Знаймо

Додати знання

приховати рекламу

Цей текст може містити помилки.

Депардьє, Жерар


Фото

План:


Введення

Жерар Ксав'є Марсель Депардьє [1] ( фр. Grard Xavier Marcel Depardieu ; МФА [Ʒeʁaʁ dəpaʁdj] (інф.) ; 27 грудня 1948, Шатору) - французький актор, лауреат премії " Золотий глобус "в номінації" Кращий актор "у фільмі "Дозвіл на проживання" (1990) і дворазовий лауреат премії " Сезар "в номінації" Кращий актор "у фільмах" Останнє метро "(1980) і" Сірано де Бержерак "(1990), номінант на премію" Оскар "в номінації" Кращий актор "у фільмі" Сірано де Бержерак "(1990), кавалер ордена Почесного легіону і ордена "За заслуги", ресторатор, винороб. Вважається одним з "найпопулярніших і найулюбленіших акторів не тільки у Франції, а й далеко за її межами" [2].


1. Біографія

1.1. Ранні роки життя

Батько Жерара - Рене Депардьє мав прізвисько Деде ( фр. Dd Depardieu ) І походив із сільської родини, яка мала глибоке коріння в департаменті Ендр поблизу від міста Шатору ( фр. Chteauroux ). Він народився в 1923 році, не мав ніякої освіти і був неписьменним, рано залишив сімейну ферму і подався в місто, де почав працювати бляхарем. Тут він зустрів майбутню матір Жерара - Аліс Марій, яку всі називали Лілетта ( фр. Lilette Mariller ). Вона народилася в тому ж році, що і Деде у департаменті Юра біля швейцарської кордону в родині військового льотчика, якого перевели на службу в Шатору. Під час Другої світової війни Шатору перебував під німецької окупацією, але незважаючи на це, Деде і Лілетта зустрілися і закохалися, і незадовго до звільнення і кінця війни, а саме 19 лютого 1944 офіційно одружилися в міській ратуші. Після закінчення війни молода сім'я жила дуже бідно: Деде був гарним бляхарем, але економіка країни була в занепаді, постійного заробітку не було. Навесні 1945 року у них народилася перша дитина, старший брат Жерара - Ален, а через два роки - в 1947 донька Олена. Фінансове становище було настільки важким, що сім'я існувала в основному на державну соціальну допомогу. Коли 27 грудня 1948 народився Жерар, крім фінансових проблем додалися ще й сімейні проблеми: Деде почав пити і пропадати з дому залишаючи Лілету одну з трьома дітьми. Пізніше через сім років у сім'ї народилися ще троє дітей - Катрін, Франк і Ерік.

Батьки були дуже часто непривітні й холодні в стосунках з дітьми і зазвичай залишали їх одних: Деде, бо не міг знайти роботу проводив весь час у барах і випивав, а мати з відчаю навчилася тримати все в собі. Від нестачі батьківського тепла і спілкування у маленького Жерара розвилися проблеми з мовою, він почав заїкатися і майже все своє дитинство спілкувався жестами і коротенькими фразами. У початковій школі Жерар спочатку вчився добре, хоча проблеми з мовою робили його часто невпевненим у собі і мовчазним.

Тим часом зі створенням військового блоку НАТО в місто прибула американська військова база і значне число американських льотчиків і службовців. Депардьє та інші діти міста проводили майже весь час на базі, розмовляючи з військовими і цивільними американцями службовцями, які переїхали в Шатору. Для Жерара і його брата Олена, як і для багатьох інших дітей Шатору, військова база стала іншим будинком, місцем, де вони пізнавали американську культуру, американські фільми та музику. Вже в підлітковому віці Жерар проводив більше часу на американській базі з військовими, ніж удома або на навчанні. Батьки давали раду Жерару, як могли, але з часом його поведінка і успішність в школі почали сильно погіршуватися - і до такої міри, що його залишили ще на один рік в середній школі. Причиною були не стільки розумові здібності хлопця, скільки відсутність підтримки батьків і заохочення вчителів. Після цього, від відчаю, поведінка Жерара і ставлення до школи погіршився ще більше, і він зовсім втратив інтерес до навчання. Навесні 1962 Жерар нарешті отримав свідоцтво про неповну середню освіту і твердо вирішив залишити школу назавжди.


