Знаймо

Додати знання

приховати рекламу

Цей текст може містити помилки.

Депп, Джонні


Фото

План:


Введення

Джон Крістофер "Джонні" Депп II ( англ. John Christopher "Johnny" Depp II ; Рід. 9 червня 1963 ( 19630609 ) , Овенсборо (Англ.) рос. , Штат Кентуккі, США) - американський актор, режисер, музикант, сценарист і продюсер. Лауреат премії " Золотий глобус " [1] за роль у фільмі Тіма Бертона " Суїні Тодд, демон-перукар з Фліт-стріт ".

Найбільшу популярність Джонні принесли ролі у фільмах Тіма Бертона, а також образ капітана Джека Горобця в серії фільмів " Пірати Карибського моря ". У 2012 році був записаний в Книгу рекордів Гіннеса як найбільш високооплачуваний актор, заробивши за рік $ 75 млн.


1. Біографія та кар'єра

Депп народився в Овенсборо (США, штат Кентуккі). Його батько, Джон Крістофер Депп Старший, працював інженером -будівельником, а його мати, Бетті Сью Палмер, - офіціанткою [2]. У нього дві сестри - Деббі і Крісті, і брат Деніел. Батьки Деппа розлучилися, коли той ще був підлітком. Мама вийшла заміж вдруге, за письменника Роберта Палмера (помер у 2000), якого Джонні згодом називав "своїм натхненником" [3]. Кончина дідуся, з яким хлопчик провів все дитинство, негативно вплинула на психіку дитини. Важко Депп пережив і переїзд у Флориду. З 12 років він почав курити, вживати алкоголь. Після розлучення батьків, коли йому було 15 років, він почав вживати наркотики і незабаром його відрахували зі школи. Скоро він знайшов для себе інше захоплення - зайнявся музикою. Мати подарувала Деппу гітару, на якій він самостійно навчився грати. Незабаром він вступив у групу "Дітки" ( англ. The Kids ), Яка виступала під флоридських нічних клубах. У віці 16 років Депп кинув школу, бажаючи присвятити своє життя музиці. Раніше Депп грав в групі " P ". Ще одним захопленням Джонні є малювання, він був автором обкладинки альбому групи. Також Депп захоплюється літературою, а одним з його улюблених авторів є Джек Керуак ( англ. Jack Kerouac ), Творчість якого сильно вплинуло на світосприйняття Джонні в підлітковому віці.


1.1. 1980-і

У 20 років Депп одружився на гримери Лорі Енн Еллісон ( англ. Lori Anne Allison ), Яка була на п'ять років старша за нього. Вона познайомила Джонні з Ніколасом Кейджем. Кейдж умовив Деппа зустрітися з його агентом, яка влаштувала йому проби на роль у фільмі " Кошмар на вулиці В'язів ", що і стало першою акторською роботою Деппа. Однак на першому місці для нього все одно залишалася музика. Він сподівався, що фільм стане гарною підмогою до його творчості, але, всупереч сподіванням Деппа, група розпалася. Далі Депп з'явився в ряді телевізійних шоу, а також у фільмі Олівера Стоуна " Взвод "в ролі рядового Лернера. Однак у фінальному варіанті майже всі сцени з його участю були вирізані.

Телесеріал "Джамп-Стріт, 21" подарував Джоні Деппу статус кумира дівчаток-підлітків, який він терпіти не міг і всіма силами намагався його позбутися.

Свою першу номінацію на "Золотий глобус" Депп отримав за головну роль у фільмі Тіма Бертона " Едвард Руки-ножиці ". З цього фільму починається регулярне співробітництво Деппа і Бертона. Ролі у фільмах Бертона зіграли, можливо, найбільш значну роль у становленні популярності актора.


1.2. 1990-і

У 1993 році Джонні Депп зіграв головну роль у фільмі Еміра Кустуріци " Арізонська мрія ", який отримав приз Берлінського кінофестивалю і мав великий успіх у Франції (на відміну від США, де не був випущений ні в одному з кінотеатрів). В цьому ж році Депп відкрив клуб Viper Room, співвласником якого він був майже 10 років.

