Знаймо

Додати знання

приховати рекламу

Цей текст може містити помилки.

Доктор Албан



План:


Введення

Док. Албан (Dr. Alban, наст. Ім'я Албан Нвапа) - шведський музикант нігерійського походження, що працює в стилі Євроденс, власник власного звукозаписувального лейблу Dr. Records.


1. Біографія

Албан Нвапа почав професійно займатися музикою у віці 23 років. Нвапа не збирався ставати музикантом, він вчився в університеті на стоматолога. Спочатку музика для Албана була просто хобі, а потім вже стала засобом для існування. Для того щоб оплатити навчання в університеті він влаштовується в якості ді-джея в популярний нічний клуб Стокгольма під назвою "Alphabet Street". Через деякий час його ім'я стає відомим серед любителів клубної музики Швеції. Пізніше Албан закінчує університет і влаштовується на роботу в якості практикуючого стоматолога, але захоплення клубною музикою не забуто, вечорами він продовжує підробляти в нічному клубі.

У 1990 році Албан знайомиться з DJ Denniz PoP, що представляє звукозаписний лейбл SweMix. Спільно з Denniz і реп-ісполнітельнецей Leila K, Албан записує першу композицію "Hello Africa" ​​( англ. Привіт, Африка ), Яка приносить йому перший успіх. Ця пісня - данина нігерійським корінням Албана. В якості сценічного псевдоніма Албан Нвапа, залишає своє ім'я, але додає до нього скорочення Dr., В результаті виходить Dr. Alban (Доктор Албан). Доктор - це натяк на не відбулася кар'єру стоматолога.

Дебютний альбом "Hello Africa" ​​розходиться по світу мільйонним тиражем і приносить Албані світову популярність. Рік по тому другий альбом Албана "One Love", продається тиражем більш ніж в 1,6 мільйона екземплярів. На цьому ж альбомі виходить композиція "It's My Life" ( англ. Це моє життя ), Практично стала візитною карткою Dr Alban і рекламним фоном жіночих гігієнічних засобів марки Tampax. "It's My Life" займає провідні позиції у хіт-парадах Ізраїлю, Нідерландів, Німеччини та Великобританії. Слідом за цією композицією послідував сингл "One Love". Кількість проданих альбомів склало 1,7 мільйона копій. Відразу один за одним виходять альбоми "Look Who's Talking" ( англ. Хто б говорив! ) І "Born In Africa" ​​( англ. Народжений в Африці ). Композиція "No Coke" ( англ. Немає кокаїну! ) Була основним мотивом шведської антинаркотичної програми.

Албан створює свій звукозаписний лейбл Dr-Records, під маркою якого записуються всі альбоми Dr. Alban, починаючи з "Born In Africa".

Доктор Албан є рідним дядьком для Рікарди Вельткен - однієї з учасниць німецької поп-хіп-хоп-групи Tic Tac Toe. 30 липня 2009 виступив на Іссик-Кульському курорті в місті Чолпон-Ата (Киргизія).

13.03.2010 виступ в Олімпійському, на проекті телеканалу MTV-Russia "Супердіскотека 90-х". 9 травня 2011 виступив в Армавірі (Росія) на святкуванні Дня Перемоги

24 серпня 2011 виступив у Харкові (Україна) на площі Свободи.

24 вересня 2011 виступив у Житомирі (України) на 3-їй річниці торгово-розважального центру "Глобал-UA"

16 жовтня 2011 - виступ в Києві (Україні) в рамках проекту "Супердіскотека 90-х" в клубі STEREOPLAZA


2. Дискографія

2.1. Альбоми

  • 1990 - Hello Afrika - The Album
  • 1991 - Hello Afrika - The Album (2nd Edition)
  • 1992 - One Love - The Album
  • 1993 - One Love: The Album (Second Edition)
  • 1993 - It's My Life - The Album (US)
  • 1994 - Look Who's Talking! (The Album)
  • 1996 - Born In Africa
  • 1997 - I Believe
  • 2000 - Prescription
  • 2007 - Back To Basics

2.2. Сингли

  • 1990 - Hello Afrika (feat. Leila K.)
  • 1990 - No Coke
  • 1991 - Sing Shi-Wo-Wo (Stop The Pollution)
  • 1991 - U & Mi
  • 1992 - It's My Life
  • 1992 - One Love
  • 1993 - Sing Hallelujah!
  • 1994 - Look Who's Talking!
  • 1994 - Away From Home
  • 1994 - Let The Beat Go On
  • 1995 - This Time I Free
  • 1995 - Sweet Dreams (feat. Swing)
  • 1996 - Born In Africa
  • 1996 - Hallelujah Day
  • 1997 - Mr. DJ
  • 1997 - Guess Who's Coming To Dinner / Mr. DJ (Netherlands)
  • 1997 - Mr. DJ / Guess Who's Coming To Dinner (Netherlands)
  • 1997 - It's My Life '97
  • 1997 - Long Time Ago
  • 1997 - The '97 Remixes
  • 1997 - The Very Best Of 1990-1997 The Megamix
  • 1997 - Hakuna Matata (feat. Swahili Nation)
  • 1998 - Feel The Rhythm
  • 1998 - Enemies / Guess Who's Coming To Dinner
  • 1998 - Papaya Coconut (Come Along) (vs. Kikki Danielsson)
  • 1999 - Colour The World (with Sash!)
  • 2000 - Because Of You
  • 2000 - What Do I Do
  • 2002 - I Like To Move It (feat. DJ Aligator Project)
  • 2003 - Work Work
  • 2004 - Sing Hallelujah! (Recall 2004)
  • 2006 - Sing Hallelujah! (feat. Yamboo)
  • 2006 - Chiki Chiki (feat. Starclub)
  • 2008 - I Love The 90's (feat. Haddaway)
  • 2009 - Summerday (feat. M: ret-zon)
  • 2009 - Carolina (feat Charly Boy) (Finland)
  • 2010 - Hello Africa 10 & Dr. Victor (feat.Cantona & Sash!)
  • 2010 - Hello South Africa (ft Sash!)

2.3. Збірники

  • 1997 - The Very Best Of 1990-1997
  • 1998 - It's My Life

Цей текст може містити помилки.

Схожі роботи | скачати

Схожі роботи:
Монте-Албан
Доктор
Доктор Хто
Доктор Ноу
Доктор Джон
Другий Доктор
Шостий Доктор
Доктор наук
Доктор філософії
© Усі права захищені
написати до нас
Рейтинг@Mail.ru