Знаймо

Додати знання

приховати рекламу

Цей текст може містити помилки.

Дарк, Мірей


Фото

План:


Введення

Мірей Дарк ( фр. Mireille Darc , Справжнє ім'я Мірей Егроз ( фр. Mireille Aigroz ), 15 травня 1938, Тулон, Франція) - французька акторка, сценарист, режисер і фотомодель.


1. Біографія

Мірей - молодша в сім'ї, у неї є два старших брата). Її родина не мала до мистецтва ніякого відношення, і Мірей довелося починати з нуля. Батько швейцарського походження, садівник, а мати тримала бакалійний магазин. Мірей закінчила Консерваторію драматичного мистецтва в рідному Тулоні. Приїхавши в Париж в 1959 році, почала працювати манекенницею, потім отримує роль у виставі "Герой і солдатів" (по Б. Шоу). Дебютує на ТБ в 1960 році в невеликих ролях "La grande Brtche" - реж. Claude Barma, "Hauteclaire" - Jean Prat і "l'Et en Hiver" - Franois Chalais, і в тому ж році в кіно, у фільмі Ж. Пуатрено "Привид" фр. La revenante . Потім йде низка малозначних ролей, які допомагають набратися досвіду. Першу велику роль отримує у фільмі Ле Шану " Месьє ", де її партнером був Жан Габен (1964). На наступний рік в картині "Галя" Жорж Лотнер зажадав, щоб темноволоса кучерява дівчина, а саме такою була тоді Мірей, перетворилася на платинову блондинку. "У ту хвилину, коли я побачила себе блондинкою, я зрозуміла, що це саме я і є насправді", згадує актриса. Такий, білявою, Мірей Дарк і полюбили французи. Після фільму "Галя", де Мірей зіграла жінку, вільну від умовностей, отаку жрицю вільної любові, яку журналісти тут же проголосили сучасним жіночим типом, "секс-символом", актриса стає неймовірно популярною, не менш ніж Бріжит Бардо. За роль Мірей була удостоєна призу на фестивалі Мар-дель-Плата в 1965 році. Жорж Лотнер стає її "зірковим" режисером, почалася її справжня кар'єра, разом вони попрацюють в 13 картинах. Так само Дарк працює і в театрі (1964 - "Фотофініш" (Photo finish)) поставлена Пітером Устиновим, 1965 - "" Босоніж по парку "/ Barefoot in the Park / Pieds nus dans le parc" за п'єсою Ніла Саймона, поставлена ​​П'єром Монді). У Франції актрису прозвали "La Grande sauterelle" за назвою однойменного фільму "Великий коник", що вийшов на екрани 1967-му. У 1969 на зйомках стрічки "Джеф" відбулася її зустріч з Аленом Делоном (тоді ж з'явилася в епізоді в "Борсаліно"), яка визначила життя актриси. Вона стане помічницею Делона по бізнесу (духи, готове плаття) і його цивільною дружиною. Мірей Дарк і Ален Делон були разом тринадцять років. Для нього це був рекорд, який не вдалося побити жодної іншої жінки. Мірей мотається по Європі: з Флоренції в Стокгольм, з Риму в Мадрид. Укладає договори, шукає приміщення для нових магазинів. Жінка - менеджер. Жінка - діловий партнер. Жінка - друг. Вона з'єднує в собі все те, що він так цінує в жінках. Дитина. Спокусниця. Нарешті один. Союзник. Коли у Ромі загинув син, Ален був поруч. Він витягав її з жорстокої депресії, а Мірей водила її по магазинах, купувала нові сукні і капелюшки, намагалася розвеселити і відвернути. До Мірей дуже прив'язався син Делона, Ентоні, до якого вона теж ставилася з великою ніжністю. До речі, у них досі хороші стосунки, чого не можна сказати про відносини Ентоні з батьком. Мірей зробила Альону оригінальний подарунок: написала сценарій фільму "Мадлен" в 1970 про ідеальну сучасної любові і співала у фільмі. Природно, вони обидва зіграли головні ролі. Також вони знялася разом з ним у картинах " Фантазія від Моніторенко "(1971) Ж. Піреса," Борсаліно і компанія "(1974) Ж. Дере," Крижана груди "(1974) Ж. Лотнера," Поспішаючий людина "(1977) Е. Молінаро і" Смерть негідника "(1977) Ж. Лотнера, але було цілком очевидно, що" Великий коник "навмисно йде в тінь, поступаючись першу скрипку своєму коханому. Величезну популярність Дарк принесла участь у двох стрічках Іва Роберу "Високий блондин у чорному черевику" (1972) та "Повернення високого блондина" (1974). Саме в якості подруги "високого блондина" - Рішара, Мірей Дарк стала знаменита й улюблена в Радянському Союзі. Висока, струнка і елегантна французька провінціалка стала новим типом "французької штучки". Багато жінок намагалися наслідувати їй у всьому, від зачіски до манер її героїнь. Дарк ж завжди тяжіла до характерних ролей, які, на жаль, їй пропонували нечасто.