У 1994 році в Деппа зав'язався роман з фотомоделлю Кейт Мосс. Кар'єра Деппа в кіно йшла в гору. Розлучившись з Мосс в 1998 році, Депп знайомиться з французької співачкою і актрисою Ванессою Параді і переїжджає до Францію. У пари двоє дітей - дочка Лілі-Роуз Мелоді (27 травня 1999) ( англ. Lily-Rose Melody ) І син Джек Джон Крістофер III (9 квітня 2002). Має віллу на Півдні Франції біля Сан-Тропе, будинок у Лос-Анджелесі і невеликий особняк недалеко від Бата ​​.

У 1995 році Депп зіграв головну роль у фільмі Джима Джармуша " Мрець ".

У 1995 році виходить фільм "Дон Жуан Демарко" (Don Juan DeMarco) романтична драма з Джонні Деппом у головній ролі.

У 1997 році відбувся режисерський дебют Деппа (якщо не вважати фільм Stuff, знятий для одного Джонні Деппа - Джона Фруcчанте): він зняв фільм " Сміливець ", в якому також виконав головну роль. Фільм був прийнятий вкрай холодно і не мав успіху.

У 1998 році на екрани вийшов фільм Террі Гілліама " Страх і ненависть у Лас-Вегасі ", в якому Депп зіграв разом з Бенісіо дель Торо. Фільм, наочно демонструє феноменальні акторські можливості Деппа, не зустрів розуміння у широкої аудиторії, але у кіноманів набув статусу культового.

У 1999 році Депп знявся відразу в двох похмурих картинах: у Романа Поланскі у трилері " Дев'ята брама ", а також в успішному фільмі жахів Тіма Бертона" Сонна лощина ". Остання стала першим фільмом-блокбастером у кар'єрі Деппа.


1.3. 2000-і

Джонні Депп на прем'єрі фільму " Джонні Д. ", Париж, липень 2009

У 2000 році Депп взяв участь у незалежному кінопроекті - фільмі Джуліана Шнабеля " Поки не наступить ніч ", знятому за мемуарів кубинського поета Рейнальдо Аренаса. Депп виконав у фільмі відразу дві ролі другого плану: тюремного трансвестита Бон-Бона і тюремника-садиста, лейтенанта Віктора. У ролі самого Аренаса знявся іспанець Хав'єр Бардем. Картина "Поки не наступить ніч" знімалася протягом шістдесяти днів в Мексиці. Джонні Депп працював всі ці дні просто так, без оплати. Фільм вийшов у грудні 2000 року і був тепло зустрінутий критикою.

У тому ж році Депп взяв участь в картині Лассе Халлстрема " Шоколад ", де виступив партнером французької актриси Жюльєт Бінош. У цьому фільмі Депп зіграв цигана.

Іншим проектом Деппа під кінець тисячоліття став фільм режисера Саллі Поттер " Людина, яка плакала ". У цьому фільмі Депп в третій раз знявся разом з актрисою Христиною Річчі (попередні спільні роботи Деппа і Річчі - картини " Страх і ненависть у Лас-Вегасі "і" Сонна лощина "). У" Людині, яка плакала "в Деппа знову другорядна роль: він грає цигана-конокрада ЧеЗаРа, закоханого в героїню Річчі. Фільм вийшов в невдалий час, 25 травня 2001 року, одночасно з такими касовими хітами, як" Лара Крофт: Розкрадачка гробниць "," Роллербол "і" Мумія повертається ", зібравши в результаті лише один мільйон доларів.

У 2001 році Депп знявся також у фільмі " Кокаїн "у Теда Демме, племінника знаменитого оскароносного режисера Джонатана Демме. Цей фільм заснований на реальній історії наркодилера Джорджа Джанга, якого Депп, готуючись до ролі, навіть відвідав у в'язниці.

У 2004 році за роль Капітана Джека Горобця в блокбастері " Пірати Карибського моря: Прокляття "Чорної перлини" "Джонні був номінований на Оскар. Другу номінацію він отримав у 2005 році за головну роль у фільмі " Чарівна країна ". Третю свою номінацію отримав за фільм" Суїні Тодд, демон-перукар з Фліт-стріт "в 2008 році.

Джонні Депп у квітні 2011

У Джоні Деппа є іменна зірка на Алеї слави в Голлівуді № 7018. Депп був тричі номінований на Оскар і вісім разів на Золотий Глобус. В 1999 отримав нагороду "Honorary Csar" у Франції. У 2007 році Депп був нагороджений Золотим Глобусом за головну роль у фільмі " Суїні Тодд, демон-перукар з Фліт-стріт ", однак урочиста церемонія вручення премій була скасована через страйк сценаристів у Голівуді.

