Діалог (група)

Група Діалог - радянська рок-група, створена в 1969 (ансамбль "Корди"). Лідером групи був Кім Брейтбург. Інші учасники ансамблю (Віктор Литвиненко та Анатолій Дейнега) через багато років стануть основними учасниками групи.


1. Історія групи

1.1. 1969 - 1978

В цей час Кім Брейтбург тільки починає свою музичну діяльність. В 1969 створив ансамбль "Корди" (який був початковою версією "Діалогу", потім в 1974 працює з групою "Форсаж", а в 1975 - 1977 рр.. учасник групи "Gaudeamus". І в 1978 збирає групу "Діалог" на основі ансамблю "Корди".


1.2. 1978-1990

Період найвищого розквіту групи. В 1980 участь у фестивалі Весняні ритми, де Кім Брейтбург став кращим вокалістом. Видано багато альбомів, група їздить по СРСР. В кінці 80-х рр.. (З 1986) "Діалог" був першою рок-групою, якій було дозволено гастролювати поза СРСР і навіть по капіталістичним країнам.

1.3. 1990-1992

Це час, коли група стала в країні не популярна і згасала на тлі Ласкового мая і Міражу. В 1989 до групи приєднуються Валерій та Костянтин Меладзе. За ці роки група створює три альбоми.

1.4. 1991 - наст. час

1991 став останнім в офіційній історії групи. Кім тепер більше співпрацює з Євгеном Фрідлянд і стає продюсером. Він співпрацює з: групами " Браво "," Бахит-Компот ", Микола Трубач, а з 1993 займався сольною кар'єрою Валерія Меладзе. В 2006 році деякі ЗМІ удтверждалі, що Кім Брейтбург відновить групу, але цього так і не відбулося. Раніше, групою ДІАЛОГ можна вважати команду Валерія Меладзе, так як в ній спочатку були учасники цієї групи (В.Литвиненко і Т.ван). Однак, у липні 2009 Кім Брейтбург разом з іншими учасниками старого складу групи (В.Литвиненко, А.Дейнега, В.Радіевскій) єдиним колективом заспівали пісню "Нічний дощ" у програмі "Суботній вечір". На фестивалі " Слов'янський базар-2010 "Кім Олександрович, відповідаючи на запитання журналістів з приводу відродження групи, заявив:" З групою "Діалог" ми виступати не плануємо, тому що є проблеми зі станом здоров'я у деяких учасників групи. Так що найближчим часом возз'єднання групи "Діалог" чекати не доводиться. "


1.4.1. В. Меладзе в 1992 - 1993 рр..

Після того, як Кім Брейтбург офіційно розпустив групу, Валерій та Костянтин Меладзе, а також Віктор Литвиненко і Тоомас Ванем вирішили знову працювати під ім'ям "Група Діалог". Періодом роботи колективу були 1992 і 1993 рр.. Прикладом тому служать пісні, які не увійшли до жодного альбому ні групи "Діалог", ні Валерія Меладзе: "марсіанка", " Фламінго "," Якщо Елвіс Преслі "і" Потанцюй зі мною ". В основі група працювала в місті Миколаєві


2. Склад групи

Група ділиться на 4 частини:

2.1. Перший склад гурту

2.1.1. 1969 (Ансамбль "Корди")

  • Кім Брейтбург
  • Віктор Литвиненко
  • Анатолій Дейнега
  • Віктор Безуглий

2.2. Другий склад гурту

2.2.1. 1977 - 1980

  • Кім Брейтбург
  • Віктор Литвиненко
  • Анатолій Дейнега
  • Сергій Васильченко
  • Михайло Пирогов
  • Віктор Радіевскій
  • Юрій Ларін
  • Олександр Пирожков
  • Володимир бісеняти

2.2.2. 1980 - 1981

  • Кім Брейтбург
  • Віктор Литвиненко
  • Анатолій Дейнега
  • Сергій Васильченко
  • Віктор Радіевскій
  • Володимир Ларченко

2.2.3. 1981 - 1985

  • Кім Брейтбург
  • Віктор Литвиненко
  • Анатолій Дейнега
  • Юрій Никифоров
  • Микола Шевченко
  • Віктор Радіевскій
  • Сергій Васильченко

2.2.4. 1985 - 1986

  • Кім Брейтбург
  • Віктор Литвиненко
  • Анатолій Дейнега
  • Віктор Радіевскій
  • Сергій Васильченко
  • Євген Рязанов
  • Сергій Рязанцев (звукооператор)

2.2.5. 1986 - 1989

  • Кім Брейтбург
  • Віктор Литвиненко
  • Анатолій Дейнега
  • Віктор Радіевскій
  • Тоомас Ванем
  • Андрій Долгих

2.2.6. 1989 - 1991

  • Кім Брейтбург
  • Віктор Литвиненко
  • Анатолій Дейнега
  • Віктор Радіевскій
  • Тоомас Ванем
  • Валерій Меладзе
  • Костянтин Меладзе

2.3. Третій склад гурту

2.3.1. 1990 ( 1991) - 1993

  • Валерій Меладзе
  • Тоомас Ванем
  • Віктор Литвиненко
  • Костянтин Меладзе
  • Андрій Усатий ( звукорежисер)

2.4. Четвертий склад (група "Містікана")

2.4.1. 1995-1996

  • Валерій Меладзе (окремо від групи)
  • Віктор Литвиненко
  • Тоомас Ванем
  • Костянтин Меладзе
  • Олег Пругло (ударні)
  • Кім Брейтбург (звукорежисер)
  • Андрій Усатий (звукорежисер)

3. Дискографія

3.1. Альбоми

  • 1983 - "Квадратний людина"
  • 1985 - "Просто"
  • 1986 - "Нічний дощ"
  • 1988 - << Діалог - 3 >>
  • 1991 - "Посередині світу"
  • 1991 - I Put The Spell On The Fire
  • 1993 - "Осінній крик яструба"
  • 1995 - Не йди мій ангел

3.2. Сюїти

  • 1980 - "Під одним небом" (на вірші С. Кірсанова)
  • 1982 - "Я - людина" (на вірші Ю. Марцінкявічюса)
  • 1984 - "Розділи зі мною" (на вірші Ю. Марцінкявічюса)
  • 1986 - "Одного разу завтра" (на вірші С. Кірсанова)
  • 1991 - "Посередині світу" (на вірші А. Тарковського)

4. Відеографія

  • "Червоний рок" ( 1988)
  • "Палац заходу" ( 1988)
  • "Не йди, мій ангел" ( 1985)
  • "Один день" ( 1991)

5. Цікаві факти