У житті Дарк починається чорна смуга. У актриси завжди були проблеми з серцем. Але в кінці 70-х напади стали настільки гострими, що далі відкладати операцію стало неможливим. У 1980 році кар'єра перервалася операцією на серці. За перебігом подій із завмиранням серця спостерігала вся Франція. Всі очікували "зоряного весілля". Але вона не відбулася (Делон мотивував це тим, що не міг мати дітей від Дарк). Великий травмою для актриси став розрив з Аленом Делоном, який кинув її на початку 80-х заради молодої Анн Парійо. У 1982 році пара Дарк-Делон розходиться. Зовні Мірей поводилася зі спокійною гідністю, навіть близькі друзі не здогадувалися, що відбувається в її душі. Мабуть емоційний стан Мірей, депресія на фоні хвороби та розриву послужили причиною автокатастрофи. Її знаходять у покрученому мерседесі, на дорозі, по якій вона їхала в Італію на відпочинок. Довелося провести не один місяць в лікарні, лікарі вважали чудом, що вона вижила. Делон був поруч і робив усе, щоб вона одужала і захотіла жити. Але після того як Мірей виписали, вони все-таки розлучилися. На цей раз остаточно. У 1983 вона повертається в кіно зі стрічкою "Якщо вона каже" так ", я не кажу" ні "К. Віталі, а потім слід комедія" Ніколи до весілля "Д. Чеккальді. Практично після 1984 Дарк не знімається зовсім для великого кіно, присвячуючи себе більше фотографії, телебаченню і театру (1985 - "Глава друга / Chapter Two / Chapitre II" за п'єсою Ніла Саймона, поставлена ​​П'єром Монді). Вона захопилася астрологією, заняттям свого відомого предка, астролога 17 століття Жана Егроза. Знову виходить заміж (вірніше з Делоном вони так і не розписалися), за відомого у Франції людини, директора радіостанції Europe-1, письменника, але зірки не були милосердні до Дарк - її чоловік П'єр Барре вмирає після тяжкої хвороби в 1988. Мірей з головою йде в роботу, пише сценарій за романом Катрін Панколь "Варварша". У 1988 сама знімає з нього фільм, стаючи режисером картини "Варварша", героїня якої, Софі, не знає, що таке любов. Мірей приходить і на телебачення у 1990, не тільки як актриса, яка багато грає в серіалах, але і як режисер-кінодокументаліст. З 1992 по 2007 Мірей Дарк робить серію репортажів на найболючіші теми: про пересадку органів і проблеми донорства, про проституцію, про ракових захворюваннях. "Я навчилася жити на самоті, зрозуміла, що радіти життю можна і тоді, коли немає всепоглинаючої пристрасті". У 1996 році, через вісім років після трагічної смерті журналіста і письменника П'єра Барре, другий любові її життя, Мірей зустрічає Паскаля (Pascal Desprez), архітектора, який супроводжує її на всіх офіційних заходах, журналістам Мірей говорить, що це її дуже близький друг. Тепер він - її чоловік.

У 2005 році Мірей стає Лицарем Почесного легіону Франції, отримавши нагороду з рук колишнього міністра економіки і фінансів Франції (1981-1984), голови Європейської комісії (1985-1995) Жака Делора. Публікує в тому ж році автобіографію: "Поки буде битися моє серце / Tant que battra mon coeur". У 2006 році, Мірей отримує знак Почесного легіону від президента республіки пана Жака Ширака. Мірей скрізь почесна і бажана гостя. "Великий коник" весь час щось робить для інших. Її люблять і поважають.

Лише через багато років Делон і Дарк знову зіткнулися на знімальному майданчику телесеріалу "Франк Ріва", в 2003 році. З вересня 2006 по липень 2007 року Алена Делона можна було побачити на сцені театру "Маріньї", де актор удвох з актрисою і своєї колишньої коханої, Мірей Дарк грають виставу за твором письменника Роберта Джеймса Уоллера (англ.) "Мости округу Медісон" (в 1995 році за цією книгою Клінт Іствуд зняв відомий однойменний фільм з собою і Меріл Стріп у головних ролях). Постановка розповідає історію пристрасті, що спалахнула між фотографом Робертом Кинкейда і заміжньою жінкою Франческою. Героїня вище любові ставить почуття обов'язку і залишається з родиною.


