Знаймо

Додати знання

приховати рекламу

Цей текст може містити помилки.

Дьячков, Леонід Миколайович


Фото

План:


Введення

Леонід Миколайович Дьячков ( 7 травня 1939, Ленінград - 25 жовтня 1995, Санкт-Петербург) - радянський і російський актор театру і кіно. Народний артист РРФСР ( 1980).


1. Біографія

Народився 7 травня 1939 в Ленінграді. Закінчив Ленінградський театральний інститут ім.А. Н. Островського ( 1961). Відразу після його закінчення потрапив в трупу Театру ім.Ленсовета. В 1984 - 1986 роках - актор кіностудії " Ленфільм ", в 1988 - 1995 роках - актор театру ім. А. С. Пушкіна (нині - Александрінський театр).

У кіно актор дебютував в ролі Валетова у фільмі Сергія Мікаеляна "Приймаю бій", знятому в 1962, але вийшов на екрани в 1966. Після цього дебюту молодий актор став нарозхват. На зйомках "Крил" Леонід Дьячков працював разом з кінорежисером Ларисою Шепітько, після чого вона запросила Дьячкова на головну роль у своєму фільмі "Ти і я" ( 1971), де його партнерами стали Юрій Візбор і Алла Демидова, Наталія Бондарчук та Леонід Марков. Цікаві акторські роботи Дьячкова в виробничих стрічках, що вийшли в 1974, "Премія" і "Самий жаркий місяць". Хоча неабиякий актор надалі знімався в багатьох фільмах, йому рідко діставалися головні ролі.

В 1988 Леонід Дьячков прийшов в ЛАТД імені А. С. Пушкіна, де і пропрацював до своєї загибелі.


1.1. Особисте життя

Перша дружина - Є. Маркова. Їхній син - випускник театрального інституту Пилип (1960-1986) - загинув у автокатастрофі. Друга дружина - художник по костюмах Тетяна Томошевская.

1.2. Загибель

В останню декаду жовтня 1995 по Центральному телебаченню було показано кілька старих фільмів за участю Л. Н. Дьячкова. Подивившись їх, він знітився, мабуть, порівняв свою нинішню життя з тією, яка була у нього якихось 20 років тому. Увечері 24-го він подивився фільм "Ти і я", в якому його герой стояв на балконі перед вибором - жити чи не жити. На наступний ранок - 25 жовтня 1995 року - Леонід Дьячков ступив вниз зі свого балкона в будинку № 7 по Ізмайловському проспекті в Санкт-Петербурзі. На листку, який він поклав в свій робочий стіл, він написав: "Я все зробив, пора ..." [Джерело не вказано 726 днів]

На похороні було дуже мало артистів. Керівництво Александрінського театру, в якому він грав, не відмінило репетицію, і актори не змогли прийти на цвинтар. [Джерело не вказано 726 днів]


2. Визнання і нагороди

3. Фільмографія

  1. 1956 - Дорога правди - Кісільов
  2. 1962 - Приймаю бій - Михайло Валетов
  3. 1965 - Іду на грозу - Анатолій Полтавський
  4. 1965 - Пригоди зубного лікаря - Костя
  5. 1966 - Крила - Митя Грачов
  6. 1967 - У вогні броду немає - епізод (в титрах не вказаний)
  7. 1967 - Фокусник - Павло
  8. 1968 - Мертві душі (режисер А. А. Бєлінський) - Гоголь
  9. 1969 - Гори, гори, моя звезда - Охрім
  10. 1970 - Щастя Ганни - Яків
  11. 1970 - Міський романс - Костя
  12. 1971 - Ти і я - Петро
  13. 1972 - За твою долю - Федір
  14. 1974 - Самий жаркий місяць - Віктор Лагутін
  15. 1974 - Премія - Віктор Миколайович Черніков
  16. 1974 - Сергєєв шукає Сергєєва - Юрій Сергєєв
  17. 1975 - Ковальова з провінції - Мещеряков
  18. 1975 - Я - Водолаз-2 - Леонід Криницький
  19. 1976 - Середина життя - Дмитро Юсупов
  20. 1976 - Тільки удвох - Борис Антонович Воронін
  21. 1977 - Друга спроба Віктора Крохин - Потепалов
  22. 1977 - Недільна ніч - Трубчак
  23. 1978 - Антоніна Брагіна - Степан Брагін
  24. 1979 - Смак хліба - Юрій Григорович Калашников
  25. 1979 - Бал
  26. 1980 - Крутий поворот - Володимир Петрович
  27. 1980 - Холостяки - Яша
  28. 1980 - Остання втеча - Микола
  29. 1981 - Други ігрищ та забав - Худяков
  30. 1981 - Люди на болоті - Ахрім Грибок
  31. 1981 - На чужому святі - майор Кондратьєв, вітчим
  32. 1982 - Фронт в тилу ворога - Віктор Іванович Шумський
  33. 1983 - П'ятий десяток - Ігор Миколайович Пушкін
  34. 1984 - Без сім'ї - Жером Барбер, прийомний батько
  35. 1985 - Перед самим собою - Полоніцин
  36. 1986 - Міст через життя - професор Курдюмов
  37. 1987 - Зустрічним курсом - судновий лікар
  38. 1987 - Мій бойовий розрахунок - начальник госпіталю
  39. 1988 - Лапта - П'ятницький
  40. 1988 - Небезпечна людина - Григорій Павлович Павлов
  41. 1989 - Васька - професор Куницький
  42. 1989 - Висока кров - Молчанов
  43. 1989 - Круглянськаміст - батько Міті
  44. 1989 - Вишневі ночі - Свиридов
  45. 1993 - Чорний лелека

Примітки


Цей текст може містити помилки.

Схожі роботи | скачати

Схожі роботи:
Агутін, Леонід Миколайович
Вишеславський, Леонід Миколайович
Курбатов, Леонід Миколайович
Андрєєв, Леонід Миколайович
Кулагін, Леонід Миколайович
Мартинов, Леонід Миколайович
Леонід I
Леонід
Леонід (Поляков)
© Усі права захищені
написати до нас
Рейтинг@Mail.ru