Знаймо

Додати знання

приховати рекламу

Цей текст може містити помилки.

Дейнс, Клер


Фото

План:


Введення

Клер Кетрін Дейнс ( англ. Claire Catherine Danes ; Рід. 12 квітня 1979 ( 19790412 ) , Нью-Йорк, США) - американська актриса театру, кіно і телебачення, володарка трьох премій " Золотий глобус "(1995, 2011, 2012) і двох премій" Еммі "(2010, 2012).


1. Біографія

1.1. Ранні роки

Дейнс народилася в Манхеттені, в родині Крістофера Дейнс - фахівця з комп'ютерів, і Карли Дейнс - художника і промдізайнера, яка згодом була менеджером Клер. Клер описує себе як " WASP до мозку кісток " [1] : її дід по батьківській лінії, Гібсон Дейнс, був деканом художньо-архітектурної школи в Єльському університеті. [2] [3] У неї є брат, Аса Дейнс, який закінчив Oberlin College і працює адвокатом на юридичну компанію "Paul Hastings".

Дейнс відвідувала Dalton School і Professional Performing Arts School в Нью-Йорку, потім привілейовану приватну школу Lyce Franais de Los Angeles в Лос-Анджелесі. В 1998 Дейнс надходить в Єльський університет. Після навчання протягом двох років на психологічному відділенні, вона залишила університет, щоб зосередитися на акторській кар'єрі.


1.2. Кар'єра

Можливо, найвідоміша роль Дейнс - Анджела Чейз в телесеріалі " Моя так звана життя "1994 року, за яку вона отримала премію" Золотий глобус "і номінувалася на" Еммі ". Потім - роль Джульєтти у 1996 у фільмі" Ромео + Джульєтта ". Її перша роль в анімаційному фільмі - англійська версія" Принцеси Мононоке "в 1999. У тому ж році вона грала одну з перших ролей в" Зруйнованому палаці "поряд з Кейт Бекінсейл і Біллом Пуллманом.

Потім вона грала роль дочки Меріл Стріп у номінований на " Оскар "фільмі" Годинник ", разом з Ніколь Кідман, Джуліанною Мур і Едом Харрісом. У наступному році вона знімалася у фільмах " Термінатор 3: Повстання машин "і" Краса по-англійськи ". Вельми критично оцінювалася її робота у фільмах 2005 року" Продавщиця "і" Привіт сім'ї ". У 2007 році Дейнс з'явилася в фентезі" Зоряний пил "c Мішель Пфайффер і Робертом де Ніро і в трилері " ПастваРічардом Гіром.

Дейнс грала в різних театральних постановках, в "Happiness", "Punk Ballet" і "Kids On Stage" вона поставила свій власний танець. Також, вона написала передмову до книги Ніла Геймана "Death: The Time of Your Life". У вересні 2007 року Дейнс дебютувала на Бродвеї в п'єсі Бернарда Шоу " Пігмаліон "в ролі Елізи Дулітл [4].

У 2010 році Дейнс знялася в телефільмі HBO " Темпл Грандін ", за роль в якому вона отримала свою першу в кар'єрі премію" Еммі ", а також була номінована на премію" Гільдії кіноакторів США "і" Золотий глобус ". Фільм отримав масу позитивних відгуків, а Темпл Грандін власною персоною високо оцінила гру актриси.

Пізніше, в 2010 році, актриса отримала роль у новому телесеріалі каналу Showtime під назвою " Чужий серед своїх ", в якому грає агента ЦРУ [5].


1.3. Особисте життя

Протягом шести років Клер і австралійський співак Бен Лі зустрічалися, але в 2003 році їх стосунки завершилися. Деякий час вона зустрічалася з колегою по "Красі по-англійськи" і "Принцесі Мононоке" Біллі Крадап, але в грудні 2006 вони розійшлися. На сьогоднішній день є дружиною британського актора Х'ю Денсі, заміжня за ним з 2009 року. 4 липня 2012 підтвердила чутки про свою вагітність.

2. Фільмографія

Рік Фільм Оригінальна назва Роль Примітка
1990 Любовні мрії Dreams of Love
1993 Geoffrey Beene 30 дівчина
1994 Маленькі жінки Little Women Бет Марч
1994 Моя так звана життя My So-Called Life Анжела Чейз
1995 Клаптева ковдра How to Make an American Quilt Глейд Джо Клірі в молодості
Додому на свята Home for the Holidays Кітт Ларсон
Dead Man's Jack
Докучливий шанувальник The Pesky Suitor
1996 Я люблю тебе, я тебе не люблю I Love You, I Love You Not Дейзі / Нана в молодості
1996 Ромео + Джульєтта William Shakespeare's Romeo + Juliet Джульєтта Капулетті
1996 Джилліан на день народження To Gillian on Her 37th Birthday Рейчел Льюїс
1997 Принцеса Мононоке Princess Mononoke голос Сен (англійська дубляж)
1997 Поворот U-Turn Дженні
1997 Благодійник The Rainmaker Келлі Райкер
1998 Знедолені Les Misrables Козетта
1998 Польська весілля Polish Wedding Гала
1999 Загін "Стиляги" The Mod Squad Джулі Барнс
1999 Зруйнований палац Brokedown palace Еліс Марано
2002 Ігбі йде на дно Igby Goes Down Суки Сапперштейн
2002 Годинник The Hours Джулія Воган
2003 Все про любов It's All About Love Елена
2003 Невиправний оптиміст The Rage In Placid Lake дівчина на семінарі
2003 Термінатор 3: Повстання машин Terminator 3: Rising Machines Кетрін Брюстер
2004 Краса по-англійськи Stage Beauty Марія
2005 Продавщиця Shopgirl Мірабель Батерсфілд
2005 Привіт сім'ї! The Family Stone Джулі Мортон
2007 Вечір Evening Енн Грант
2007 Паства The Flock Еллісон
2007 Зоряний пил Stardust Івейн
2008 Я і Орсон Уеллс Me and Orson Welles Соня Джонс
2010 Темпл Грандін Temple Grandin Темпл Грандін Телефільм
2011 Родина Homeland Керрі Метісон Телесеріал, головна роль

Примітки

  1. Movieline - December 1995 - www.clairedanes.com/print/movieline1295.html
  2. Kate Bosworth | Lois Lane | Sydney | Australia | Actress :: American Way Magazine - americanwaymag.com / aw / travel / celebrated.asp? archive_date = 10/15/2005
  3. Gibson Danes, Dean, 81, and Ilse Getz, Artist, 75 - Biography - NYTimes.com - query.nytimes.com / gst / fullpage.html? sec = health & res = 9E0CE2D81430F934A35751C1A964958260
  4. http://www.hollywoodreporter.com/hr/content_display/news/e3i7c9ed1f39ae6e304cb860de66c8eeb45 - www.hollywoodreporter.com/hr/content_display/news/e3i7c9ed1f39ae6e304cb860de66c8eeb45
  5. http://www.cinemablend.com/television/Damian-Lewis-Cast-Showtime-Homeland-28960.html - www.cinemablend.com/television/Damian-Lewis-Cast-Showtime-Homeland-28960.html Damian Lewis Cast In Showtime's Homeland

Цей текст може містити помилки.

Схожі роботи | скачати

Схожі роботи:
Де Клер, Вольтаріна
Сент-Клер
Елінор де Клер
Маргарет де Клер
Жан Клер
Клер, Рене
Форлані, Клер
Клер, Джон
Мітчелл, Уеслі Клер
© Усі права захищені
написати до нас
Рейтинг@Mail.ru