1.2. Юність

Восени 1962 року Жерар Депардьє почав працювати складачем у друкарні міста Шатору. У той самий час він продовжував проводити багато часу на американській військовій базі і з військовими. Коли в місті відкрилася боксерська студія, він почав займатися боксом. Особливого таланту в цьому виді спорту він не проявляв, а в основному був партнером, з яким тренувалися більш досвідчені боксери. В одному з матчів йому поламали ніс, і його новий суворий вигляд дав йому значну популярність, і на вулиці серед його друзів, і в барах міста, в яких він почав проводити все більше часу. Одночасно Жерар познайомився з хлопцями, які займалися крадіжкою і перепродажем краденого палива з американської бази. Хоча його і членів його групи неодноразово заарештовувала поліція, формальне звинувачення не було висунуте у зв'язку з неповноліттям Жерара. Згодом поліція почала ставитися серйозно до злочинності серед молоді міста. У квартирі Депардьє провели обшук: нічого знайдено не було, але поліція порадила батькам відправити Жерара в колонію для неповнолітніх. Батько хлопця - Деде Депардьє рішуче відмовився підписати дозвіл на таку пропозицію поліції, і замість цього Жерара поставили на облік до служби у справах неповнолітніх з попередженням, що він повинен щомісяця відмічатися в поліції.

Ще в підлітковому віці Жерар був досить самостійним у виборі свого життєвого шляху. Неодноразово він залишав місто і подорожував спочатку по навколишніх містах і селах, а пізніше навіть на Середземному морі. Він можливо б і залишився в Шатору, якби не його знайомий, який восени 1965 року запросив його поїхати з ним в Париж. Жерар спочатку відмовився, але протягом трьох днів передумав - і, навіть не повідомивши батькам, просто поїхав у столицю і зупинився на квартирі одного, який навчався на курсах акторського мистецтва. Ніякої мети в Парижі у Жерара не було, а з нудьги і просто інтересу одного разу він пішов разом з одним подивитися курси і на школу, в якій той навчався. У класі досить ексцентричний викладач зненацька запросив Жерара на сцену виконувати зовсім спонтанний номер з пантомімою. Схвальна реакція викладача і студентів надихнули Жерара - і він вирішив серйозно зайнятися акторською справою і вступити на курси Жана-Лорана Коше, одного з найвідоміших професорів Франції театрального мистецтва.


1.3. Становлення

Для того щоб остаточно вирішити вступити на курси акторського мистецтва, Жерару знадобився цілий рік. В кінці осені 1966 року він наважився піти разом з друзями на прослуховування в акторську школу Жана-Лорена Коше ( фр. Jean-Laurent Cochet ). На відміну від інших претендентів, Депардьє вибрав один з найскладніших уривків з французької класики і так незграбно його виконав, що інші студенти в аудиторії почали сміятися. Однак Коше відразу помітив акторський дар Депардьє і, незважаючи ні на що, порекомендував юнакові вступити до школи, навіть не вимагаючи плати за навчання. Більше того, Коше направив Жерара до лікаря логопед-дефектолог, щоб той виправив розлад мови, яке було у Депардьє з дитинства. Коше оплатив з власної кишені курс лікування, яке допомогло Жерару позбутися заїкання і в цілому відкоригувати систему мови і слуху.

Тоді ж Депардьє почав вдосконалювати себе як актор: виправляв вимову, інтонацію і експресивність, із захопленням читав французьку класику, з якою ніколи не знайомився в дитинстві. У класі Жана-Лорена Коше він був найкращим і найбільш старанним студентом. Завзятість і працьовитість кардинально змінили його життя: за цей час він не тільки виріс духовно, але й змінився фізично. З шаторуского розбійника він перетворився на розсудливого й уважного учня, почав удосконалювати себе, відвідувати художні виставки та насолоджуватися культурним життям французької столиці.

