Дойтер, Георг

Дойтер - німецький музикант, виконуючий медитативну музику, засновану на змішуванні різних стилів і напрямків.


1. Біографія

Народився Георг Дойтер 1 лютого 1945 в післявоєнній Німеччині в місті Фалькенхаген. Самостійно вчився грати на гітарі, флейті, гармоніці, і взагалі на будь-якому інструменті, який тільки міг дістати. Однак серйозно зайнявся музикою лише після того, як потрапив в автокатастрофу в двадцятирічному віці.

Його перший альбом був випущений в 1970 і називався невигадливо - "D". Цей альбом позначив початок музичної кар'єри Дойтера, який почав закладати основи нового жанру, експериментуючи з різними музичними інструментами і змішуючи різні стилі і напрямки музики. Дойтер стояв біля витоків музики нью-ейдж, - саме його об'єднане звучання електронних та акустичних інструментів, приправлених звуками природи, поклало початок стилю нью-ейдж.

Протягом 1970-х - 1980-х років Дойтер подорожував по Азії в пошуках духовного і творчого натхнення. Протягом тривалого часу жив у ашрамі Ошо в Пуні ( Індія) і був його учнем, взявши собі ім'я Чайтанья Харі. За допомогою касетної звукозапису, підготував ряд музичних композицій, які використовувалися іншими учнями Ошо - саньясінов - в якості фону для медитацій. При записі цієї музики Дойтер використовував як електронні синтезатори, так і традиційні індійські музичні інструменти. Крім того, Дойтер додавав в музику різні акустичні ефекти, які робили його мелодії плавними і розслаблюючими. У Пуні Дойтер працював разом з такими музикантами, як Анугама, Карунеш і Гові.

На початку 1990-х Дойтер розірвав договір з німецькою компанією звукозапису "Kuckuck Schallplatten", яка до цього випускала альбоми Дойтера, і підписав контракт з американським видавцем з Санта-Фе (штат Нью-Мексико) "New Earth Records", яким володіли його товариші, колишні учні Ошо, Брікку Шобер і Вадуда Парадізо. Новий контракт виявився дуже прибутковим, оскільки музику Дойтера стали набувати, щоб використовувати в сеансах Рейкі, на сеансах масажу, в школах медитації і т. д.

В даний час Дойтер продовжує експериментувати з різними музичними інструментами, включаючи барабани, флейти, кото, ситар, фортепіано і т. д.


2. Дискографія

В дужках вказано не рік виходу альбому, а рік фактичної реєстрації.

  • D (1971)
  • Aum (1972)
  • Celebration (1973)
  • Kundalini Meditation Music (1975)
  • Nadabrahma Meditation Music (1975)
  • Nataraj Meditation Music (1975)
  • Tea from an empty Cup (1975)
  • Riding the Bull (1976)
  • Dynamic Meditation Music (1976)
  • Haleakala (1978)
  • Ecstasy (1978)
  • Silence Is the Answer (1980)
  • Cicada (1982)
  • Nirvana Road (1984)
  • Phantasiereisen (1984)
  • San (1984)
  • Call of the Unknown (1985)
  • Phantasiereisen (1987)
  • Land of Enchantment (1988)
  • Healing Hypno Trances (1990)
  • Bashos Pond (1990)
  • Petrified Forest (1990)
  • Sands of Time (1991)
  • Henon (1992)
  • Tao Te King Music & Words (1992)
  • Relax (1993)
  • Inside Hypno Relaxation (1994)
  • Terra magica: Planet of Light (1994)
  • Klnge der Liebe Relaxation (1995)
  • Wind & Mountain (1995)
  • In Trance Hypno (1995)
  • Chakras (1995)
  • Tu dir gut (1996)
  • Nada Himalaya Tibetan Bells (1997)
  • Reiki Hands of Light (1998)
  • Die Blaue Blume (1998)
  • Chakra (1998)
  • Garden of the Gods (1999)
  • Mnnerrituale Music & Words (2000)
  • Frauenrituale Music & Words (2000)
  • Sun Spirit (2000)
  • Buddha Nature (2001)
  • Wind & Mountain (2001)
  • Like the Wind in the Trees (2002)
  • Sea & Silence (2003)
  • Earth Blue (2004)
  • Tibet: Nada Himalaya, Vol. 2 (2005)
  • East of the Full Moon (2005)
  • Koyasan: Reiki Sound Healing (2007)
  • Spiritual Healing (2008)
  • Atmospheres (2009)
  • Mystery of Light (2010)