Знаймо

Додати знання

приховати рекламу

Цей текст може містити помилки.

Дербеньов, Вадим Клавдійович



План:


Введення

Вадим Клавдійович Дербеньов (нар. 1934) - радянський і російський режисер, кінооператор і сценарист, Заслужений діяч мистецтв Молдавської РСР (1962), Народний артист РФ (1994), що працював на студії " Молдова-фільм "і на" Мосфільмі ".


1. Біографія

Народився 18 червня 1934 року в Ярославлі. Син письменника Клавдія Михайловича Дербеньова. У 1957 році закінчив операторський факультет ВДІКу (майстерня Б. Волчека). З 1962 року працював на кіностудії " Молдова-фільм ". З 1969 року - на" Мосфільмі ".

2. Фільмографія

2.1. Режисер

  • 2010 - Ворожіння при свічках (серіал)
  • 2008 - Велика гра (серіал)
  • 2006 - Плата за любов (серіал)
  • 2004 - На розі, у Патріарших 4 (серіал)
  • 2003 - На розі, у Патріарших 3 (серіал)
  • 2002 - Лінія захисту (телесеріал)
  • 2001 - На розі, у Патріарших 2 (серіал)
  • 1998 - Ярославія - давньоруська сторона
  • 1998 - Град билинний
  • 1997 - Фантазія на тему Казанови
  • 1997 - Життя в танці ... і життя наяву
  • 1995 - Хореографічні новели В'ячеслава Гордєєва
  • 1995 - На розі, у Патріарших (серіал)
  • 1993 - Прем'єра "Російського балету"
  • 1993 - Коппелія
  • 1992 - Балетмейстер (фільм)
  • 1991 - Будинок побачень (ТБ)
  • 1990 - Полювання на сутенера
  • 1989 - Загадка Ендхауза
  • 1988 - Чорний коридор
  • 1985 - Змеелов
  • 1983 - Таємниця "Чорних дроздів"
  • 1981 - Жінка в білому
  • 1979 - По сліду владаря
  • 1977 - Спартак
  • 1976 - Грозний століття
  • 1974 - Гончарний круг (ТБ)
  • 1972 - Недільний музикант (ТБ)
  • 1969 - Балерина
  • 1968 - Лицар мрії
  • 1965 - Останній місяць осені
  • 1962 - Подорож у квітень

2.2. Оператор

  • 1998 - Ярославія - давньоруська сторона
  • 1998 - Град билинний
  • 1997 - Фантазія на тему Казанови
  • 1997 - Життя в танці ... і життя наяву
  • 1977 - Спартак
  • 1976 - Грозний століття
  • 1969 - Балерина
  • 1968 - Лицар мрії
  • 1965 - Останній місяць осені
  • 1962 - Подорож у квітень
  • 1961 - Горизонт
  • 1961 - Людина йде за сонцем
  • 1959 - Колискова
  • 1958 - Отаман Кодр

2.3. Сценарист

  • 1998 - Ярославія - давньоруська сторона
  • 1998 - Град билинний
  • 1997 - Фантазія на тему Казанови
  • 1997 - Життя в танці ... і життя наяву
  • 1995 - Хореографічні новели В'ячеслава Гордєєва
  • 1993 - Прем'єра "Російського балету"
  • 1993 - Коппелія
  • 1992 - Балетмейстер
  • 1990 - Полювання на сутенера
  • 1989 - Загадка Ендхауза
  • 1988 - Чорний коридор
  • 1981 - Жінка в білому
  • 1979 - По сліду владаря
  • 1977 - Спартак
  • 1976 - Грозний століття
  • 1969 - Балерина
  • 1968 - Лицар мрії

3. Призи

  • 1959 ВКФ ( Всесоюзний кінофестиваль) - Перша премія за кращу операторську роботу ("Отаман Кодр")
  • 1966 ДКФ - Премія за режисуру ("Останній місяць осені")
  • 1966 ДКФ - Приз "За розробку сучасної теми" ("Останній місяць осені")
  • 1966 МКФ в Мардель-Плата - Премія "Південний хрест" ("Останній місяць осені")
  • 1966 МКФ в Мардель-Плата - Спеціальний приз "За поетичну атмосферу фільму" ("Останній місяць осені")
  • 1970 МКФ в Буенос-Айресі - Приз за кращий фільм-балет (" Балерина ")
  • 1996 Премія МВС (" На розі, у Патріарших ")

4. Нагороди та звання


Цей текст може містити помилки.

Схожі роботи | скачати

Схожі роботи:
Дербеньов, Леонід Петрович
Тихонравов, Михайло Клавдійович
Вадим
Вадим, Роже
Вадим Перська
Василевський, Вадим
Синявський, Вадим Святославович
Пантелєєв, Вадим Євгенович
Спиридонов, Вадим Семенович
© Усі права захищені
написати до нас
Рейтинг@Mail.ru