Долфі, Ерік

Ерік Долфі
Eric Dolphy
Повне ім'я

Eric Allan Dolphy

Дата народження

20 червня 1928 ( 1928-06-20 )

Місце народження

Лос-Анджелес, штат Каліфорнія, США

Дата смерті

29 червня 1964 ( 1964-06-29 ) (36 років)

Місце смерті

Західний Берлін, ФРН

Роки активності

1949-1964

Країна

Flag of the United States.svg США

Професії

саксофоніст
флейтист
бас-кларнетист
композитор
бенд-лідер

Інструменти

альт-саксофон
флейта
бас-кларнет

Жанри

Фрі-джаз
Авангардний джаз
Пост-боп

Співпраця

Charles Mingus
John Coltrane
Booker Little
Ornette Coleman
Max Roach
Charlie Haden
Scott LaFaro
Don Cherry

Лейбли

Verve
Impulse!
Prestige
Blue Note
Mercury

Ерік Аллан Долфі ( англ. Eric Allan Dolphy ; 20 червня 1928, Лос-Анджелес - 29 червня 1964, Західний Берлін) - альт-саксофоніст, флейтист, бас-кларнетист, композитор, один з видатних новаторів сучасного джазу.

Мультиінструменталіст (володів практично всіма язичковими духовими інструментами), віртуоз, один з найзначніших альт-саксофоніст модерн-джазу після Ч. Паркера.


Дискографія

Соло

  • Hot & Cool Latin (1959)
  • Wherever I Go (1959)
  • Status (1960)
  • Dash One (1960)
  • Outward Bound (1960)
  • Here and There (1960)
  • Looking Ahead (1960)
  • Fire Waltz (1960)
  • Other Aspects (1960)
  • Out There (1960)
  • The Caribe with the Latin Jazz Quintet (1960)
  • Candid Dolphy (1960)
  • Magic (1960)
  • Far Cry (1960)
  • Eric Dolphy (1960)
  • The Quest (1961)
  • The Great Concert of Eric Dolphy [live] (1961)
  • Live! at the Five Spot, Vol. 1 (1961) with Mal Waldron and Booker Little
  • Live! at the Five Spot, Vol. 2 (1961)
  • * Eric Dolphy and Booker Little Memorial Album (1961) (more from the Five Spot)
  • Latin Jazz Quintet (1961)
  • Berlin Concerts [live] (1962)
  • Eric Dolphy in Europe, Vol. 1 [live] (1961)
  • Eric Dolphy in Europe, Vol. 2 (1961)
  • Eric Dolphy in Europe, Vol. 3 (1961)
  • Copenhagen Concert [live] (1961)
  • Softly, As in a Morning Sunrise (1961)
  • Quartet 1961 (1961)
  • Vintage Dolphy (1962)
  • Eric Dolphy Quintet featuring Herbie Hancock: Complete Recordings (1962)
  • Conversations (1963) (also known as Jitterbug Waltz)
  • Iron Man (1963)
  • The Illinois Concert [live] (1963)
  • Out to Lunch! (1964)
  • Last Date (1964)
  • Naima (1964)
  • Unrealized Tapes (1964)