2 червня 2008 на врученні премії MTV Movie Award присутні споглядали вихід Джонні Деппа на сцену двічі - Джонні Депп отримав відразу дві нагороди в категоріях "Кращий екранний лиходій" за виконання ролі Суїні у фільмі "Суїні Тодд" і "Краща комедійна роль" за виконання ролі Джека Горобця у фільмі " Пірати Карибського моря: На краю Світу ".


1.4. 2010-і

У 2010 році Депп разом із Анджеліною Джолі знявся у фільмі "Турист".

11 травня 2011 разом з Пенелопою Крус і Джері Брукхаймером представив у Москві четверту частину піратської саги " Пірати Карибського моря: На дивних берегах " [4].

20 жовтня 2011 в Росії і на Україні відбулася прем'єра фільму " Ромовий щоденник "(екранізація однойменної книги Хантера Стоктона Томпсона).


2. Особисте життя

У 1983 Джонні Депп почав зустрічатися з художницею Лорі Енн Еллісон вони одружилися в переддень Різдва того ж року. Цей шлюб закінчився в 1985.

Наступною пасією Джонні Деппа стала актриса Дженніфер Грей. Їхні стосунки почалися в 1989. Про цей роман мало що відомо. Можливо, тому що протривав він недовго.

З Вайноною Райдер Джонні був разом з 1989 по 1993. П'ять місяців вони жили разом, ще через п'ять місяців на її безіменному пальці з'явилося кільце. Але їх відносини закінчилися до того, як вони встигли одружитися.

У 1994 він почав зустрічатися з Кейт Мосс, британської супермоделлю.

У 1998 його новою любов'ю стала Ванесса Параді, французька актриса і співачка, з якою він познайомився під час зйомок фільму "Дев'ята Брама". Вона народила йому двох дітей - дочка Лілі-Роуз Мелоді в травні 1999 і сина Джека Крістофера в квітні 2002. 19 червня 2012 публіцист Деппа зробила заяву, що Депп і Параді розлучилися друзями, в останні два роки Депп і Параді не відвідували публічних заходів разом.


2.1. Проблеми із законом

У 1994 році Деппа заарештували у зв'язку з нібито навмисній псуванням меблів в готелі Нью-Йорка [5].

Знову був заарештований в 1999 році за бійку з папарацці, під час вечері зовні лондонського ресторану [6].

3. Цікаві факти

  • Прижиттєвий бронзовий пам'ятник Джоні Деппу встановлений в невеликому сербському селищі Дрвенград, який був створений для одного з фільмів Кустуріци [7].
  • Джонні Депп купив острів Little Halls Pond Cay в Багамському архіпелазі [8].
  • Джоні Депп має іменну зірку на алеї слави в Голівуді, відкрито 16 листопада 1999 року, № 7018.
  • Один раз канал CNN в деякому роді "поховав" Джонні Деппа, повідомивши про смерть актора в катастрофі [9]. Але в підсумку виявилося, що "новина" була роботою хакерів, які зламали сайт каналу.
  • Джонні Депп - єдиний актор, у якого на рахунку три фільми, які заробили понад мільярд доларів: "Пірати Карибського моря: На дивних берегах" (1,039 млрд. $); "Аліса в країні чудес" (1,017 млрд. $ [10]); "Пірати Карибського моря: Скриня мерця" (1,066 млрд. $ [11]).