Приблизно в той же час, восени 1968 року, Жерар познайомився в Парижі зі студенткою школи Коше - Елізабет Гиньо ( фр. Elisabeth Guignot ). На відміну від Депардьє, Елізабет походила з давнього аристократичного роду і належала до однієї з багатих сімей Парижа. Незважаючи на це, вона виявилася дуже самостійною дівчиною, незалежною від бажань батьків та вимог оточення, до якого належала. Простий інтерес до одного з провідних учнів Коше переріс у дружбу, а згодом - у кохання. Коли Елізабет і Жерар вирішили побратися, це майже нікого не здивувало, крім батьків Жерара. Деде і Лілетта почувалися ніяково на весіллі 11 квітня 1970, проте були щасливі, що їх син просувається по щаблях соціальної драбини Парижа.


1.4. Діти

У Жерара Депарьдье четверо дітей:

  • син Гійом - актор (помер [3]);
  • дочка Жюлі - актриса;
  • дочка Роксана;
  • син Жан.

2. Творчість

Володіє яскравою, характерною зовнішністю. Грає широкий спектр ролей у фільмах різних жанрів: комедіях (" Мій тато - герой "), мелодрамах (" Місяць в стічній канаві "), костюмних історичних фільмах (" Дантон "," Ватель "," Відок "," Наполеон "- роль Фуше), класичному драматичному репертуарі (" Сірано де Бержерак "), абсурдистських експериментах (" Холодні закуски ").

Став одним із самих популярних зарубіжних акторів у СРСР, поряд з Жан-Полем Бельмондо і Аленом Делоном, придбавши популярність завдяки, насамперед, трьом комедій, де він виступив в комічному дуеті з П'єром Рішаром : " Невезучі "(1981)," Папаши "(1983) і" Втікачі "(1986). До класичних комедійним кінодуетам можна віднести і роботи Депардьє з Крістіаном Клавье ("Між ангелом і бісом", " Астерікс і Обелікс проти Цезаря "), а також з Жаном Рено у фільмі 2003 року, назва якого теж було переведено як " Невезучі ".

У 1985 році отримав приз Венеціанського кінофестивалю Кубок Вольпі за кращу чоловічу роль у фільмі " Поліція ". Є володарем таких нагород, як" Золотий глобус "(1991) і" Сезар "(1981, 1991).

Брав участь у запису опери-ораторії Ігоря Стравінського "Цар Едіп" під управлінням Валерія Гергієва (виконав роль оповідача). [4]

У жовтні 2003 року Жерар Депардьє позував для портрета російському художнику Георгію Шишкіну [5] і побував на відкритті його виставки в Парижі.