2. Фільмографія

2.1. Акторські роботи

  1. 1960 - Розваги / Les Distractions; режисер Jacques Dupont
  2. 1960 - La revenante; режисер Jacques Poitrenaud
  3. 1961 - Будь ласка, не зараз / Відпустивши поводи / La bride sur le cou; режисер Роже Вадім
  4. 1961 - Mourir d'amour; режисер Dany Fog
  5. 1961 - Нові аристократи / Les Nouveaux Aristocrates; режисер Francis Rigaud
  6. 1961 - Pena de muerte?; режисер Josep Maria Forn
  7. 1962 - Virginie; режисер Jean Boyer
  8. 1962 - Щасливчики / Les Veinards; режисер Філіп Де Брока
  9. 1963 - Пік-Пік / Pouic-Pouic - Патриція; режисер Жан Жиро
  10. 1964 - Месьє / Monsieur; режисер Жан-Поль Ле Шану
  11. 1963 - Гра в ящик / Des pissenlits par la racine; режисер Жорж Лотнер
  12. 1964 - Страшно круті / Les Durs cuire; режисер Жак Піното
  13. 1964 - Полювання на чоловіка / La Chasse l'homme; режисер Едуард Молінаро
  14. 1964 - Барбузи - секретні агенти / Les Barbouzes; режисер Жорж Лотнер
  15. 1965 - Гульвіси / Les Bons vivants (Un grand seigneur); режисер Жиль Граньє, Жорж Лотнер
  16. 1965 - Галя / Galia; режисер Жорж Лотнер
  17. 1966 - Колотнеча в Панамі / Du Rififi A Paname; режисер Denys de La Patellire
  18. 1966 - Сарабанда Бінг Бінг / Barbouze chrie / Zarabanda Bing Bing; режисер Jos Mara Forqu
  19. 1966 - Не будемо сваритися / Ne nous fachons pas; режисер Жорж Лотнер
  20. 1966 - Кар'єра / belles dents / Living it Up; режисер П'єр Гаспар-Юї
  21. 1967 - Великий коник / La grande sauterelle; режисер Жорж Лотнер
  22. 1967 - Пекінська блондинка / La Blonde de Pkin; режисер Nicolas Gessner
  23. 1967 - Уїк-енд / Week-end; режисер Жан-Люк Годар
  24. 1968 - Квітка щавлю / Fleur d'oseille / Sorrel Flower; режисер Жорж Лотнер
  25. 1968 - Summit (Un corps, une nuit); режисер Giorgio Bontempi
  26. 1968 - Мадлен / Madly; режисер Roger Kahane
  27. 1969 - Джеф / Jeff; режисер Jean Herman
  28. 1969 - Кидок в Монте-Карло / Gonfls bloc ou Le rallye de Monte-Carlo; режисер Ken Annakin
  29. 1970 - Вона не п'є, вона не курить, вона не приймає наркотики, але вона говорить / Elle boit pas, elle fume pas, elle drague pas, mais ... elle cause!; режисер Мішель Одіар
  30. 1970 - Борсаліно / Borsalino; режисер Жак Дере
  31. 1971 - Хай звучить цей вальс / Laisse aller, c'est une valse; режисер Жорж Лотнер
  32. 1971 - Повернення докучливої ​​комашки / Фантазія від Моніторенко / Fantasia chez les ploucs - Кароліна Чу-Чу; режисер Жирар Пірес
  33. 1971 - Жив-був поліцейський / Il tait une fois un flic; режисер Жорж Лотнер
  34. 1972 - Високий блондин у чорному черевику / Le Grand Blond avec une chaussure noire; режисер Ів Робер
  35. 1973 - Дипломатичний багаж / La Valise; режисер Жорж Лотнер
  36. 1973 - Немає диму без вогню / Il n'y a pas de fume sans feu / Where There's Smoke; режисер Андре Кайат
  37. 1974 - О'кей патрон / OK patron; режисер Claude Vital
  38. 1974 - Крижана груди / Les Seins de glace; режисер Жорж Лотнер
  39. 1974 - Борсаліно і компанія / Borsalino & Co; режисер Жак Дере
  40. 1974 - Скажи мені, що ти мене любиш / Dis-moi que tu m'aimes; режисер Michel Boisrond
  41. 1974 - Повернення високого блондина / Le Retour du grand blond; режисер Ів Робер
  42. 1975 - Рожевий телефон / Le Tlphone rose; режисер Едуард Молінаро
  43. 1976 - Комп'ютер, що програмує смерть / L'Ordinateur des pompes funbres; режисер Жерар Пірес
  44. 1977 - Пасажири / Les Passagers; режисер Серж Леруа
  45. 1977 - Поспішаючий людина / L'Homme press; режисер Едуард Молінаро
  46. 1977 - Смерть негідника / Mort d'un pourri; режисер Жорж Лотнер
  47. 1978 - Les Ringards; режисер 'Робер Пуаре
  48. 1981 - За шкуру поліцейського / Pour la peau d'un flic; режисер Ален Делон
  49. 1982 - Ніколи до весілля / Jamais avant le mariage; режисер Daniel Ceccaldi
  50. 1983 - Літо нашого п'ятнадцятиріччя / L't de nos 15 ans; режисер Marcel Jullian
  51. 1983 - Якщо вона скаже "так" ... я не відмовлюся / Si elle dit oui ... je ne dis pas non; режисер Claude Vital
  52. 1984 - Невловимий Боб / Rveillon chez Bob; режисер Denys Granier-Deferre
  53. 1986 - Розпусна життя Жерара Флоке / La Vie dissolue de Grard Floque

3. Роботи на ТВ


4. Режисерські роботи

  • 1988 Варварша

5. Написала сценарії

6. Вокал


Цей текст може містити помилки.

Схожі роботи | скачати

Схожі роботи:
Матьє, Мірей
Дарк-електро
Дарк-ембієнт
Дарк-метал
Дарк психоделік-транс
© Усі права захищені
написати до нас
Рейтинг@Mail.ru