вона працювала з такими зірками, як Том Круз, Бред Пітт і Антоніо Бандерас. Роль принесла їй нагороду MTV Movie Awards, номінацію на " Золотий глобус ", а також премію" Сатурн "від Академії наукової фантастики, фентезі та фільмів жахів, як кращій молодій актрисі. У 1995 році журнал People назвав її однією з 50 найкрасивіших людей року [8].

У 1994 Данст знялася в екранізації роману Луїзи Олкотт " Маленькі жінкиВайноною Райдер і Клер Дейнс. Фільм був тепло прийнятий критикою. Критик видання The New York Times Джанет Меслін у своїй рецензії на фільм написала, що це, можливо, найкраща екранізація роману, також вона дала позитивну оцінку грі Данст.

У 1995 році в прокат вийшов сімейний фільм " Джуманджі "за участю Данст, який зібрав у світовому прокаті 262 млн доларів. Наступного року актриса знялася в декількох серіях серіалу" Швидка допомога ", де зіграла роль малолітньої повії Чарлі, яку взяв під опіку доктор Даг Росс ( Джордж Клуні). У 1997 Данст озвучила княжну Анастасію Романову в мультфільмі " Анастасія ". В цьому ж році Кірстен з'явилася у невеликій ролі в політичній сатирі" Крутійство ", де головні ролі зіграли Дастін Хоффман і Роберт Де Ніро.

Кірстен пропонувалася роль Анжели у фільмі " Краса по-американськи ", проте вона відкинула її, тому що не хотіла зніматися в еротичних сценах з Кевіном Спейсі. Пізніше Данст пояснила свою відмову тим, що прочитала сценарій в 15 років і не була достатньо дорослою, щоб зрозуміти матеріал [9]. У 1999 році в прокат вийшла комедія "Подруги президента", де Данст знялася разом з Мішель Вільямс. Фільм є пародією на події Уотергейтського скандалу.

Також в 1999 році відбулася прем'єра незалежного фільму Софії Копполи " Діви-самогубці ", де Данст зіграла проблемну дівчину-підлітка Люкс Лісбон. Картина в цілому отримала позитивні відгуки.

У 2000 році Данст знялася в ролі Торранс Шипман, капітана групи підтримки в комедії " Добейся успеха ". Фільм отримав негативні відгуки в пресі, проте зібрав 90 млн $ у світовому прокаті.

У наступному році Данст виконала головну роль в підлітковій комедії " Вірус кохання ". У тому ж році актриса з'явилася в ролі зірки німого кіно Меріон Девіс в детективі Пітера Богдановича " Смерть в Голлівуді ". Дерек Еллі з Variety описав фільм як" веселий і напружений ", написавши також, що ця роль краща в кар'єрі Данст:" Будучи однаково правдоподібною як в образі розпещеної інженю, так і в ролі коханки двох різних чоловіків, Данст наділяє свою легковажну героїню значною глибиною і симпатією " [10]. В рецензії видання Esquire Том Карсон назвав її гру "приголомшливою" [11].