3. Фільмографія

Рік Російська назва Оригінальна назва Роль
1965 ф Бітник і панночка Le Beatnik et le Minet Бітник
1971 ф Вечірній крик баклана над джонки Le Cri du cormoran le soir au-dessus des jonques Анрі
1971 ф Трохи сонця в холодній воді Un peu de soleil dans l'eau froide П'єр, брат Наталі
1972 ф Довічна рента Le Viager спільник Жо
1972 ф Вбивця Le Tueur Фредо Бабаш
1972 ф Наталі Гранже (Фр.) рос. Nathalie Granger Продавець
1972 ф Скумон: хто приносить біду La Scoumoune Молодий кримінальник
1972 ф Зустріч з радісною смертю Au rendez-vous de la mort joyeuse Беретті
1972 ф Рік 01 L'An 01 Франсуа
1973 ф Справа Домінічі L'Affaire Dominici Зезе, селянин
1973 ф Двоє в місті Deux Hommes dans la ville Молодий кримінальник
1973 ф Суворий день для королеви Rude Journe pour la reine Фаб'єн
1973 ф Кожні два тижні Une semaine sur deux Франсуа
1974 ф Гаспар Les Gaspards Листоноша
1974 ф Стависький Stavisky Молодий винахідник
1974 ф Вальсуючі Les Valseuses Жан-Клод
1974 ф Не такий вже й поганий Pas si mchant que a П'єр
1974 ф Жінка з Гангу (Фр.) рос. La Femme du Gange Сторож на пляжі ("Божевільний")
1974 ф Венсан, Франсуа, Поль та інші Vincent, Franois, Paul ... et les autres Жан, робітник і боксер
1975 ф Сім смертей за рецептом Sept Morts sur ordonnance доктор Жан-П'єр Берг
1976 ф Бароко Barocco Самсон
1976 ф Двадцяте століття Novecento Ольмо Далку
1976 ф Я тебе більше не люблю Je t'aime moi non plus селянин
1976 ф Остання жінка La Dernire Femme Жерар
1976 ф Рене-тростинка Ren la Canne Рене
1976 ф Коханка Matresse Олів'є
1976 ф Бакстер, Віра Бакстер (Фр.) рос. Baxter, Vera Baxter Мішель Кер, журналіст
1977 ф Скажіть їй, що я її люблю Dites-lui que je l'aime Давид Мартіно
1977 ф Віоланте Violanta Фортюна
1977 ф Вантажівка Le Camion камео
1977 ф Вночі всі кішки сірі La Nuit, tous les chats sont gris Філіп Ларше
1977 ф Приготуйте носові хустки Prparez vos mouchoirs Рауль
1978 ф Прощай, самець Rve de singe Жерар Лафайет
1978 ф Цукор Le Sucre Рауль, граф Рено
1978 ф Жінка лівша La Femme gauchre Чоловік у майці
1978 ф Собаки Les Chiens Морель
1979 ф Холодні закуски Buffet froid Альфонс Трам
1979 ф Пробка - невероятная история Le Grand Embouteillage Франко
1979 ф Непостоянная Рози Rosy la bourrasque Рауль Ламар, боксер
1980 ф Мой американский дядюшка Mon oncle d'Amrique Рене Рагно
1980 ф Лулу Loulou Лулу
1980 ф Инспектор - разиня Inspecteur la Bavure Роже Морзини
1980 ф Последнее метро Le Dernier Mtro Бернар Гранжер
1980 ф Я вас люблю Je vous aime Патрік
1981 ф Невезучие La Chvre Жан Кампана
1981 ф Сусідка La Femme d' ct Бернар Годри
1981 ф Вибір зброї Le Choix des armes Міккі
1982 ф Старший брат Le Grand Frre Жерар Бергер / Бернард Виго
1982 ф Дантон Danton Дантон
1982 ф Возвращение Мартина Гера Le Retour de Martin Guerre Лже-Мартин
1983 ф Папаши Les Compres Жан Люка
1983 ф Луна в сточной канаве La Lune dans le caniveau Жерар Дельмас
1984 ф Форт Саган Fort Saganne Шарль Саган
1984 ф Берег левый, берег правый Rive droite, rive gauche адвокат Поль Сенанк
1984 ф Тартюф Le Tartuffe Тартюф
1985 ф Поліція Police инспектор Луи Манжен
1985 ф Одна женщина или две Une femme ou deux Жюльен Шейсак
1986 ф Улица отправления Rue du dpart Отец Клары
1986 ф Жан де Флоретт Jean de Florette Жан де Флоретт
1986 ф Вечірня сукня Tenue de soire Жан-Клод, по прозвищу Боб
1986 ф Я ненавижу актёров Je hais les acteurs Задержанный в полиции
1986 ф Втікачі Les Fugitifs Жан Люка
1987 ф Под солнцем Сатаны Sous le soleil de Satan Аббат Дониссан
1988 ф Странное место для встречи Drle d'endroit pour une rencontre Шарль
1988 ф Камилла Клодель Camille Claudel Роден
1989 ф Двоє Deux Марк Ламберт
1989 ф Слишком красива для тебя Trop belle pour toi Бернар Бартелеми
1989 ф Я хочу домой I Want to Go Home Кристиан Готье
1990 ф Сирано де Бержерак Cyrano de Bergerac Сирано де Бержерак
1990 ф Вид на проживання Green Card Жорж Форе, композитор
1990 ф Уран Uranus Леопольд
1991 ф Спасибо, жизнь Merci la vie Безумный доктор
1991 ф Мой папа - герой Mon pre, ce hros Андре
1991 ф Все утра мира Tous les matins du monde Марен Маре взрослый
1992 ф 1492: Завоевание рая 1492: Christophe Colomb Христофор Колумб
1993 ф Жерминаль Germinal Туссен Майо
