Знаймо

Додати знання

приховати рекламу

Цей текст може містити помилки.

Девісон, Брюс


Фото

План:


Введення

Брюс Девісон ( англ. Bruce Davison ; Рід. 28 червня 1946, Філадельфія, Пенсільванія, США) - американський актор, режисер і продюсер, лауреат премій " Золотий глобус "(1991) і" Незалежний дух "(1991), номінант на" Оскар "(1991)," Еммі "(1998) та Денну премію "Еммі" (2002).


1. Біографія

Девісон народився у Філадельфії, штат Пенсільванія, закінчив у 1964 році в середню школу Марпл Ньютаун, син секретарки Меріан І. ( уроджена Холмс), і Клера В. Девісона - музиканта, архітектора та кресляра для армії інженерів [1]. Батьки Девісона розлучилися, коли йому було три роки. Він був вихований матір'ю, а також проводив вихідні з батьком [2]. Девісон випадково вступив до університету штату Пенсільванія, коли він супроводжував друг на прослуховування.


1.1. Особисте життя

Брюс Девісон одружився на Мішель Коррі 30 квітня 2006, у них дві дочки, одна з них, Софія Люсінда Девісон, народилася 29 травня 2006 року. Від попереднього шлюбу з актрисою Лізою Пелікан, Девісон має сина, Ітана, який народився 5 квітня 1996 року. Вони живуть в Лос-Анджелесі.

1.2. Кар'єра

Девісон почав свою кар'єру в кінці 60-х років. На початку своєї кар'єри він грав на Бродвеї, де знявся в таких постановках, як: "The Trojan War Will Not Take Place" 1968 року, "The Elephant Man", де він зіграв Джона Мерріка, " The Glass Menagerie ", а також у багатьох інших. Його дебют у кіно відбувся у фільмі 1969 року" Остання вечеря ", де він зіграв одну з головних ролей. Після, Девісон починав грати в більш відомих картинах, які принесли йому широку популярність. Серед них: "Віллард", " Шість рубежів віддалення "," Ліки "," Це моя вечірка "," Здібний учень "," Вердикт за гроші ", а також" Люди Ікс "і його сиквел" Люди Ікс 2 ". Він також з'явився в серіалах" Термінатор: Битва за майбутнє "і" Залишитися в живих ". В цілому Девісон знявся більш ніж в 150-ти фільмах і серіалах.


2. Фільмографія

Рік Російська назва Оригінальна назва Роль
1969 ф Остання вечеря Last Summer Ден
1970 ф Суничне заяву The Strawberry Statement Саймон
1971 ф Уіллард Willard Уіллард Стайлз
1972 ф Рейд Ульзани Ulzana's Raid лейтенант Гарнетт ДеБуін
1973 ф Піджен Peege Грег
1974 ф Маме Mame літній Патрік
1976 ф Маманя, Бюст і Живчик Mother, Jugs & Speed Лерой
1977 ф Short Eyes (Англ.) Short Eyes Кларк Девіс
1978 тф Summer of My German Soldier (Англ.) Summer of My German Soldier Антон Рейкер
1978 тф Deadman's Curve (Англ.) Deadman's Curve Дін Торрес
1980 тф Різець небесний The Lathe of Heaven Джордж Орр
1984 з Казки темної сторони Tales from the Darkside Річард Хегстром
1985 ф Шпигуни, як ми Spies Like Us Рубі
1987 тф Бідна маленька багачка: Історія життя Барбари Хаттон Poor Little Rich Girl: The Barbara Hutton Story Джиммі Донахью
1989 ф Близький друг Longtime Companion Девід
1993 ф Шість рубежів віддалення Six Degrees Of Separation Ларкін
1993 ф Короткі історії Short Cuts Говард Фініган
1995 ф Ліки The Cure доктор Стівенс
1995 ф Далеко від дому: Пригоди жовтого пса Far from Home: The Adventures of Yellow Dog Джон Маккормік
1995 ф Клуб няньок The Baby-Sitters Club Уотсон Брюер
1996 тф Поцілунок Вдови Widow's Kiss Джастін Сейджер
1996 ф Це моя вечірка It's My Party Родні
1998 ф Полі Paulie доктор Рейнгольд
2000 ф Люди Ікс X-Men сенатор Роберт Келлі
2002 з Закон і порядок: Спеціальний корпус Law & Order: Special Victims Unit доктор Грехем Менделл
2002 ф Особливо тяжкі злочини High Crimes бригадний генерал Білл Маркс
2003 ф Вердикт за гроші Runaway Jury Дарвуд Кейбл
2003 ф Люди Ікс 2 X2 сенатор Роберт Келлі
2004 з Королівський госпіталь Kingdom Hospital доктор Стегман
2005 ф Злочин на грунті ненависті Hate Crime пастор Бойд
2005 МТФ Бермудський трикутник The Triangle Стен Летхем
2006 з CSI: Місце злочину Майамі CSI: Miami Дейн Деніелс
2006 - 2010 з Залишитися в живих Lost доктор Дуглас Брукс
2008 з Термінатор: Битва за майбутнє Terminator: The Sarah Connor Chronicles доктор Пітер Сілберман
2008 тф Бібліотекар: Прокляття чаші Іуди The Librarian: The Curse of the Judas Chalice професор Лазло / Влад
2008 - 2009 з Лицар доріг Knight Rider Чарльз Грейман
2010 в Титанік 2 Titanic II Джеймс Майн
2011 з Касл Castle Лу Карнак
2011 з Гаваї 5-0 Hawaii Five-0 Стівен Карвер
2011 з Говорить із примарами Ghost Whisperer Джош Бетфорт

Примітки

  1. Bruce Davison Biography (1946 -) - www.filmreference.com/film/20/Bruce-Davison.html
  2. IGN: An Interview with Bruce Davison - movies.ign.com/articles/399/399893p1.html

Цей текст може містити помилки.

Схожі роботи | скачати

Схожі роботи:
Рокфеллер, Джон Девісон
Брюс
Брюс
Лі, Брюс
Вілліс, Брюс
Брюс, Роберт
Альбертс, Брюс
Бокслейтнер, Брюс
Макларен, Брюс
© Усі права захищені
написати до нас
Рейтинг@Mail.ru