4. Фільмографія

Рік Назва Роль Примітки, номінації та нагороди
1984 Кошмар на вулиці В'язів Глен Ланц
1985 Приватний курорт Джек Маршалл
1986 Взвод рядовий Гейторе Лернер
1987 - 1991 Джамп-стріт, 21 офіцер Томас "Том" Хенсон-молодший телесеріал
1990 Плакса Уейд "Плакса" Уокер
1990 Едвард Руки-ножиці Едвард Руки-ножиці Номінація - Премія "Золотий глобус" за кращу чоловічу роль - комедія або мюзикл
1991 Фредді мертвий.Останній кошмар підліток на телебаченні
1993 Що гризе Гілберта Грейпа Гілберт Грейпа
1993 Бенні і Джун Сем Номінація - Премія "Золотий глобус" за кращу чоловічу роль - комедія або мюзикл
1993 Арізонська мрія Аксель Блекмар
1994 Ед Вуд Едвард Вуд Номінація - Премія "Золотий глобус" за кращу чоловічу роль - комедія або мюзикл
1995 В останній момент Джин Уотсон
1995 Мрець Вільям Блейк
1995 Дон Жуан де Марко Дон Жуан / Джон Р. Де Марко
1997 Донні Браско Джозеф Домінік Пістоне Номінація - Премія Chlotrudis Society for Independent Film за найкращу чоловічу роль
1997 Сміливець Рафаель Номінація - Приз за кращу чоловічу роль на Канському кінофестивалі
1998 Страх і ненависть у Лас-Вегасі Рауль Дюк
1998 Лос-Анджелес без карти камео
1999 Сонная Лощина Икабод Крейн Номинация - Премия Satellite Awards за лучшую мужскую роль
Номинация - Премия "Сатурн" лучшему киноактёру
1999 Жена астронавта Спенсер Армакост
1999 Девятые врата Дин Корсо
2000 Шоколад Ру Номинация - Премия Гильдии киноактёров США за лучший актёрский состав в игровом кино
2000 Пока не наступит ночь лейтенант Виктор, Бон-Бон
2001 Из ада инспектор Фредерик Эбберлайн Номинация - Премия "Сатурн" лучшему киноактёру
2001 Человек, который плакал Чезар
2001 Кокаин Джордж Джанг
2003 Однажды в Мексике Шелдон Сэндс Номинация - Премия Satellite Awards за лучшую мужскую роль второго плана
2003 Пираты Карибского моря: Проклятие "Чёрной жемчужины" Джек Воробей Премія Empire Awards за лучшую мужскую роль
Премия Irish Film and Television Awards лучшему интернациональному актёру
Премия Гильдии киноактёров США за лучшую мужскую роль
Номинация - Премия "Оскар" за лучшую мужскую роль
Номинация - Премия BAFTA за лучшую мужскую роль
Номинация - Премия ассоциации кинокритиков США за лучшую мужскую роль
Номинация - Премия "Золотой глобус" за лучшую мужскую роль - комедия или мюзикл
Номинация - Премия онлайн-кинокритиков США за лучшую мужскую роль
Номинация - Премия "Сатурн" лучшему киноактёру
Номинация - Премия Satellite Awards за лучшую мужскую роль
2004 Они поженились и у них было много детей Незнайомець
2004 Волшебная страна Джеймс Метью Баррі Номинация - Премия "Оскар" за лучшую мужскую роль
Номинация - Премия BAFTA за лучшую мужскую роль
Номинация - Премия ассоциации кинокритиков США за лучшую мужскую роль
Номинация - Премия Empire Awards за лучшую мужскую роль
Номинация - Премия "Золотой глобус" за лучшую мужскую роль - драма
Номинация - Премия Satellite Awards за лучшую мужскую роль - драма
Номинация - Премия "Сатурн" лучшему киноактёру
Номинация - Премия Гильдии киноактёров США за лучшую мужскую роль
Номинация - Премія Гільдії кіноакторів США за кращий акторський склад в ігровому кіно
2004 Тайное окно Морт Рейни
2004 Распутник Джон Уилмот, 2-й граф Рочестер Номинация - Премия британского независимого кино за лучшую мужскую роль
2005 Чарли и шоколадная фабрика Вилли Вонка Премія Empire Awards за лучшую мужскую роль
Номинация - Премия "Золотой глобус" за лучшую мужскую роль - комедия или мюзикл
Номинация - Премия Irish Film Award лучшему интернациональному актёру
2005 Труп невесты Виктор Ван Дорт озвучивание
2006 Пираты Карибского моря: Сундук мертвеца Джек Воробей Премия Empire Award за лучшую мужскую роль
Номинация - Премия "Золотой глобус" за лучшую мужскую роль - комедия или мюзикл
Номинация - Премия National Movie Awards за лучшую мужскую роль
2007 Пираты Карибского моря: На краю Света Джек Воробей Премия Kids' Choice Award любимому актёру
Премия MTV Movie Awards за лучшее комедийное исполнение
Премия Rembrandt Award лучшему интернациональному актёру
Номинация - Премия National Movie Awards за лучшую мужскую роль
Номинация - Премия Teen Choice Award лучшему актёру экшна
2007 Суини Тодд, демон-парикмахер с Флит-стрит Суини Тодд / Бенджамин Баркер Премия "Золотой глобус" за лучшую мужскую роль - комедия или мюзикл
Премия National Movie Awards за лучшую мужскую роль
Номинация - Премия "Оскар" за лучшую мужскую роль
Номинация - Премия ассоциации кинокритиков США за лучшую мужскую роль
Номинация - Премия "Сатурн" лучшему киноактёру
2009 Джонни Д. Джон Диллинджер Номинация - Премия Satellite Awards за лучшую мужскую роль - драма
2009 Воображариум доктора Парнаса Тоні Играл вместо актёра Хита Леджера, который внезапно умер 22 января 2008 года
2010 Аліса в Країні чудес Безумный Шляпник Номинация - Премия "Золотой глобус" за лучшую мужскую роль - комедия или мюзикл
Номинация - Премия MTV Movie Awards суперзвезде глобального масштаба
Номинация - Премия National Movie Awards за лучшую мужскую роль
Номинация - Премия Teen Choice Award за лучшее исполнение фантастического персонажа
2010 Турист Фрэнк Тапело Номинация - Премия "Золотой глобус" за лучшую мужскую роль - комедия или мюзикл
Номинация - Премия Teen Choice Award лучшему актёру экшна
2011 Ранго Ранго Номинация - Премия Teen Choice Award лучшему актёру озвучки
2011 Пираты Карибского моря: На странных берегах Джек Воробей Номинация - Премия Teen Choice Award за лучшее исполнение фантастического персонажа
2011 Ромовый дневник Пол Кэмп также продюсер
2011 Такие разные близнецы камео в титрах не вказаний
2012 Мачо и ботан Том Хэнсон, камео в титрах не вказаний
2012 Похмурі тіні Барнабас Коллинс также продюсер
2013 Самотній рейнджер Тонто
2013 Пираты Карибского моря 5 Джек Воробей
2014 Отель "Гранд Будапешт"