1993 ф Увы, мне... Hlas pour moi Симон Донадье
1994 ф Чистая формальность A Pure Formality Онофф
1994 ф Мой отец - герой My Father, ce hros Андре
1994 ф Машина La Machine Марк Лакруа
1994 ф Полковник Шабер Le Colonel Chabert Шабер
1994 ф Еліза lisa Батько
1995 ф Сто і одна ніч Симона Синема Les Cent et une nuits de Simon Cinma камео
1995 ф Гусар на даху Le Hussard sur le toit Комісар поліції
1995 ф Сорванец Le Garu Жерар, батько
1995 ф Між ангелом і бісом Les Anges gardiens Антуан Карк
1995 ф Зриваючи зірки Unhook the Stars Канадський шофер
1996 ф Небезпечна професія Le Plus Beau Mtier du monde Лоран Моньє, вчитель
1996 ф Богус Bogus Богус
1996 ф Секретний агент L'Agent secret Оссіпон
1996 ф Гамлет Hamlet Рейнальдо
1997 ф XXL XXL Давид Штерн
1997 ф Вона прекрасна She's so lovely / Call it love продюсер
1998 ф Красуні Bimboland Лоран Гаспар
1998 ф Слова любові Mots d'amour Леві
1998 з Граф Монте-Крісто Le Comte de Monte-Cristo Едмон Дантес, граф Монте-Крісто
1998 ф Людина в залізній масці L'Homme au masque de fer Портос
1999 ф Астерікс і Обелікс проти Цезаря Astrix et Oblix contre Csar Обелікс
1999 ф Міст між двома ріками Un pont entre deux rives Жорж
1999 ф Бальзак Balzac Оноре де Бальзак
2000 ф Мирка Mirka Стрікс
2000 ф 102 далматинця Les 102 Dalmatiens Жан-П'єр Ле Пелт
2000 ф it Шаблон: Ref-Tutto l'amore che c' рос. Tutto l'amore che c' Молотов
2000 ф Актори Les Acteurs камео
2000 ф Заздрість богів Бернар
2000 тф Знедолені Les Misrables Жан Вальжан (Фр.) рос.
2000 ф Ватель Vatel Ватель
2001 ф Відок Vidocq Відок
2001 ф Хамелеон Le Placard Сантіні
2001 ф Агент "Бабка" CQ Анджей
2002 з Наполеон Napolon Фуше
2002 ф Астерікс і Обелікс: Місія "Клеопатра" Astrix & Oblix: Mission Cloptre Обелікс
2002 ф Місто привидів City of Ghosts Еміль
2002 ф Шануй батька свого Aime ton pre Лео Шеперд
2002 ф Я - Діна I Am Dina Чоловік Діни
2003 ф Обітниця мовчання Le pacte du silence Грехем Гюї
2003 ф Невезучі Tais-toi Квентін
2003 ф Ключі від машини Les Clefs de bagnole Продавець сирної лавки
2003 ф Наталі Nathalie Бернар
2003 ф Щасливої ​​дороги! Bon Voyage Жан-Етьєн Бофор
2003 ф Пограбування по-французьки Crime Spree Даніель Форей
2003 тф Мадемуазель Мушкетер La Femme Musketeer Кардинал Мазаріні
2003 з Забійна сила 5 Комісар поліції
2003 ф Підступний лис Volpone Вольпоне
2004 ф Професіонали San Antonio- Лейтенант Берурье
2004 ф Набережна Орфевр, 36 36 Quai des Orfvres Дені Клейн
2004 ф Повернути час назад Les Temps qui changent Антуан
2004 ф Нова Франція Nouvelle France Батько Томас Блондо
2004 ф Мільйон років до нашої ери RRRrrrr! Новий вождь
2005 ф Життя Мішеля Мюллера прекрасніше вашої La Vie de Michel Muller est plus belle que la vtre камео
2005 ф Просто друзі Je prfre qu'on reste amis ... камео
2005 ф Везе, як потопельника Boudu Буду
2005 з Прокляті королі (Фр.) рос. Les Rois maudits Жак де Моле
2005 ф Скільки ти коштуєш? Combien tu m'aimes? Шарлі
2005 ф Оле! Ol! Франсуа Вебер
2006 ф Коли я був співаком Quand j'tais chanteur Ален Моро
2006 ф Париж, я люблю тебе Paris, je t'aime Офіціант
2006 ф Остання відпустка Last Holiday Дідьє, шеф-кухар
2007 ф Життя в рожевому кольорі La Mme Луї Лепле (Фр.) рос.
2007 ф Мишу з Д'Обера Michou d'Auber Жорж Дюваль
2008 ф Астерікс на Олімпійських іграх Astrix aux Jeux Olympiques Обелікс
2008 ф Вавилон Н. Е. Babylon AD Горський
2008 ф Ворог держави № 1 L'instinct de mort Гідо
2008 ф Все можуть королі Батько принцеси Марії
2008 ф Привіт, бувай! Hello Goodbye Ален Гааш
2008 ф Шибеники з Тімпельбаха Les enfants de Timpelbach Генерал
2008 ф Диско Disco Жан-Франсуа Сіветт
2009 ф 13 Відділ Diamant 13 Мет
2009 ф Коко Coco Кардіолог
2009 ф Белламі Bellamy Пол Белламі
2009 ф На початку l'origine Абель
2010 ф Інший Дюма L'autre Dumas Олександр Дюма
2010 ф Мамонт Mammuth Серж Пілардосс
2010 ф Відчайдушна домогосподарка Potiche Робер Пуйоль
2010 ф Пізня любов (Казахфільм)
2010 ф Чистий аркуш La tte en friche Жермен
2011 ф Антоніо Вівальді Vivaldi Гавін
2011 ф Зачароване книга Аркіндіаса Le grimoire d'Arkandias (Можлива участь)
2011 ф Распутін [6] Распутін
2012 ф Астерікс і Обелікс: Боже, бережи Британію Astrix et Oblix: God save Britannia Обелікс