2. Фільмографія

Рік Російська назва Оригінальна назва Роль
1989 ф Нью-йоркські історії New York Stories дочка Лізи
1989 мф Відьмина служба доставки Majo no takkybin Кікі
1990 ф Багаття марнославства The Bonfire of the Vanities Кемпбелл Маккой
1990 - 1991 з Нескінченна любов (англ.) Loving дитина
1991 ф Нерви на межі High Strung дівчинка, вигадана дочка Тейн
1993 тф Темнота перед світанком Darkness Before Dawn Сандра в 8 років
1993 з Сестри Sisters Кітті Марголіс
1993 з Зоряний шлях: Наступне покоління Star Trek: The Next Generation Хедрен
1994 ф Жадібність Greedy Джолін
1994 ф Інтерв'ю з вампіром: Хроніка життя вампіра Interview with the Vampire: The Vampire Chronicles Клодія
1994 ф Маленькі жінки Little Women Еммі Марч в дитинстві
1995 ф Джуманджі Jumanji Джуді Шеперд
1996 тф Рубі Рідж: американська трагедія The Siege at Ruby Ridge Сара Уївер
1996 ф Мати-ніч (англ.) Mother Night Різі Нот в юності
1996 з Дотик ангела Touched by an Angel Емі Енн Маккой
1997 ф Вірне серце (англ.) True Heart Бонні
1997 з За межею можливого The Outer Limits Джойс Тейлор
1996 - 1997 з Швидка допомога ER Чарлі Чімінго
1997 з Постріл (англ.) Gun Сондра
1997 тф Вежа жаху Tower of Terror Ганна Петерсон
1997 мф Анастасія Anastasia юна Анастасія
1997 ф Крутійство Wag the Dog Трейсі Лейм
1998 мс Історії з мого дитинства Stories from My Childhood Аліса / Герта
1998 тф П'ятнадцятирічна і вагітна (англ.) Fifteen and Pregnant Тіна
1998 ф Солдатики Small Soldiers Крісті Фімпл
1998 мф Пригоди Тома Сойєра The Animated Adventures of Tom Sawyer Беккі Тетчер
1998 ф Змова пустунки Strike! Верена фон Штефан
1999 тф Диявольська арифметика (англ.) The Devil's Arithmetic Ханна
1999 ф Діви-самогубці The Virgin Suicides Люкс Лісбон
1999 ф Убивчі красуні Drop Dead Gorgeous Ембер Аткінс
1999 ф Подруги президента (англ.) Dick Бетсі Джобс
2000 ф Перше кохання All Forgotten Зінаїда
2000 ф Ворон 3: Порятунок The Crow: Salvation Ерін Рендалл
2000 ф Місто успіху (англ.) Luckytown Лідда Дойл
2000 ф Добейся успеха Bring It On Торренс Шипман
2000 ф В глибині Deeply Сіллі
2001 ф Вірус кохання Get Over It Келлі
2001 ф Божевільна і прекрасна Crazy / Beautiful Ніколь
2001 ф Смерть в Голлівуді The Cat's Meow Меріон Девіс
2002 ф Людина-павук Spider-Man Мері Джейн Уотсон
2003 тф Життя і смерть Ненсі Ітон The Death and Life of Nancy Eaton ім'я персонажа невідомо
2003 ф Каяття (англ.) Levity Софія
2003 мф Каена: Пророцтво Kaena: La prophtie Каена
2003 ф Посмішка Мони Лізи Mona Lisa Smile Бетті Уорен
2004 ф Вічне сяйво чистого розуму Eternal Sunshine of the Spotless Mind Мері
2004 ві Spider-Man 2: The Game Spider-Man 2 Мері Джейн Уотсон
2004 ф Людина-павук 2 Spider-Man 2 Мері Джейн Уотсон
2004 ф Уїмблдон Wimbledon Ліззі Бредбері
2005 ф Елізабеттаун Elizabethtown Клер Колдберн
2006 ф Марія-Антуанетта Marie Antoinette Марія-Антуанетта
2007 ф Людина-павук 3: Ворог у тіні Spider-Man 3 Мері Джейн Уотсон
2008 ф Як втратити друзів і змусити всіх себе ненавидіти How to Lose Friends & Alienate People Елісон Олсен
2010 кор Боротьба за ваше право Fight for Your Right Revisited Метал Чик
2010 кор Повторне напад на булочну The Second Bakery Attack НЕТ
2010 ф Все найкраще All Good Things Кеті Маркс
2011 ф Меланхолія Melancholia Жюстін
2012 ф Холостячки Bachelorette Рейган
2012 ф На дорозі On the Road Камілл
2012 ф Чарівність Charm дівчина в ліфті
2012 ф Паралельні світи Upside Down Іден Мур
2013 ф Елітне суспільство The Bling Ring
2013 ф Зима червоних ліхтарів Red Light Winter Христина

Примітки

  1. Deutsche Staatsbrgerschaft: Willkommen, Frau Dunst! - www.spiegel.de/panorama/leute/0, 1518,789486,00. html (Нім.) , Spiegel Online (30 вересня 2011).
  2. Past Saturn Awards - www.saturnawards.org / past.html (Англ.) . Офіційний сайт премії премії "Сатурн". Читальний - www.webcitation.org/65UztPrNw з першоджерела 16 лютого 2012.
  3. HFPA-Awards Search - www.goldenglobes.org/browse/member/29470 (Англ.) . Офіційний сайт премії " Золотий глобус ". Читальний - www.webcitation.org/65UzupGZf з першоджерела 16 лютого 2012.
  4. Corey Moss. Kirsten Dunst Makes Singing Debut on Soundtrack - www.mtv.com/news/articles/1441324/20010306/basement_jaxx.jhtml (Англ.) , MTV News (30 жовтня 2001).
  5. James Wigney. Singing Kirsten's praises - www.adelaidenow.com.au/entertainment/singing-kirstens-praises/story-e6fredpu-1111113386821, The Advertiser (22 квітня 2007).
  6. Welcome - www.psfilmfest.org/festival/film/detail.aspx?id=20134&FID=37 (Англ.) . Palm Springs International Film Festival - Shortfest (23 August 2007). Читальний - www.webcitation.org/65UzvQiH4 з першоджерела 16 лютого 2012.
  7. Grandma Says ... - www.people.com/people/archive/article/0,, 20135371,00. html, People (September 17, 2001).
  8. Біографія Кірстен Данст - www.people.com / people / kirsten_dunst / biography (Англ.)
  9. Kiss and tell from Kirsten Dunst - www.theage.com.au/articles/2002/09/29/1033283387230.html (Англ.) . The Age (Australia) (September 30, 2002). Читальний - www.webcitation.org/65Uzvw2NO з першоджерела 16 лютого 2012.
  10. Elley, Derek (August 5, 2001). "The Cat's Meow Review". Variety. Retrieved December 9, 2008 - www.variety.com/review/VE1117798620?refCatId=31 (Англ.)
  11. Carson, Tom (November 1, 2001). "Onward Kirsten Soldiers". Esquire - www.esquire.com/women/women-we-love/kirsten-dunst-pics-1101 (Англ.)

Цей текст може містити помилки.

Схожі роботи | скачати
© Усі права захищені
написати до нас
Рейтинг@Mail.ru