5. Номинации и награды

5.1. Номінації

Звезда Деппа на Голливудской Аллее Славы

5.2. Нагороди

  • Премія Blockbuster Entertainment Award
  • Премія Actor of the Year
    • 2003 - Нагорода за внесок у кінематограф.
  • Премія ALFS Award

Примітки

  1. У Лос-Анджелесі оголошені переможці премії "Золотий Глобус" - www.rg.ru/2008/01/14/globe-anons.html (14 січня 2008).
  2. Family Tree of Johnny Depp - landing.ancestry.com / famoustree / tree.aspx? name = depp & sourceCode = 7603
  3. Johnny Depp interview for Public Enemies -
  4. "Джек Горобець пішов на абордаж столиці" - www.newlookmedia.ru/?p=14795 "Новий Погляд"
  5. Moser Margaret Зірка кіно витворяє непристойності - www.amazon.com/Movie-Stars-Do-Dumbest-Things/dp/B000H2MIQU/. - 1st. - Renaissance Books. - ISBN 158063107X
  6. Депп заарештований після бійки - news.bbc.co.uk/2/hi/uk_news/269156.stm, BBC News (January 31, 1999).
  7. Новина на сайті FashionTime.Ru - www.fashiontime.ru/news/13013.html
  8. Новина на сайті продажу островів - www.prodam-ostrov.ru/info_193.htm
  9. ЗМІ повідомили, що Джонні Депп загинув в автомобільній катастрофі (21): Яндекс. Новини - news.yandex.ua / yandsearch? cl4url = news4k.com/culture/13214-smi-soobshhili-o-gibeli-dzhonni-deppa.html
  10. Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides (2011) - Box Office Mojo - www.boxofficemojo.com/movies/?id=piratesofthecaribbean4.htm
  11. Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest (2006) - Box Office Mojo - www.boxofficemojo.com/movies/?id=piratesofthecaribbean2.htm

Література


Цей текст може містити помилки.

Схожі роботи | скачати

Схожі роботи:
Ходжес, Джонні
Доддс, Джонні
Вінтер, Джонні
Рамон, Джонні
Холлідей, Джонні
Вайсмюллер, Джонні
Вейр, Джонні
Кеш, Джонні
Метіс, Джонні
© Усі права захищені
написати до нас
Рейтинг@Mail.ru