Примітки

  1. У російськомовних ЗМІ - news.yandex.ru / yandsearch? text = "Депардьє" & rpt = nnews2 & grhow = clutop часто зустрічається написання Депардьє, яке допускає подвійне вимова кінцевої голосної.
  2. Хто є хто в світі - / Гол. ред. Г. П. Шалаєва. - М.: ОЛМА-ПРЕСС, 2003. - ISBN 5-94849-441-1
  3. Помер старший син Жерара Депардьє - Гійом, який теж був актором - newsru.com/cinema/13oct2008/umer.html. NEWSru (13 жовтня 2008).
  4. "Gerard Depardieu is very grand as the Narrator in Oedipus Rex ..." - www.amazon.com/Stravinsky-Oedipus-Rex-Noces-Semishkur/dp/B003H2E3E2
  5. Російський художник Шишкін пише портрет Жерара Депардьє - www.1tv.ru/news/world/48205
  6. Путін вніс поправки в сценарій фільму про Распутіна з Жераром Депардьє - www.polit.ru/news/2011/04/19/scenario.html

Цей текст може містити помилки.

Схожі роботи | скачати

Схожі роботи:
Жерар
Дезарг, Жерар
Льон, Жерар
Рідфор, Жерар де
Лонге, Жерар
Ульє, Жерар
Женетт, Жерар
Жерар, Бальтазар
Дебре, Жерар
© Усі права захищені
написати до нас
Рейтинг@Mail.ru